in , ,

En Güvenilir Kripto Para Borsaları Hangileri? 2022

2022 Yılının en iyi ve en güvenilir kripto para borsalarını bu yazıda sizin için hazırladık…

2022 yılının en iyi ve en güvenlir kripto para siteleri

Kripto para günümüz dünyasının en çok konuşulan konusu olarak popülerliğini koruyor. Kripto para borsaları 2022 yılına yaklaştığımız bu günlerde Binance, Coinbase, FTX başta olmak üzere birçok borsa üzerinden kullanıcılara işlem imkanı sağlıyor.

Yatırımcıların kripto para ile işlem yapabileceği borsa platformları gün geçtikçe çoğalmakta. Peki 2022 yılının en güvenilir ve en iyi kripto para borsaları hangileri? Bu yazımızda 2022’nin en güvenilir kripto siteleri ve 2022’nin en güvenilir kripto borsalarını birlikte inceleyeceğiz…

Kripto Para Nedir? 2022

Kripto para hiçbir merkez otoriteye ya da aracı kuruma bağlı olmayan sanal para birimidir. Kripto paralar belirli şifreler ile yerleştirildikleri dijital cüzdanlardan yine bu şifreler yardımı ile yapılan işlemlere olanak sağlıyor. Kripto paralar madencilik yöntemi ile üretilebiliyor ya da borsalar aracılığı ile gerçek para birimleri karşılığında satın alınabiliyor.

Kripto Paralar Güvenilir Mi?

kripto paralar güvenilir mi ? 2022

2022 yılında da kripto paralar ile alakalı olarak akıllarda en çok yer alacak soru muhtemelen: “Kripto paralar güvenilir mi?” şeklinde olacak. Kripto paralar yapısı itibari ile hiçbir merkezi otoriteye bağlı değil bu anlamda güvenilir olduğu düşünülse de kripto paralar yatırımcılar tarafından yüksek oranda dijital ortamlarda depolanıyor. Bu da işlem yapılan borsalar ile alakalı olarak kullanıcıların seçim yapmasını zaman zaman zorlaştırıyor.

İşlem Hacmi En Yüksek Kripto Para Borsaları Hangileri 2022?

2022 yılına giriş yapacağımız bu günlerde kripto para borsalarının sayısı bir hayli artmış durumda. Bu da kullanıcıların seçim yapmasını zaman zaman zorlaştırabiliyor.

İşlem Hacmi En Yüksek 7 Kripto Para Borsası 2022!

İşte günümüz itibari ile en çok işlem gören ilk 5 kripto para borsası;

1.Binance

2.Coinbase Exchange

3.Crypto.com Exchange

4.FTX

5.Kraken

6.Huobi

7.Gate.io

 

  1.Binance

binance güvenilir mi ? 2022

Binance, çeşitli kripto para birimlerinin ticareti için bir platform sağlayan bir kripto para borsasıdır. Ocak 2018 itibarıyla Binance, işlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsasıdır.

Şirket Çin’de kurulmuştur. CEO’su Changpeng Zhao’dur. Binance günümüz itibari ile halen en çok işlem hacmi bulunan kripto para borsası olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Binance Borsası Güvenilir mi? 2022

Binance gerek işlem hacmi itibari ile gerek çalışmalarını uzun süredir sorunsuz olarak devam ettirmesi sebebi ile kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen kripto para borsasıdır. Kripto para borsası olarak günümüzde güvenlirlik açısından en çok tercih edilen Binance’ ı biz de okuyuculara gönül rahatlığı ile tavsiye edebiliriz.

2.Coinbase Exchange

Coinbase exchange güvenilir mi?

Coinbase 2012 yılında Brian Armstrong ve Fred Ehrsam tarafından Amerika Birleşik Devletlerinde kurulmuştur. Günümüzde faaliyetlerini de buradan sürdürmektedir. Coinbase, düzenlemelere tabi olan spot takas platformları arasındaki en yüksek likidite hacimlerinden birine sahiptir.

Coinbase Exchange Borsası Güvenilir mi? 2022

Coinbase Exchange açıklama kısmında da belirttiğimiz üzere hacim olarak en yüksek rakamlara sahip borsaların başında geliyor. Ayrıca NASDAQ’da halka açık bir şekilde listelenmesine izin verildi. Coinbase, kullanıcı varlıklarını korumak için verilerin yüzde 98’ini çevrimdışı cüzdanlarda saklamaktadır. Bu uygulama kullanıcılar için güven açısından önem taşımaktadır.

3.Crypto.com Exchange

Crypto.com Exchange güvenilir mi? 2022

Crypto.com 2016 yılında kurulan cüzdan , kart uygulaması alım satım işlemleri için kullanıcılara olanak sağlayan günümüzde faaliyetlerini Hong Kong merkezli olarak sürdüren bir kripto para oluşumudur.

Crypto.com Uygulaması; Crypto.com Borsası, De-Fi Cüzdanı, De-Fi Swap, Crypto Earn, Crypto Credit gibi hizmetlerden oluşmakta. Crypto.com kullanıcılar için 100’den fazla kripto para ile alım satım işlemine olanak sağlamakta.

Crypto.com ayrıca Pay ekosistemini güçlendiren bir Blockchain ağıdır.

