in ,

Binance Kripto Borsası, Rusya Bankacılık Birliği’ne Katıldı

Borsa, üyeliğinin federal yetkililer, yasa koyucular, dijital finansal varlıklar ve dijital para birimleri alanındaki uzmanlarla diyalog sağlamaya yardımcı olacağını belirtti.

Kripto borsası devi Binance , Rusya ve BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) liderliğinin yeni bir kripto departmanına başkanlık edeceği Rus Bankalar Birliği’ne (ARB) katıldı .

Prime’a göre , kripto borsası konuyla ilgili bir basın bültenini büyük Rus medya kuruluşlarına dağıttı ve burada Rusya ve BDT başkanı Olga Goncharova’nın ARB’nin yeni oluşturulan Dijital Finansal Varlıklar ve Dijital Para Birimleri Uzman Merkezi’ne başkanlık edeceğini açıkladı.

Borsa, üyeliğinin federal yetkililer, yasa koyucular, dijital finansal varlıklar ve dijital para birimleri alanındaki uzmanlarla diyalog sağlamaya yardımcı olacağını belirtti.

Yeni Uzman Merkezi, dijital finansal varlıkların ve dijital para birimlerinin dolaşımı hakkında profesyonel görüşlerin derlenmesine yardımcı olacak ve üyelere kripto konusunda uzman ve analitik materyaller sağlamanın yanı sıra uluslararası deneyim sağlayacak.

Ayrıca federal yetkililer ve yasa koyucular ile diyaloğa girecek.

Geçen ay, Reuters’in bildirdiğine göre , borsanın yerel liderliği “işini artıracak yeni düzenlemeler için beklentiler gördüğünü öne sürdü.

Binance’in Doğu Avrupa Direktörü Gleb Kostarev, ticaret platformunun “Rusya’dan komşularının yaklaşımını etkileyebilecek ilerici bir düzenleyici yaklaşım umduğunu” belirtti.

Binance, Rusya Bankacılık Birliği'ne Katıldı. Kripto borsası

ARB, Rusya’nın en büyük bankacılık kolektifidir ve 1991’de kurulmuştur. Şu anda web sitesine göre 240 üyesi vardır , ancak 2017’deki tartışmalar nedeniyle, artık ülkenin en büyük sekiz bankasını saymıyor – devler Sberbank , VTB ve Gazprombank dahil – sayısı arasında.

Konuyla ilgili kendi açıklamasında , ARB Başkan Yardımcısı Anatoly Kozlachkov’un şu açıklamayı yaptığı aktarıldı:

“Bankacılık camiasının çıkarlarını temsil eden Rus düzenleyicilerle etkileşim konusunda kapsamlı deneyime sahibiz daha aktif bir pozisyon almak ve dengeli düzenlemenin geliştirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Piyasanın çıkarlarını dikkate alacağız ve Rus vatandaşlarının dolandırıcılıktan korunmasını sağlayacağız.”

Organ, Rus bankacılık camiasının, dijital finansal varlıkların dolaşımını düzenleyen, ortaya çıkan tartışmadan kopuk kalamayacağını da sözlerine ekledi.

Ayrı bir gelişmede Izvestia , ARB üyelerinin , bugün açıklanacak bir kripto düzenleme yasa tasarısında Maliye Bakanlığı tarafından önerilen kripto ile ilgili önlemleri uygularken “herhangi bir sorun yaşamayacağını” belirtti.

İzvestia’de dahil olmak üzere birçok bankayla görüştüğünü ve hiçbiri önlemlerde herhangi bir sorun görmediğini belirtti. Bu önlemler, tüm kripto işlemlerinin bankacılık platformları üzerinden yapıldığı, vergi kaçakçılığı ve kara para aklama ihlalleri için izlenebilecekleri bir sistem oluşturmayı önermektedir.

Benzer bir sistem şu anda Güney Kore’de var ve kripto borsalarının bankacılık ortaklarıyla bireysel sözleşmeler imzalaması gerekiyor. Bununla birlikte, Doğu Asya ülkesinde bankaların, önerilen Rus sisteminde geçerli olmayabilecek tüm ilişkili finansal riskleri kabul etmeleri gerekmektedir.

Rus bankaları ve ilgili uzmanların, böyle bir sistem oluşturmanın birkaç ay sürebileceğini belirttiği, bazıları ise teknolojik platformlar oluşturmanın maliyetinin büyük olasılıkla kripto kullanan müşteriler tarafından karşılanacağını iddia etti. Ancak bankalar genel olarak benimseme beklentileri konusunda olumlu görünüyordu.

Yine de, Rusya’nın kripto D-Day’i biraz yavaş bir başlangıç ​​yapıyor. Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası (hala kripto yasağı için bastırıyor ) arasındaki bölünmeler, önümüzdeki aylarda sektörü düzenlemeye yönelik bir baskıyı raydan çıkarmakla tehdit etti ve yine de D-Day’i nemli bir kırıntıya dönüştürebilir.

Ancak bakanlığın tasarının bugün kamuya açıklanacağını iddia etmesine rağmen, Rus kabinesi 17 Şubat itibariyle kripto yasa tasarısını görmemişti bile.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Para Kazandıran NFT Oyunları 2022

NFT Oyunu CryptoTanks’ın Demo Versiyonu Yayınlandı!

Finansal İstikrar Kurulu, Kriptonun Büyüyen Gücüne İşaret Ediyor!

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sequoia Capital'dan Dev Yatırım!

Sequoia Capital, Kripto Paralara Dev Yatırım!

Daha Fazla Yatırımcı Kriptoya Giriyor

Kripto Para İle İlgilenenlerin Sayısında Büyük Artış Oldu!