in , ,

Kripto Paralar Nasıl Korunur? 2022

Kripto alanı hızla büyüyor ve aynı zamanda güvenlik riski her zamankinden daha endişe verici hale geliyor.

Kripto paralar nasıl korunur? Kripto alanı hızla büyüyor ve aynı zamanda güvenlik riski her zamankinden daha endişe verici hale geliyor. Hem kripto borsalarına hem de bireylere yönelik artan saldırı tehdidi nedeniyle, kripto para güvenliği son yıllarda büyük ilgi gördü. Bu yazıda kripto paralar nasıl korunur? Kripto para güvenliği, önemi, en büyük güvenlik gelişmeleri ve daha fazlasına değineceğiz.

Kripto Para Güvenliği Nedir?

Kripto para güvenliği, kripto alanındaki en önemli yapı taşlarından biridir. Birçok yatırımcı, Bitcoin, Ethereum ve diğer altcoinlerini nasıl güvenli bir şekilde satın alacağını, satacağını ve saklayacağını bilmiyor. Ayrıca, şüpheli kripto para tüccarları ve projeleri var. DeFi soygunu nedeniyle geçen yıl 12 milyar dolardan fazla kayıp yaşandı.

Güvenli işlemler için bir temel olarak kripto para güvenliğinin devreye girdiği yer burasıdır ve ayrıca kusurlu bir kripto para sisteminin uçucu hale geleceğini, güven eksikliğini ve nihayetinde sürdürülemez hale geleceğini uzmanlar arasında ima ediliyor.

Kripto Para Güvenliği Neden Önemli?

Kripto Para Güvenliği Neden Önemli?

Piyasanın mevcut durumu, şeffaf ve daha güvenli işlemlere olan ihtiyacı zorunlu kılmaktadır. Dahası, şeffaf ve izlenebilir merkezi olmayan bir sistem olduğu düşünüldüğünde, kripto para endüstrisi güvenlik olmadan en iyi şekilde çalışamaz.

Blockchain teknolojisi, kripto para birimleri oluşturmak ve güvenli işlemlerini sağlamak için yaygın olarak kullanılır. Blok zinciri teknolojisinde çeşitli güvenlik önlemleri mevcut olsa da, bu kripto para birimlerinin hacklenemez olduğu anlamına gelmez.

Kripto para birimi alanında, kripto para biriminin gelişmesi için kaya gibi sağlam bir güvenlik aygıtının bulundurulmasını gerektiren birçok siber saldırı gerçekleşiyor.

Kripto Para Birimi Güvenlik Standardı Nedir?

Kripto alanında, kriptoların güvenli yönetimine özel rehberlik sağlamak için Cryptocurrency Security Standart (CCSS) 2014 yılında tanıtıldı. Kripto para birimi güvenlik standardı, borsalar, web uygulamaları ve kripto para depolama çözümleri dahil olmak üzere kripto para birimlerini kullanan tüm bilgi sistemleri için bir dizi gereksinimdir.

CCSS, kripto para birimlerini yetkisiz veri erişimine, hassas veri kaybına ve veri ihlallerine karşı korumak için standart bilgi güvenliği uygulamalarını artırmak ve mevcut standartları (ISO 27001, PCI DSS vb,) tamamlamak için tasarlanmış açık bir standarttır.

Kripto Güvenlik Gelişmeleri

  • Ethereum 2.0

Ethereum 2.0, Ethereum’un ölçeklenebilirliğini, hızını ve verimliliğini artırmak için geliştirilmiş, Ethereum kripto para biriminin yükseltilmiş bir versiyonudur. Ethereum ayrıca, Ethereum 2.0 yükseltmesiyle daha fazla güvenlik vadeder. Çoğu PoS ağıbirkaç doğrulayıcı gerektirerek ağ güvenliğinin azalmasına neden olurken, Ethereum 2.0’ın daha merkezi olmayan ve daha güvenli hale getiren geniş bir doğrulayıcı etkiye ihtiyacı vardır.

  • Bencil Madencilik Saldırılarının Tespiti

Bencil madencilik saldırıları, özellikle dürüst katılımcıların madencilik gücünün kaybına neden olabilir ve bu da Bitcoin sistemine büyük güvenlik sorunları getiriyor. Bunun üstesinden gelmek için, bilgisayar bilimcileri tarafından, bencil saldırganları etkili bir şekilde caydırmak için tamamen bağlı sinir ağına dayalı bencil madencilik tespiti için oluşturulan yüksek doğruluklu bir sistem olan ForkDec var.

  • Kripto Para Birimi ETF’si

Kripto borsasında işlem gören fon (ETF), bir kripto para birimini, bir endeksi, sektörü, emtia ve diğer varlık türlerini izlemek için tasarlanmış bir güvenliktir. Kripto borsalarında işlem gören normal kripto para birimlerinin aksine, kripto ETF’leri normal hisse senetleri gibi borsalarda alınıp satılmaktadır. Geleneksel borsalarda işlem gördükleri için tüm ETF’ler  yüksek düzeyde düzenlenir ve bu onları daha güvenli ve kullanışlı hale getirir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Kripto Para Haberleri:

2022’de Bitcoin’e Yatırım Yapmak Doğru Mu?

Bitcoin 38 Bin Dolara Düşer Mi?

2022 Kripto Para Gelişmeleri Neler?

 

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Etherscan nedir? Nasıl kullanılır

Etherscan Nedir? Nasıl Çalışır?

CakeDefi’den Airdrop Fırsatı!

CakeDefi’dan Airdrop Fırsatı! Yeni Üyelere 55$ Hediye!