in ,

iPhone Telefonlarda Kripto İle Ödeme Özelliği Geliyor!

Apple Tap To Pay nedir? iPhone telefonlarda kripto ile ödeme nasıl gerçekleştirilecek?

Apple Tap To Pay nedir? iPhone telefonlarda kripto ile ödeme nasıl gerçekleştirilecek? Apple’ın kripto ödemelerine olanak sağlayan yeni özelliği neler vaat ediyor? Tüm bu soruları ve daha fazlasına yazımızın içerisinde cevaplayacağız.

Apple Tap To Pay nedir?

iPhone Telefonlarda Kripto İle Ödeme Özelliği Geliyor!

Apple, iPhone kullanıcılarının ABD”deki çeşitli satıcılar, küçük işletmeler ve büyük perakendeciler arasında kripto ödemeleri yapmalarını sağlayacak yeni bir özelliği duyurdu.

Apple’ın iPhone telefonlarında yakında çıkacak olan “Tap to Pay” özelliği, her türlü ödemeyi kabul etmek için hem büyük hem de küçük milyonlarca ABD’li tüccara temassız ödeme işlevleri sunacak. Bunlara Apple Pay, temassız banka ve kredi kartları ve ve dijital cüzdanlar dahildir.

Apple Tap To Pay Nedir?

Apple Tap To Pay nedir? Resmi açıklamaya göre, özellik herhangi bir ek donanım veya ödeme gerektirmeyecek. Duyuru, iPhone’da Tap to Pay’in (ödemek için dokunun) American Express, Discover,Mastercard ve Visa gibi önde gelen ödeme ağlarından temassız kredi ve banka kartlarıyla çalışacağını bildirdi.

Bu, esasen müşterilerin kripto para varlıklarını Tap to Pay ile ödeme yapmak için kullanabilecekleri anlamına geliyor. Müşteriler Bitcoin ve diğer dijital varlıklar için doğrudan bir işlem gerçekleştiremeyecek olsa da, varlıklarını Coinbase Card, Crypto.com Visa Card vb. aracılığıyla harcayabilecekler.

Şirketin Apple Pay ve Apple Cüzdan başkan yardımcısı Jennifer Bailey, tüketicilerin dijital cüzdanlar ve kredi kartlarıyla ödeme yapmak için kullandığı büyüyen fenomenin altını çizdi. Bailey, iPhone’un yakında piyasaya sürülecek özelliğinin işletmelere temassız ödemeleri kabul etmeleri ve yeni ödeme deneyimlerini keşfetmeleri için “güvenli, özel ve kolay bir yol” sağlayacağını iddia etti. Eklemeye devam etti:

Ödeme platformları, uygulama geliştiricileri ve ödeme ağlarıyla işbirliği içinde , tek başına girişimcilerden büyük perakendecilere kadar her büyüklükteki işletmenin temassız ödemeleri sorunsuz bir şekilde kabul etmesini  ve işlerini büyütmeye devam etmesini her zamankinden daha kolay hale getiriyoruz.

Apple ayrıca özel finansal hizmetler şirketi Stripe’ın iş kullanıcılarına iPhone’da Tap to Pay  sunan ilk ödeme platformu olacağını ve bu yıl içinde ek ödeme platformları ve uygulamaları ekleyeceğini duyurdu.

KriptoHaber: Kripto Para Haberleri Hakkındaki Diğer Yazılarımız İçin:

Kripto Paralarda Düşüş Ne Zamana Kadar Devam Edecek?

Kripto Paralar Nasıl Korunur? 2022 

2022’de Dikkat Edilmesi Gereken 3 Siber Güvenlik Kripto Parası!

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

El Salvador

El Salvador, Mart Ayında Bitcoin Tahvil İhracının Gözünü Açtı,

Google Cloud,Virtual Machine Threat Detection'ı (VMTD) duyurdu.

Google Cloud, Kripto Madenciliği Güvenlik Özellikleri Oluşturdu!