in , ,

ABD Enflasyonu Beklendiği Gibi Atlarken Bitcoin Düştü

ABD Enflasyonu Beklendiği Gibi Atlarken Bitcoin Düştü, ECB Varlık Alımlarını Yavaşlattı

ABD’de enflasyon oranı Şubat’ta bir önceki aya göre %7,5’ten beklentilerle uyumlu olarak %7,9’a ulaştı. Bitcoin (BTC) , hem Avrupa hem de ABD’de düşen borsalarla birlikte tekrar düşüşe geçmeden önce haberler üzerine hemen yükseldi.

ABD’de enflasyon oranı, “12 aylık artış istikrarlı bir şekilde artıyor ve şu anda Ocak 1982’de sona eren dönemden bu yana en büyük artış. Gıda ve enerji hariç tüm kalemler endeksi yüzde 6,4 artarak 1982 Ağustos’unda sona eren dönemden bu yana en büyük 12 aylık değişim” dedi. Çalışma İstatistikleri Bürosu yazdı .

UTC saat 14:30’da BTC, rakamın açıklanmasından sonraki ilk saat içinde yaklaşık %0,6 düşüşle 39.080 USD’de dururken, Ethereum (ETH) 2,586 USD’den işlem gördü ve BTC ile benzer bir yüzde kaybı gördü.

Bu arada, altın fiyatı bugün erken saatlerde kayıplarını tersine çevirdi ve aynı zaman diliminde neredeyse değişmeden işlem gördü ve bir kez daha 2.000 USD seviyesinin üzerine çıktı.

Borsada, önemli S&P 500 endeksi Wall Street’te saat 14:30 UTC’de %1,1 düşüşle açılırken, Avrupa çapında STOXX 600 endeksi aynı anda %1,88 düştü.

ABD’de enflasyon oranı, Avrupa Merkez Bankası’nın Ukrayna’daki savaşın Avrupa kıtasında neden olduğu enflasyonist baskılara atıfta bulunarak tahvil alım programının önceden beklenenden daha erken düşürüleceğini açıklamasının ardından yayınlandı.

ECB’den yapılan açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgali Avrupa için bir dönüm noktasıdır” denildi.

Merkez bankasının “AMB’nin fiyat istikrarını sürdürme ve finansal istikrarı koruma görevini yerine getirmek için gereken her türlü eylemi yapacağını” da sözlerine ekledi.

Özellikle ECB, söz konusu faiz oranlarının mevcut seviyesinin altına düşebileceğine ilişkin bir ifadeyi açıklamasından da çıkardı. Faiz oranındaki değişikliklerin, tahvil alımlarının tamamen kaldırılmasından “bir süre sonra” geleceğini de sözlerine ekledi.

Euro haberlere açıklamanın yayınlanmasından hemen sonra ABD doları karşısında yükselerek yanıt verdi, daha sonra tekrar düşüşe geçti.

Bu arada, İngiltere merkezli kripto komisyoncusu GlobalBlock’ta analist olan Marcus Sotiriou, bugün ABD’de enflasyon oranı açıklanması öncesinde yorum yaparak,  ABD’de enflasyon oranı beklentilerin üzerinde gelmeye devam ederse tüm küresel piyasalarda bir düşüş görülebileceğini söyledi.

Naroff Economics baş ekonomisti Joel Naroff Wall’a verdiği demeçte , “Özellikle küresel tedarik zincirinin çözülmesi nedeniyle enflasyonun düşeceğini düşündük, ancak Ukrayna’da olanın bunu nasıl yeniden karıştıracağını bilmiyoruz” dedi.

ABD'de enflasyon oranı

 

ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetiminden de enflasyon oranı için yüksek bir rakam bekleniyor gibi görünüyor. Dün bir basın brifinginde konuşan Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki dün “Yarının Şubat enflasyon verilerinde yüksek bir manşet enflasyon görmeyi beklediklerini” söyledi ve “temel neden” yüksek enerji fiyatlarıydı .

Dijital Euro Çalışmaları

Ayrıca duyurunun ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan ECB Başkanı Christine Lagarde, euro bölgesi için planlanan merkez bankası dijital para birimi ( CBDC ) dijital Euro üzerinde çalışmanın ilerlemek için “çok çalıştığı” bir şey olduğunu söyledi.

Lagarde, dün Başkan Biden tarafından imzalanan ABD’de kriptoyla ilgili Yürütme Kararını memnuniyetle karşıladığını da ekleyerek, “Şimdi dikkatlerin kriptoların oynayabileceği role odaklanmış olmasından” mutluyum .

Lagarde, dijital Euronun gelişimi hakkında “Bu cephede eğrinin biraz önünde olmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi ve CBDC’yi başlatmak için resmi bir kararın daha sonra ECB’nin Yönetim Konseyi tarafından alınacağını belirtti.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Güney Kore Yeni Başkan Olarak Kriptoyu Destekleyen Adayı Seçti

Trezor, Cüzdan Sevkiyatlarını Durdurdu!

Sandbox, WoW Foundation’da World of Women NFT’yi Bir Araya Getiriyor!

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Güney Kore Yeni Başkan Olarak Kriptoyu Destekleyen Adayı Seçti

Güney Kore Yeni Başkan Olarak Kriptoyu Destekleyen Adayı Seçti

Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin'den Ukrayna'ya Ethereum Desteği!

Vitalik Buterin’den Ukrayna’ya Ethereum Desteği!