in ,

El Salvador’un Kripto Seven Başkanı : Yabancı Yatırımcılar İçin Vatandaşlık

52 yasal reform göndereceğini tweetledi ve planının “bir özgürlük cenneti yaratacağını” söyledi.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele Pazar günü bir tweet’te, popülist liderin girişimlerinin El Salvador’u istikrarsızlaştıracağı eleştirilerin ortasında geleneksel olmayan sermayeyi çekerek ülke ekonomisini destekleme planı için  bitcoin fonuna yatırım yapan yabancılar için vatandaşlık teklif etmek de dahil olmak üzere bir dizi reform başlatmayı planladığını söyledi.

Bukele haftanın son günü Pazar günü erken saatlerde El Salvador kongresine “yatırım karşılığında vatandaşlık” teklif etmek de dahil olmak üzere 52 yasal reform göndereceğini tweetledi ve planının “bir özgürlük cenneti yaratacağını” söyledi.El salvador

Bitcoin’i kucaklayan, onu bir sosyal medya yıldızı yapan ancak uluslararası alanda tartışmalı olan Bukele, tweet’inde normalden fazla beğeniyle 42.000’den fazla beğeni aldı.

Birleşik Krallık merkezli vatandaşlık danışmanlığı Henley & Partners’a göre , El Salvador yabancı yatırımcılara vatandaşlık sunan ilk ülkelerden biri olacak ve Türkiye, Malta ve çoğunlukla Karayipler’deki diğer birçok ülkeye katılacak. Bu ülkeler yüzbinlerce ABD doları.

Bitcoin Fonuna Yatırım

Bukele’nin Pazar günki tweet’i, geçen yıl El Salvador’un ülkenin önerdiği bitcoin fonuna yatırım yapan yatırımcılara hızlı vatandaşlık sunmayı planladığını söylediği gibi, yabancı yatırımcılara vatandaşlık teklif etme konusundaki ilk sözü değil . Eylül ayında El Salvador ülkesi, Bukele Bitcoin’in ülkenin tek yasal ihalesi olarak ABD Dolarına katılacağını duyurduğunda, Bitcoin’i yasal olarak tanınan bir para birimi olarak tanıyan ilk ülke oldu . Bu karar, yönetim kurulunun talep ettiği Uluslararası Para Fonu’nu öfkelendirdi. Bukele, bitcoin’in yasal statüsünün finansal istikrarsızlığa yol açtığını söyleyerek geçen ay kararını tersine çevirecek. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi topluluğu geçen hafta ABD Dışişleri Bakanlığı’nı Bitcoin’in El Salvador’da yasal olarak tanınmasını soruşturmaya çağıran bir yasa çıkardı. Senatör Bill Cassidy , geçen hafta Bitcoin’in benimsenmesinin “Kara para aklama kartellerine kapı açtığını ve ABD’nin çıkarlarını baltaladığını” söyledi.

El Salvador’un sahip olduğu bitcoin sayısı: 1.801. Bloomberg geçen ay Bukele’nin devlet fonlarıyla 15 milyon dolar değerinde bitcoin satın aldığını açıklamasından sonra bildirdi. El Salvador ülkesinin toplam bitcoin varlıkları 69 milyon dolar değerinde.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Kripto Para İle İlgilenenlerin Sayısında Büyük Artış Oldu!

Kripto Madencilere Vergi Muafiyeti!

2022’de Takip Edilecek En İyi 10 Kripto Fenomenleri

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

DeFi sektörü, önemli büyüme kaydeden ve halen kaydeden sektörlerden biri haline geldi. Her gün daha fazla finansal kurum, gelecekte bunu yapmak için büyük bir plan olarak DeFi'yi benimsiyor. Bu yükselişin nedeni, DeFi'nin hem geliştiriciler hem de kullanıcılar için sunduğu sonsuz fırsatların bir sonucudur. CoinGecko'ya göre DeFi'nin toplam piyasa değeri, 2021'in erken başlangıcına kıyasla, piyasa değerinin 21 milyar dolar civarında olduğu zamana kıyasla 105 milyar dolardan fazla. Bununla birlikte, Alfprotocol CEO'su Matas Sauciunas, geçtiğimiz günlerde Alfprotocol'un Solana'da DeFi'nin ana sayfası haline geldiğinden bahsettiği bir röportaj verdi. Bunun yanı sıra, likidite temini ve verim çiftçiliği için bir protokol geliştirmek için kullandıkları önemli Girişim Sermayesi finansmanını güvence altına almak. Alfprotocol'ün ne hakkında olduğu hakkında konuşan Matas, protokolün Solana blok zinciri üzerine kurulmuş merkezi olmayan bir uygulama olduğunu söylüyor. Kullanıcıların, teminat sağlayarak faiz kazanmak ve bazı fonları ödünç almak için jetonlarını tedarik etmelerini sağlar. Alfprotocol ayrıca, kullanıcıların çiftliklere jeton sağlayarak likidite sağlayıcıları olmak için şirket içi yerleşik merkezi olmayan borsasını kullanmalarını sağlar. Böylece, karşılığında getiri ödülleri ve jeton ödülleri kazanırlar. Daha fazla açıklayarak, Alfprotocol'un, kullanıcıların likidite tedarikine yatırım yaparken pozisyon büyüklüğünü artırmak için kullanmaları için kaldıraç sağlamayı amaçladığını belirtti. Matas, kendisinin ve ekibinin Solana'yı seçtiklerini çünkü süper hızlı, kaldıraçlı bir protokol oluşturduklarını iddia ediyor. Solana'nın onlara işlemlerde hızlı ve aynı zamanda kullanımı ucuz bir blok zinciri sağlayabileceğine inanıyor. Ayrıca Solana ağındaki DeFi protokolleri hala erken aşamada. Matas, Alfprotocol'un bazı avantajlarını vurguladı. İlk yararın, kullanıcıların hepsi bir arada bir yere sahip olacakları olduğunu iddia ediyor. İkinci olarak, risk arayan yatırımcılar, likidite sağlamak için daha yüksek kaldıraç (bazı durumlarda 200 kata kadar) kullanma fırsatına sahip olacaklardır. Üçüncü olarak, tüm ekip oluşturmanın ve protokol üzerinde işbirliği yapmanın şeffaf olduğunu onaylar. Yani, gelişim durumu, eğitim materyali ve daha fazlası hakkında düzenli güncellemeler sağlarlar. Alfprotocol hala geliştirmenin erken aşamasında ve halka açık IDO'sunun 2022'nin 2. Çeyreği içinde düzenlenmesi planlanıyor. Ardından, tam olarak çalışan bir protokolün 2022'nin 3. çeyreğinin sonlarında başlatılacağını açıklıyor. Ayrıca projenin şu anki destekçilerinin Zen Capital, Dust Ventures, DIB Ventures, SRT Ventures, Alpha Hunt ve Scorpio VC olduğunu açıkladı. Matas, kullanıcıların protokolün ilk aşamasında Alfprotocol belirteçlerinin tahsisini uygulama fırsatına sahip olduğunu belirler. Bu raundun Pre-IDO raundu olduğunu ve web sitelerinde mevcut olduğunu belirtiyor.

Alfprotocol CEO’su: “Alf, Solana’da DeFi için Ana Sayfa Olmayı Amaçlıyor”

Telcoin, DeFi Destekli Dijital Varlık Alım Satımlarını Başlattı!

Telcoin, DeFi Destekli Dijital Varlık Alım Satımlarını Başlattı!