in ,

2022’de Kripto Piyasasına Hakim Olacak Trendler Neler?

2022 yılında kripto para trendler neler olacak? 2022 yılı ile kripto para piyasasında neler değişecek?

Hızlı gelişmekte ve değişmekte olan kripto para piyasası yıldan yıla hayatımıza yeni kavramlar ve trendler sokuyor. 2021 yılında tokenler, NFT’ler ve metaverse gibi kavram ve trendler hayatımıza girdi. Peki 2022 yılında kripto para trendler neler olacak? 2022 yılı ile kripto para piyasasında neler değişecek? Szler için 2022’de kripto para piyasasında trend olabilecek ana başlıkları ele aldık, keyifli okumalar

Kripto ortaya çıkmış bir fenomendir. Milyonları peşinden sürükleyen bu merkeziyetsiz yapı, yıldan yıla hayatımıza yeni kavramlar ve trendler sokmaktadır. Basitçe söylemek gerekirse, kriptonun gelecekte tam olarak ne yapacağını kimse tam anlamıyla bilemiyor.

Yine de bu durum, analistlerin kriptonun geleceğiyle ilgili tahminlerde bulunmasına engel değil. 2021”in, kripto ile ilgili sektörlerde, değiştirilemez tokenlerde (NFT), meta veri deposu ve Web 3.0‘a kadar pek çok yeni ortaya çıkan trendi ortaya çıkardığı göz önüne alındığında, 2022’nin de yeni trendlere yön vermesi muhtemeldir.

Fakat sektör temsilcileri, 2022’nin yeni marjinal trendler oluşturacağı konusunda hemfikir olsalar da, 2021’de trendlerin çoğunun olgunlaşmasını ve daha da ivme kazanmasını bekliyor. Bu da kripto para piyasasına ilgi çekmeye yardımcı olacak.

2022’de Kripto Para Piyasasında Neler Olacak?

  • Merkezi olmayan sigortanın marjinalliği 2022”de hızla değişebilir.
  • Sosyal belirteçlerin önemi 2022 yılında artabilir.
  • Bitcoin ve kripto ATM”leri 2022 yılında daha yaygın hale gelebilir.
  • NFT”ler, metaverse, oyun ve Web 3.0 2022’nin hızla büyümeye devam eden trendleri olabilir.
  • Katman 2 protokolleri ve zincirleri, bu yıl kripto ekosisteminin önemli bileşenleri olarak ortaya çıkabilir.
  • Blokchain teknolojisi 2022’de daha fazla proje sunabilir.

 

2022 kripto para

2022 Kripto Para Trendleri

Yeni ortaya çıkan trendler söz konusu olduğunda, 2022’de hangi alt sektörlerin daha belirgin hale geleceği konusunda görüşler oldukça farklı.

Kripto’da Yeni Dönem: Merkezi Olmayan Sigorta

Çarpıcı olan, ana sektörlerden biri veya geleneksel finans olarak sigortanın, perakende yatırımcılara DeFi alanı içinde eşdeğer koruma mekanizmaları sağlama açısından henüz çok fazla ilgi görmemiş olmasıdır. Merkezi olmayan sigorta alanında şuanda bulunan ürünler ağırlıklı olarak kripto ürünleridir.

Stockhausen, fiziksel dünyadaki gerçek riskleri azaltan dijital politikaların sigorta tipi akıllı sözleşmelere kodlanması ve merkezi olmayan finans alanından gelen risk sermayesi tarafından kapsanmasıyla, 2022 ve sonrasında merkezi olmayan sigortanın marjinalliğinin hızla değişmesi bekleniyor.

Daha somut kanıt noktaları çoğaldıkça, merkezi olmayan sigorta yatırımcılar için çekici hale gelmeye başlayacak. Yenilikçi sigorta ürünlerinin yaratılması yatırımcıların risklerini azaltabilir.

2022’de Sosyal Belirteçlerin Önemi Artacak

Blockchain Studio Başkanı Don Norbury, “Bir marka, topluluk veya etkileyici temel alan bir tür kripto para birimi olan sosyal belirteçlerin sonsuz uygulamaları var, ancak bu alanda dikkat gerekiyor veya olumsuz sosyal davranışlar üzerinde aşırı endeksleme riskine giriyoruz” dedi.

Norbury, şimdiye kadar oyunlardaki ve sosyal ağlardaki deneyimi, itibarı ve başarıları ölçmek için kullanılabilen sosyal belirteçlerin genellikle devredilemez olduğunu ve bu nedenle onları belirli platformlara veya cüzdanlara bağlandığını açıklıyor. Bununla birlikte, kendi kendine egemen kimlik, herhangi bir platforma bağlı olmayan bir kimlik kanıtı oluşturarak sosyal belirteçlerin aktarılabilir olmasına yardımcı olabilir.

