in ,

SpaceX, Ethereum Node ile Uluslararası Uzay İstasyonuna Uçuş Başlattı

Elon Musk Uzaya Uçtu!

Elon Musk‘ın son tweetleri kripto para piyasasında gerilemeye neden olurken şirketi SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonuna bir Ethereum Node göndermek için SpaceChain ile işbirliği yaptı.

Ethereum Node Uzaya gidiyor

SpaceX Uluslararası Uzay İstasyonuna bir Ethereum Node taşıyacak.

SpaceChain bir Ethereum Node‘ın SpaceX Falcon 9 roketinde uçuşa başladığını doğruladı. SpaceChain‘in kurucu ortağı ve CEO’su Zee Zhang güncelleme hakkında şunları söyledi:

Ethereum platformunu uzaya getirmekten ve uzay teknolojileriyle oluşturulan merkezi olmayan bir uydu altyapısının blok zincirinin tüm potansiyelini gerçekleştirmek için heyecan duyuyoruz.

Node (Düğüm) Uluslararası Uzay İstasyonuna bağlandığında Avusturalya dijital varlık yönetim fonu olan Nexus’a doğrudan erişim verilecek.
Ethereum’un uzaydaki Node’u (düğümü) ağın değişmezliğinin bir başka işaretidir. İşlemleri doğrulamak için blok zinciri düğümleri kullanılır. Blok zinciri düğümleri daha dağınık hale geldikçe hacklenmesi büyük ölçüde zorlaşır. Nexus ve SpaceChain’in gelecekteki diğer  müşterileri dijital varlıklarını korumak için bu düğümleri kullanabilecekler.

Zhang “Ethereum’un uzayda çalışan akıllı sözleşme platformuyla, blockchain uygulamalarını ve işlemlerini gelişmiş güvenlik ve değişmezlik ile güçlendirmemizi sağlıyor.” dedi.

SpaceX’in bu hamlesi “Elon Musk Ethereum’a yöneldi” şeklinde anlamlandırılsa da Musk’ın dün geceki Bitcoin tweeti Ethereum’un %5 civarında değer kaybetmesine neden oldu.

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kripto Para Madenciliğine yasak

İran Kripto Para Madenciliğine Yasak Getiriyor!

El Salvador’da Kripto Para Dönemi