in , ,

Bitcoin’in Rolü Hakkında Soruları Yükseliyor!

Ukrayna Savaşı, ‘Parasal Rejimin Sonu’ ve Bitcoin’in Rolü Hakkında Soruları Yükseltiyor

Bitcoin değeri Büyük yatırım bankası Credit Suisse’den bir rapora göre , Bitcoin değeri , ABD dolarının artık üstün olmadığı ve Çin para biriminin Rus emtialarının desteğiyle güçlendiği yeni bir dünya para düzeninden “muhtemelen fayda sağlayacak” kripto topluluğu.

Yeni yayınlanan raporda, ” Doğu’da emtia bazlı para birimleri merkezli yeni bir dünya (parasal) düzeni olan Bretton Woods III’ün doğuşuna tanık oluyoruz, bu da muhtemelen Euro dolar sistemini zayıflatacak , Bitcoin değeri artıracak ve aynı zamanda Batı’daki enflasyonist güçlere katkıdabulunacak” dedi.

Raporda ayrıca , Batı’nın “neredeyse satış yapan dünyanın en büyük tek emtia üreticisine” yönelik yaptırımları göz önüne alındığında, emtia piyasası için bir krize dönüştüğünü söylediği Ukrayna’daki savaşın ekonomik yansımaları hakkında ayrıntılı bilgi verildi. her şey.”

Bunun bir sonucu olarak, Credit Suisse yatırım stratejisti Zoltan Pozar tarafından yazılan rapor, Rus emtialarının “fiyatlarının düştüğünü”, Rusya dışındaki emtia fiyatlarının ise “yükseldiğini” söyledi. Pozar, bu durumun ABD’deki diğer bazı pazarların 2008 mali krizi sırasında nasıl ayrıldığına benzer olduğunu savundu.

Raporda, “Eğer haklıysak ve bu bir “meta krizi”yse – boyut veya ciddiyet açısından olmasa da tematik olarak bir tür 2008 – kim geri tepmeyi sağlayacak” dedi.

Çin, ucuz Rus emtiaları satın alabilen ve Rus ve yabancı mallar arasındaki fiyat farkından yararlanabilen birkaç ülke arasında olduğundan , bunu yapabilecek tek varlığın Çin Halk Bankası (PBoC) olduğu yanıtını verdi. Rus malları.

Mevcut krizin, Başkan Richard Nixon’ın 1971’de ABD’yi altın standardından çıkarmasından bu yana dünyanın gördüğü hiçbir şeye benzemediğini açıkladı ve Çin para birimi olan renminbi’nin yanı sıra doların statüsünde büyük değişikliklerin olduğunu da sözlerine ekledi. (RMB).Yatırım stratejisti, “Bu kriz  sona erdiğinde, ABD doları çok daha zayıf olmalı ve diğer yandan, bir sepet emtiasıyla desteklenen renminbi çok daha güçlü olmalı” diye yazdı.

Rapor, şu sonuca varmadan önce, bu savaştan sonra “para”nın bir daha asla eskisi gibi olmayacağını söyledi:

“…ve Bitcoin  muhtemelen tüm bunlardan faydalanacaktır.”

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, oldukça saygın bir yatırım bankasından geleceğe yönelik böyle bir bakış açısı, Bitcoin değeri kripto topluluğunun üyeleri arasında bir spekülasyon telaşını tetikledi.

Bununla ilgili yorum yapan, popüler Bitcoin savunucusu ve İnsan Hakları Vakfı’nın baş strateji sorumlusu Alex Gladstein, bunu “oldukça çılgın” olarak nitelendirdi ve “gerçek olduğuna inanmanın zor” olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, bazı yorumcular, Çin RMB’sinin oynayabileceği rolü abarttığını söyleyerek analizin bazı kısımlarını da eleştirdiler.

Bitcoin Değeri Ne Kadar Yükselecek ABD Doları Bundan Nasıl Etkilenecek?

Çin’deki Pekin Üniversitesi’nde Amerikalı bir finans profesörü olan Michael Pettis, şunları savundu:

“Bitcoin değeri dolara karşı önemli bir alternatif olması için, sadece her kriz sırasında istikrarlı kalması değil, daha da önemlisi Çin’in sermaye hesabını tamamen açması, giriş ve çıkışlara yönelik her türlü müdahaleyi kaldırması ve finansal sistemini serbestleştirmesi gerekiyor. ”

Şu anda sadece durumun böyle olmadığını, Çin’in de “o yönde ilerlemediğini” de sözlerine ekledi.

“Dolar sonunda merkeziliğini kaybedecek ve ABD yaptırımları bu süreci kesinlikle hızlandırabilir, ancak radikal siyasi dönüşüm olmadan Bitcoin değeri alternatif olamaz” diye yazdı Twitter’da.

Yine de diğerleri, Çin para biriminin nihayetinde Ukrayna’daki savaştan ve ilgili yaptırımlardan fayda sağlayacağını iddia etmeye devam etti.

“Savaş yarın sona ermiş olsa bile, bu ekonomilerin toparlanması yıllar alacak; ve savaş ne kadar uzun sürerse, hasar o kadar büyük, kısır etkileşimler ve ters döngüler için potansiyel o kadar büyük ve sonuçlar o kadar derin” diye yazdı , tanınmış bir ekonomist ve Cambridge Queen’s College Başkanı Mohamed A. El-Erian. üniversite.

Özellikle El-Erian, Batı’nın “şimdilik uluslararası sistem üzerindeki egemenliğini yeniden ilan etmesine rağmen”, “Çin liderliğindeki alternatif bir sistem inşa etme çabasının” buna meydan okuyacağını söyledi.

Bu arada, potansiyel olarak durgun bir ekonomi ile birlikte artan emtia fiyatlarının bir sonucu olarak Batı’da daha yüksek enflasyonun etkilerini tartışan kripto yatırım şirketi BlackTower Capital’in kurucusu ve baş yatırım sorumlusu Ari Paul, fiyat para birimlerini “saatli bomba” olarak nitelendirdi. ”

Paul, enflasyonun daha da artmasının beklendiğini ve uzun vadede daha zayıf bir ABD doları olasılığı ile piyasanın ileriye dönük olarak “aktif tüccarları ve varlık seçicilerini ödüllendireceğini” söyledi. Doğu Avrupa borsalarını, karşılığını verebilecek tek bir karşı bahis olarak önermeye devam etti.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

LUNA, SOL ve ADA’yı Geride Bıraktı. XRP Yerini Koruyacak Mı?

ABD Virginia Senatosu, Devlet Bankalarının Kripto Saklama Hizmetleri Sunmasına İzin Veriyor

Umbrel Bitcoin Node Runners İnternet Sansürünü Atlıyor!

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Trezor, Cüzdan Sevkiyatlarını Durdurdu!

Trezor, Cüzdan Sevkiyatlarını Durdurdu!

Sandbox, WoW Foundation'da World of Women NFT'yi Bir Araya Getiriyor

Sandbox, WoW Foundation’da World of Women NFT’yi Bir Araya Getiriyor!