in ,

2022 Ayı Sezonu Mu Olacak? İşte Tahminler….

2021 sona erdiğinde, ayı piyasasından çok bir boğayı temsil eden hisse senetleri gördüğümüz sağlam bir yıl olarak hatırlanacak.

2022’de ayı piyasası olacak mı?” 2022 Ayı Sezonu Mu Olacak? Önümüzdeki yılın kriptoları ayı piyasasına sokabileceğine dair bazı korkular arasında Fed’in yapmış olduğu politikada da, FOMO ve blok zinciri güvensizliği baz alınıyor

2022 Ayı sezonu mu olacak?

2021 sona erdiğinde, ayı piyasasından çok bir boğayı temsil eden hisse senetleri gördüğümüz sağlam bir yıl olarak hatırlanacak. 2022 Ayı Sezonu Mu Olacak?

Gösterge S&P 500, 40 yılda ortalama %11 olan yıllık toplam getirisini iki katından fazla (+%24) artırdı.

Ancak kripto para birimleri için işler sağlam olmaktan öteydi – olağanüstüydüler.

Yılın başından bu yana, dijital para birimlerinin toplam değeri %176 artarak 2,14 trilyon dolara yükseldi.

Merkezi olmayan finans (DeFi), takas edilemeyen tokenler (NFT’ler) ve meta veri tabanında blok zincir tabanlı oyun için muazzam potansiyel ile ilgili yeni olanaklar, yatırımcı güvenini artırdı ama aynı zamanda kripto para birimlerini hayal bile edilemeyen yüksekliklere gönderdi (sadece memenin yükselişine bakın) – yıldan yıla %45.000.000’den fazla para Shiba Inu). 2022 Ayı Sezonu Mu Olacak?

Bununla birlikte, önümüzdeki yılın kriptolara iyi davranmayabileceğine dair bazı korkular var.

2022’de Kriptoyu Ayı Piyasasına Sokabilecek Nedenler Neler?

1) FED’in Politikası

FED sonunda enflasyonun sadece “geçici” olmadığını kabul etti ve dolaylı olarak gelecek yıl birden fazla faiz artırımı olasılığını duyurdu.

“Ancak, Jerome Powell merkez bankası para politikasını verilere bağımlı olarak lanse ederken, tahmin oyunu devam ediyor – para politikası, hisse senetlerini Federal Rezerv’in insafına bırakarak borsa performansı için baskın konu olarak kalmalıdır.

“Söylemeye gerek yok, uzun süreli yüksek enflasyon durumunda işler çirkinleşebilir.”

Ayrıca, kripto evreninin bariz bir faydalanıcı gibi göründüğünü, ancak borsa ile tarihsel olarak düşük korelasyona rağmen, son birkaç ayda Bitcoin’in tamamen farklı bir davranış sergilediğini ve bunun bir ayı piyasasına yol açabileceğini açıkladı.

“Bu, perakende yatırımcıların azalan risk iştahının bir işareti olabilirken, uzun süreli bir durgunluk yeni talebi soğutabilir ve kripto varlıklarını yeni gelenler için çekici tutmak için umutsuzca ihtiyaç duyulan ivmeyi daha da azaltabilir.”

Ancak Gatara, uzun süreli bir yüksek enflasyon dönemi durumunda “işler oldukça zorlaşabilir” sonucuna vardı.

2) Kripto Pazarının Tarihi

Tarih, kripto piyasasının ayı piyasası durumunu yansıtabileceğini ve yükselişlerden sonra gelen geri dönüşlerin yeni bir şey olmadığını öne sürebilir.

Mart 2020 dip seviyesinden bu yana, tüm dijital para birimlerinin toplam değeri 14 kattan fazla artarak 2.14 trilyon dolara yükseldi.

Bu, Mart 2017 ile Ocak 2018 arasında yaklaşık 10 ayda toplam piyasa değerindeki 35 katlık artışa biraz benzer.

Bununla birlikte, Ocak 2018’deki artışın ardından, tüm kripto para birimlerinin toplam değeri, sonraki 11 ay boyunca sadece %90’lık bir çekingenlikle düşmeye devam edecek.

Blockchain Güvensizliği – Yakalama 22

Blockchain heyecan verici olsa da, hala yenidir ve henüz yaygın olarak benimsenmemiştir.

İşletmeler, etkinliğine dair pratik kanıtlar bulunana kadar büyük ölçekli projeleri destekleme şansına atlamak konusunda hâlâ isteksizler.

Yine de, işletmeler açık kollarla blockchain’i kabul edene kadar her şey kanıtlanamaz.

Ralliyi erteleyebilecek ve bir süre için ayı piyasası kurallarına neden olabilecek tam bir bilmece/Yakalama-22.

3) Marj borcu

Marj, yatırımcıların menkul kıymetleri satın almak veya açığa satmak için faizle borç aldıkları para miktarını tanımlar.

Bazı durumlarda, işlemlerinden yararlanmak için marjları kullanan yatırımcılar getirilerini artırabilir.

Ancak, marjla satın alınan menkul kıymetler kısa vadede bekledikleri gibi hareket etmezse, aracı kurumlar yatırımcıların teminat olarak daha fazla para yatırmasını isteyecek veya hatta marj çağrısı olarak da bilinen varlıkların satışını zorlayabilecektir.

4) FOMO

Bazıları, ‘kaybetme korkusu’ (FOMO) hamlelerinin 2022’de kripto para piyasasındaki hayatı zorlayabileceğini iddia ediyor.

En ünlü meme madeni paralarının tümü tek bir temel özelliği paylaşır – rekabet avantajına benzeyen hiçbir şeyin olmaması.

Örneğin, Shiba Inu bu yıl en çok aranan dijital para birimlerinden biri olabilir, ancak sosyal medya histerisi, mutlaka uzun vadeli bir potansiyele sahip olacağı anlamına gelmez.

Kısacası, Shiba Inu (veya bu konuda Dogecoin ve Floki Inu) ile ilgili hiçbir şey, sürekli büyüyen blockchain projeleri sektöründeki işletmeler tarafından tercih edilen ödeme parası olacağını garanti etmez.

Sorumluluk Reddi: Yazar tarafından ifade edilen görüş ve görüşler finansal tavsiye olarak değerlendirilmemelidir. Finansal ürünler hakkında tavsiye vermiyoruz.

Yatırım Tavsiyesi Kesinlikle Değildir!

 

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Kripto Madencilere Vergi Muafiyeti!

Haftalık NFT İncelemesi!

Yooshi, Huobi Borsası ile Ortaklığa Başladı.

Binance Launchpad’de Alpine F1 (ALPINE) Fan Token Satışı Başlıyor!

Kurumsal Kripto Pazarının Geleceği Nasıl Olacak?

YouTube Eyes Metaverse, Blockchain, NFT Özellikleri Oluşturucu Programı 2 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Güney Kore Devlet Varlık Fonu ‘Dolaylı Olarak’ Coinbase Hisselerini Satın Aldı

Rusya Her Yıl 13 Milyar Dolar Kripto Vergisi Toplayabilir!

Written by Argi Dünyası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Cardaono 2022 Eğrisi nasıl olacak?

Cardano (ADA) Coin 2022 Yılı Beklentileri ve Sürpriz Altcoin Analizleri!

En Ucuz Metaverse Coinler 2022!

En Ucuz Metaverse Coin’leri Hangileri?