Crypto.com Exchange Borsası Güvenilir mi? 2022

Crypto.com gerek işlem hacmi gerekse üst düzey güvenlik seçenekleri yardımıyla kullanıcıların güvenlik sertifikaları ile denetlendiği sıkı tedbirler ile en güvenilir kripto para borsalarının başında gelmekte. Ayrıca kuruluşun sitesi kullanıcılara Türkçe dil desteği de sağlamaktadır.2022 yılında da  Crypto.com Exchange kullancıların en çok güvendiği borsalardan biri olmaya devam edeceğini vurguluyor.

4.FTX

FTX borsası güvenilir mi ? 2022

FTX, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında en üst sıralarda yer almaktadır. Ayrıca işlem hacmi en yüksek olan Binance ile de ortaklığı bulunmaktadır.

FTX borsası, Sam Bankman-Fried tarafından 2019 yılının nisan ayında Amerika Birleşik Devletlerinde kurulmuştur.

FTX Borsası Güvenilir mi? 2022

FTX, Amerika Birleşik Devletlerinde Binance’ den sonra gelen işlem hacmi en yüksek kripto para borsaları arasında yer almakta. Kuruluşun Binance ile olan iş ortaklığı da kullanıcıların daha güvenli yaklaşmasında etkili rol oynamakta. Bu sebeple FTX borsası güvenilir borsaların başında gelmekte.

5.Kraken

Kraken borsası güvenilir mi? 2022

Kraken 2011 yılında Amerika Birleşik Devletleri San Francisco’da kurulmuştur. Ticari faaliyetlerine 2013 yılında başlamıştır. Dünyanın en büyük ve en eski kripto para borsalarından biridir.

Payward Inc.’in çatısı altında faaliyet gösteren kuruluşun, CEO’su ve kurucu ortağı ise Jesse Powell’dır.

Kraken Borsası Güvenilir mi? 2022

Kraken 10 yılı aşkın bir geçmişe sahip köklü bir kripto para borsası.2017 yılında karşılaştıkları Ddos saldırısı sebebi ile büyük yatırımcı kayıpları yaşamış olmasına rağmen bu olay sonrasında toparlanma evresini tamamladılar.Şu anda Kraken borsasında bulunan kullanıcı fonlarının %95’i soğuk cüzdanlarda saklanıyor ve site üzerinde kullanıcı doğrulama sistemlerine önem arz ediliyor.
Bu sebeple Kraken borsası üzerinde kullanıcıların güvenle yatırım işlemlerini gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz.

6.Huobi

Huobi Global borsası güvenilir mi? 2022

Huobi 2013 yılında Çin’de kurulmuş bir kripto para borsasıdır. Huobi GlobalKurucusu ve CEO’su  Leon Li. Tsinghua’dır. Bilgisayar mühendisi olan Li, Huobi’yi kurmadan önce Oracle’da çalışmaktaydı.2017 yılında ise Çin’in kripto para borsalarını ve ICO’ları yasaklaması sonucu, Huobi merkezini Çin’den taşınma kararı aldı. İlk olarak Güney Kore’de işlemlerine devam eden Huobi, Sonrasında ise Singapur, Japonya, Hong Kong ve ABD ofislerini aktif hale getirdi. Şirket’in Türkiye’de de ofisi bulunuyor.

Huobi Global Borsası Güvenilir Mi? 2022

Huobi, Kripto para borsaları arasında güçlü güvenlik sistemine sahip olan kuruluşların başında gelmekte. Hatta konu ile ilgili olarak açıklama yapan Huobi Türkiye Genel Müdürü Alphan Göğüş, şirketin güvenliği ile ilgili bilgi verirken Kripto para dünyasında kimlik sisteminin olmaması nedeniyle güvenli bir şekilde para yatırmak ve çekmek yatırımcılar için en önemli kriterdir. Huobi borsa güvenliği açısından mükemmel bir risk kontrol sistemine sahip. Bu sayede kullanıcılarımız kripto paralarını güvenle yatırıp, güvenli çekim işlemi yapabiliyorlar. Güvenlik alanında sektörün lideri olduğumuzu söyleyebilirim ifadelerine yer veriyor.

7.Gate.io

Gate.io borsası güvenilir mi? 2022

Gate.io 2013 yılında Çin merkezli olarak kurulan bir kripto para borsasıdır.Gate.io CEO’su Lin Han’dır.200 ‘e yakın işlem yapılabilecek kripto para ve işlem hacimleri ile en çok tercih edilen kripto para borsalarının başında gelmektedir.

Gate.io Borsası Güvenilir mi? 2022

Gate.io 2013 kuruluş yılı ile en eski kripto para borsalarından biridir.Gate.io sahip olduğu Gate Chain ağı sayesinde kullanıcılar tarafından en çok güven duyulan kripto borsaların arasında geliyor. Gate Chain ağı tamamen güvenliği sağlamak amacıyla kullanıcıları siber tehditlerden korumuk için oluşturulmuştur. Bu açıdan Gate.io borsasının güvenli olduğunu söyleyebiliriz.

Kripto Paralar Hakkında Diğer Haberler

Kripto Paralarda Doğru Bilinen Yanlışlar!

Kripto Para Artar, ama Neye Göre?

Written by İlker Yeter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Bitcoin yükseliyor

Bitcoin Düşüyor Mu? 2022’de Yükselecek Mi?

Elon Musk'ın dogecoin açıklaması

Elon Musk’dan Dogecoin Açıklaması