in ,

Ankara Metaverse Evrenindeki 4. Şehir Oldu!

Mansur Yavaş, Ankara’nın Open Ar Cloud Association’ın dördüncü test şehri olduğunu açıkladı.

Ankara’dan metaverse adımı! Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Twitter’dan dikkat çekici bir açıklama yaptı. Metaverse ekosistemi için bulut sistemleri gerçekleştiren bir platformla anlaştıklarını belirten Yavaş, yapılacak çalışmalarla Ankara’nın metaverse entegrasyonun tamamlanacağını belirtti.

Ankara Metaverse Evreninde Yerini Aldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni teknolojilerle yakından ilgilenen siyasi isimlerden biri. Zaman zaman kripto paralar gibi farklı sektörlerde açıklamalar yaparken, dün dikkat çekici bir açıklama daha yaptı. Bu açıklamalarda Ankara ile metaverse teknolojisi arasındaki ilişkiden bahseden Mansur Yavaş, Ankara’nın bir test programına dahil edildiğini duyurdu.

Open Ar Cloud Association adlı bir şirket, gerçek dünyayı sanal dünyaya dönüştürmek için bulut çözümleri üzerinde çalışıyor. Geliştiriciler için ücretsiz hizmetler de sunan şirket, geçmişte Bari, Helsinki ve Los Angeles için testlere devam ediyor. Bu üç şehre şimdi de Ankara eklendi.  Mansur Yavaş, Ankara’nın Open Ar Cloud Association’ın dördüncü test şehri olduğunu açıkladı.

Mansur Yavaş’ın Metaverse Açıklamaları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu açıklamalarda bulundu: “Los Angeles, Helsinki ve Bari’den sonra Ankara’mız, metaverse’in açık ve birlikte çalışabilir olması için yeni standartlar geliştiren Open Ar Cloud Association’ın 4. test şehri oldu. BLD 4.0 vizyonumuzla metaverse entegrasyonunu tamamlayacak ve icraatlarımızla ora da olacağız” dedi.

Ankara'dan metaverse hamlesi

BLD 4.0 Nedir?

Mansur Yavaş’ın metaverse girişimi, kendisinin de belirttiği gibi BLD 4.0 vizyonun bir parçası. Peki BLD 4.0 nedir? Mansur Yavaş geçtiğimiz yıl yaptığı bazı açıklamalarda BLD 4.0 vizyonuna değinmişti. Bu vizyon, belediye yönetimini dijital ortama taşımayı, Ankaralılara yaşadıkları şehri birlikte yönetme fırsatı vermeyi amaçlıyor. Dijital yaşamın metaverse’siz düşünülemeyeceği bu günlerde atılan bu adım, ilerleyen dönemlerde birçok şehir tarafından benimsenecek gibi duruyor.

Metaverse Nedir?

Facebook kendisini Meta olarak yeniden markalaştırdığından beri beri, Metaverse’in ne olduğu üzerine tartışmalar dönüyor. Peki bu metaverse nedir?

Metaverse, otuz yıla yakın bir süredir var olmasına rağmen aniden önemli bir trend haline geldi.

Metaverse, sınırsız sayıda kullanıcı tarafından eş zamanlı ve kalıcı olarak deneyimlenebilen, gerçek zamanlı olarak oluşturulmuş 3D sanal dünyaların büyük ölçüde ölçeklendirilmiş ve birlikte çalışabilir bir ağdır.

Metaverse temelde internetin yerini almayacak, bunun yerine onu inşa edecek ve dönüştürecek. metaverse sürekli olarak gelişmekte olduğundan gerçeğe dönüştüğü zaman, bugün hayal edildiğinden çok daha büyük ve daha sürükleyici olması için her türlü olasılık mevcut.

 

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

2022 HOT analizi fiyat beklentisi

Holochain (HOT) Coin 2022’de Yükselir Mi? HOT Fiyat Analizi

2022 kripto para düzenlemesi

Kripto Paraya Devlet Garantisi Geliyor! İki Ayaklı Düzenleme