in ,

Rusya’nın SWIFT’den Çıkarılması Şimdilik Düşük İhtimal!

AB’nin Rusya’yı SWIFT’den şimdilik kesme ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor

Rusya’nın Ukrayna’yı kapsamlı bir şekilde işgal etmesine rağmen , savaşın patlak vermesi Avrupa Birliği’ni saldırganı Dünya Çapında Bankalar arası Finansal Telekomünikasyon Derneği (SWIFT) küresel ödeme ağından atmaya zorlamaya ikna etmedi. Rusya SWIFT ile ilişiğinin kesilmesi şimdilik düşük bir ihtimal.

Rusya İçin SWIFT Önemi Nedir?

SWIFT kendisini küresel bir üyeye ait kooperatif ve dünyanın önde gelen güvenli finansal mesajlaşma hizmetleri sağlayıcısı olarak tanımlıyor. 2021’de sistem, bir önceki yıla göre %11,4 artışla günde ortalama 42 milyon mesaj kaydetti. Mesajlar, müşteri ödemelerini, finansal kurum transferlerini, tahsilat ve nakit mektuplarını, hazine ve menkul kıymet transferlerini ve dünyanın her yerindeki bankaların günlük olarak işlediği diğer finansal faaliyet türlerini gösterebilir.

AB’nin karar alıcılarına yakın birçok kaynağın Reuters’e verdiği bilgiye göre, blok Rusya’yı Ukrayna’ya karşı askeri müdahalesinden dolayı cezalandırmak için yeni bir dizi yaptırım üzerinde çalışırken, Moskova’yı bankalar arası ödeme sisteminden çıkarmaya yönelik adımlar şu anda uygun değil.

İsmi açıklanmayan bir AB diplomatının aktardığına göre, “Aciliyet ve fikir birliği şu anda en büyük önceliktir.”

Bununla birlikte, kaynağa göre, Rusya SWIFT sistemden çıkarılmasının geniş kapsamlı sonuçları olacağından, bu aşamada bir fikir birliği SWIFT meselesini masadan kaldırmayı gerektirecektir.

Bugünkü acil Avrupa Konseyi zirvesinin, Moskova’ya karşı yeni bir AB yaptırımları partisinin önünü açması bekleniyor.

Rusya SWIFT

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, bir tweet’te şunları söyledi:

“Yaptırımlar, Rusya ekonomisinin stratejik sektörlerini hedef alacak. AB’deki Rus varlıklarını donduracağız ve Rus bankalarının finans piyasamıza erişimini durduracağız. Bu, Kremlin’in savaşı finanse etme kabiliyetine ağır bir zarar vermek için tasarlandı.”

Bank of International Settlements (BIS) tarafından yayınlanan rakamlar , Avrupalı ​​borç verenlerin 30 milyar ABD doları tutarındaki yabancı bankaların Rusya pazarına maruz kalmasında en büyük paya sahip olduğunu gösteriyor.

Bu arada bazı gözlemciler , bir Rusya SWIFT bloğunun Batılı müttefikler için en mantıklı hareket tarzı olabileceğini ve potansiyel olarak Kremlin’i kriptoyu benimsemeye zorlayabileceğini savunuyorlar .

22 Şubat’ta ABD hükümeti, Rusya’ya yönelik ilk yaptırım dilimine ilişkin duyurusunda, iki büyük devlete ait Rus finans kuruluşu olan Vnesheconombank ve Promsvyazbank’a bloke edici yaptırımlar uyguladığını söyledi .

Washington ayrıca açıkladı,

“Rusya Federasyonu ekonomisinin finansal hizmetler sektöründeki herhangi bir kurum, daha fazla yaptırım için bir hedeftir. Rusya’nın dünya çapındaki günlük döviz işlemlerinin %80’inden fazlası ABD doları cinsindendir ve Rusya’nın uluslararası ticaretinin kabaca yarısı dolar cinsinden yapılmaktadır. Bu eylemle, en büyük bankalar da dahil olmak üzere hiçbir Rus finans kurumu önlemlerimizden güvende değil.”

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Ethereum, Visa’dan 4,5 Kat Daha Fazla İşlem Gerçekleştiriyor!

Rusya – Ukrayna Savaşı Sırasında Bitcoin’den Düşüş Geldi! Bitcoin Ne Kadar?

Hindistan, Kripto Para Birimi için Reklam Yönergelerini Yayınladı!

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

İşgalin Başlaması Bitcoin'e Bölgesel İlgiyi Arttırdı!

İşgalin Başlaması Bitcoin’e Bölgesel İlgiyi Arttırdı!

metaverse arazi ne kadar?

Metaverse’de Arazi Fiyatlarının Yönlendiren Faktörler