in , , ,

2022 Kripto Para Gelişmeleri Neler?

Bitcoin ve Ethereum 2022 yılında yükselecek mi? Yoksa düşecek mi?

2021’de dijital varlıklar için rüya gibi geçen bir yıldı ve 2022 yılının kripto para birimlerinin nereye evrileceği ve gelişeceği konusunda insanlar merakla beklediği bir sene olacağından şüphemiz yok.

2021’de Kripto’da Neler Yaşandı?

Kripto yatırımcıları 2021’de yine bir hız treni yolculuğuna çıktı. Bitcoin’den dogecoine kadar neredeyse her kripto para rekor seviyelere ulaştı ve göz kamaştırıcı kazançlar sağladı. Ancak Mayıs ayında, tüm piyasa değerinin yaklaşık %50’si sadece yedi gün içinde silindi.

2021’deki diğer çılgın kripto anları, El Salvador bitcoin yasal ihalesini yaptığında, meme tokenları patladığında ve bir NFT’nin 69 milyon dolara satıldığı zaman geldi.

2022 Kripto Gelişmeleri Listesinde Neler Var?

Peki 2022’yi neler bekliyor? Bir blockchain araştırma firması olan Arcane Research, 2022 için düzinelerce kripto tahmini yaptı. İşte bunlardan beş tanesi:

2022 kripto beklentileri

Bitcoin, S&P 500’den daha iyi veya daha düşük performans gösterecek

Artan koronavirüs vakalarının küresel ekonomik toparlanmaya yönelik tehdidine rağmen, hem bitcoin hem de kıyaslama endeksi 2021’de etkileyici kazanımlar elde etti: Bitcoin %66 arttı ve S&P 500 yaklaşık %27 yükseldi.

Ancak Bitcoin’in giderek daha fazla risk altındaki bir varlık gibi hissedildiği göz önüne alındığında, Arcane Research, borsadaki önemli hareketlerin daha da artıracağını söyledi.

Firma, “Bu nedenle, borsa 2022’de yükselmeye devam ederse, bitcoin muhtemelen daha iyi performans gösterecek” dedi. “Ancak borsa için kırmızı bir yıl görürsek, bitcoin muhtemelen düşük performans gösterecektir.”

Ethereum (ETH), Bitcoin’den tekrar daha iyi performans gösterecek

Uzun süredir ikinci demirbaş olarak görünen Ethereum’da 2021’de bitcoin’den çok daha iyi performans gösterdi ve bitcoin için %66’ya kıyasla %418 kazandı

Arcane, “Bu performans açığı, Ethereum’un piyasaya sürüldüğü 2015’ten bu yana görülen en geniş farktır.” dedi.

Ethereum’un 2022’de daha iyi performans göstermeye devam etmesinin sebepleri arasında NFT satış hacimlerindeki artış var. Bu tokenlerin çoğu hala Ethereum blok zincirinde çalışıyor. Ve bu yıl Berlin güncellemesinden Londra hard fork’una yapılan büyük güncellemeler, ağın daha fazla işlemi işleme kapasitesini artırmaya yardımcı oldu.

ETH 2021 performansı
Kaynak: Arcane Research

Çoğu Meme Coin’i 2022 yılında belirsizliğe uğrayabilir!

Yatırımcılar 2021’de meme coinlerinin durduk yere ve bir olay sebebiyle inanılmaz yükselmelerine şahit oldu. Örneğin Dogecoin yan ürünü Shiba Inu geçen yıl %44.540.000 hızla yükseldi. Ve adını popüler Netflix dizisi “Squid Game”den alan bir kripto olan kalamar, bir haftadan kısa bir sürede %75.000’den fazla sıçradı ve kısa süre sonra unutulup gitti.
Arcane Research, “2021 pazarını, 2021’in absürt meme madeni para rallisinden bahsetmeden özetleyemeyiz,” dedi ve fenomenin: “Her zaman 2021’de hatırlanacak ve gelecek yıllarda sadece absürt olarak nitelendirilebilecek bir sürü olay yaşandı ve o hareketleri bir daha görmemizin çok zor” olacağını ekledi.

USD Coin, en büyük stablecoin olarak Tether’i geçecek

Tether piyasa değerlemesinde en büyük stablecoin olarak oldukça uzun bir süredir hüküm sürüyor. Ancak özellikle USD Coin’in borç verme hareketine katılma kararı ile bu yıl tahtı sallanabilir.

Arcane Research, “Stablecoin mevduatları için yüksek getiri sağlayan yenilikçi kredi ürünleri, öncelikle stabilcoin büyümesinin itici güçleri olmuştur.” dedi.

Bitcoin, VIX ile yakından bağlantılı kalacak

Arcane Research’e göre borsa geçen yıl harika bir performans sergiledi, ancak bir model kristalleşti: “Geniş finansal piyasalardaki korku, bitcoin’in performansını doğrudan etkiledi.”
Cboe Volatilite Endeksi veya VIX’deki artışlar, bitcoin satışlarına eşlik etti. Arcane Research, 2022’deki piyasa rüzgarlarının Bitcoin’in kısa vadeli fiyat yörüngesi üzerinde etkileri olabileceği konusunda uyardı.

Bitcoin vs VIX Arcane Research
Kaynak: Arcane Research

Written by Argi Dünyası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

2022’de Kripto Piyasasına Hakim Olacak Trendler Neler?

metaverse coinleri

Piyasa Değeri 200 Milyon Doların Altında Olan En Popüler 5 Metaverse Coinleri