in , ,

El Salvador’da Kripto Para Dönemi

Kripto Para artık YASAL!

El Salvador’da son gelişmeler ile birlikte kripto para yasal!

Kripto Para Artık Yasal

El Salvador, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’i resmi, yasal para birimi olarak sınıflandıran dünyada ilk ülke olarak adını duyurdu.

Kongre, Başkan Nayib Bukele’nin kripto para birimini benimseme önerisini onayladı.

Başkan Bukele, hükümetin tarih yazdığını ve hareketin yurtdışında yaşayan Salvadorluların eve para göndermesini kolaylaştıracağını gerekçe gösterdi.

Yasa Nasıl İşleyecek?

Yasaya göre Bitcoin, Kongre tarafından onaylandıktan sonraki 90 gün içinde ABD doları ile birlikte yasal ihale haline gelecek.

Yeni yasaya göre, işlemi gerçekleştirmek için gereken teknolojiyi sağlayamadığı sürece, her işletmenin Bitcoin’i mal veya hizmetler için yasal ihale olarak kabul etmesi gerekiyor.

El Salvador’un ekonomisi, büyük ölçüde, ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yaklaşık %20’sini oluşturan havalelere veya yurtdışından eve gönderilen paralara dayanmaktadır.

İki milyondan fazla Salvadorlu ülke dışında yaşıyor, ancak her yıl 4 milyar dolardan (2,9 milyar sterlin) fazla geri göndererek doğdukları yerle yakın bağlarını korumaya devam ediyor.

Uzmanlar Nasıl Değerlendiriyor?

Twitter’da, bazı finansal ve yasal gözlemciler yasa değişikliğini dikkate değer bir başarı ve oyunun kurallarını değiştiren bir şey olarak nitelendirirken, diğerleri kripto para biriminin oynaklığı hakkında endişelerini dile getirdi. Uzmanların, El Salvador’un 1 milyar dolardan fazla bir program aradığı Uluslararası Para Fonu (IMF) ile sorunları karmaşık hale getirebileceği konusundaki uyarıları dikkate alınmaya değer.    

Written by M. Sude Selçuk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Elon Musk'ın son tweetleri kripto para piyasasında gerilemeye neden olurken şirketi SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonuna bir Ethereum Node göndermek için SpaceChain ile işbirliği yaptı. 

SpaceX, Ethereum Node ile Uluslararası Uzay İstasyonuna Uçuş Başlattı

Çin Borsası kapandı! Çin’in İlk Kripto Para Borsası BTCChina Kapattığını Duyurdu!