2022 kripto trendleri

Bitcoin ve Kripto Para ATM’leri 2022’de Yaygınlaşabilir

El Salvador’un Bitcoin’i yasal hale getirmesi ve bir avuç başka ülkenin benzer bir yönde hareket etmeye hazır göründüğü bir yılın ardından, Bitcoin ATM’lerinin 2022 yılında daha yaygın hale geleceğini düşünülmesi şaşırtıcı olmasa gerek.

2021’de Bitcoin ATM endüstrisinde büyük bir büyümeye tanık olduk ve küresel kurumlar %70 artış gösterdi. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük Bitcoin ATM sağlayıcılarından biri olan Coinsource’nin Baş Strateji Sorumlusu Sebastian Markowsky, üretimlerinde herhangi bir yavaşla olmadığını kaydetti.

Markowsky, kripto ATM’lerindeki büyümenin 2022’de hızlanacağını tahmin ediyor ve 2025 yılına kadar 100.000 adet Bitcoin ATM’si kurulum hedeflerinin olduğunu ifade etti.

2022’de Devam Edecek Kripto Para Trendleri

Yukarıdaki trendlerin yanı sıra 2022’de, geçen yıl ortaya çıkan bazı trendler kripto ekosistemi için daha da önemli hale gelecek.

Metaverse, Web 3.0, NFT’ler ve Oyunlar

Analistler, NFT’lerin metaverse, Web 3.0 ve oyunların 2022’nin en büyük trendleri olacakları konusunda hemfikir.

Büyük şirketler, 2022’de NFT’lerle ilgili deneylerini, büyük ölçüde etkileşimi arttırmanın ve kripto yerli kitlelerle bağlantı kurmanın bir yolu olarak kullanmaya hazırlanıyor.

Arcane Research’ten Jaran Mellerud, NFT sektörünün 2022’de tüm büyük oyun şirketlerinin işin içine girmesiyle birlikte patlayıcı büyümeye tanıklık edeceğini öne sürerken, diğer analistler NFT’leri 2022’de kriptonun en büyük yükselen trendi olarak vurguluyor.

Kimi analistlere göre, oyun ve metaverse, NFT’deki en büyük alt sektörler olarak sanatın konumunu değiştirecek. Özellikle metaverse gayrimenkulü aşırı büyüyecek. Kredi verme platformları, metaverse arazilerini krediler için teminat olarak kabul etmeye başlayacak. Kulağa biraz uçuk gelen bu fikirlerin gerçekleşmesi pekte hayal gibi durmuyor.

NFT’lerin, metaverse’in, oyun oynamanın ve Web 3.0’ın bu yıl  bu kadar büyümesinin nedenlerinden biri, hepsinin birbirini beslemesi ve bunlardan birinin büyümesi diğerlerini de olumlu yönde etkilemektedir.

Katman 2 Protokolünün Büyümesi 2022’de Nelere Etki Edecek?

Katman 2 protokolleri ve zincirleri artık birkaç yaşında, ancak bazı uzmanlar, 2022 yılında Katman 2’nin kripto ekosisteminin önemli bileşenleri olarak ortaya çıkacağını ifade ediyor.

Benzer şekilde kripto borsası AAX Araştırma ve Strateji Başkanı Ben Caselin de, özellikle artan kripto para birimi kullanımı temel katmanların sınırlamalarıyla yüzleşirken, ikinci katman çözümlerinin artan önemine dikkat çekiyor.

Aynı görüşü savunan Mason Nystrom, “Yeni bir perakende kullanıcı dalgasını katalize etmeye yardımcı olacak 2. Katmanlara ve diğer blok zincirlere doğru daha fazla uygulamanın ilerlediğini göreceğiz” dedi.

2022’de Birlikte Çalışabilirlik

Bir süredir gelişmekte olan, ancak 2022’de daha önemli hale gelecek olan bir diğer önemli trend, birlikte çalışabilirliktir. Artan likidite ihtiyacının yanı sıra, bir metaverse inşa etme yönündeki hamlelerle önemi büyük ölçüde artacaktır.

2022’de, her zamankinden daha fazla blok zinciri ağı mevcut. Axelar CEO’su ve Kurucu Ortağı Sergey Gurbunov, bu yıl tokenler, NFT’ler ve akıllı sözleşme bilgileri gibi varlıkların zincirler arasında aktarılabilmesi için bu zincirlerin birbirleriyle iletişim kuracak şekilde geliştirilmesi kritik önem taşıyor dedi.

İlginizi Çekebilecek Yazılar:

2022 Kripto Sözlüğü

2022’de Takip Etmeniz Gereken Altcoinler

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

cryptobusy 2022 yılı en iyi altcoin'ler

CryptoBusy 2022 Ocak Ayında Yükselişe Geçebilecek Coinleri Açıkladı!

2022 Kripto Beklentileri

2022 Kripto Para Gelişmeleri Neler?