in , ,

El Salvador, Mart Ayında Bitcoin Tahvil İhracının Gözünü Açtı,

KOBİ’ler için BTC Kredilerini Düşünüyor.

El Salvador , hakkında çok konuşulan Bitcoin (BTC) tahvil tekliflerini önümüzdeki ayın başlarında açıklayacak ve ayrıca küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) ve mikro endüstriler için yeni bitcoin kredisi tekliflerini açıklayabilir.

En Son Tahvil Gelişimi, Başkan Nayib Bukele’nin Önemli Bir Müttefiki Tarafından Açıklandı:

Ulusal Ticaret ve Yatırımlar Sekreterliği’nde Teknolojik ve Ekonomik Uluslararası İlişkiler başkanı Mónica Taher .

“İlk tahvil ihracının 15 Mart ile 20 Mart arasında çıkması bekleniyor. Bunlar Bitcoin Lightning Network aracılığıyla ihraç edilecek – bu sayede 100 USD yatırım yapmak isteyen herkes bunu bir komisyoncu kiralamak zorunda kalmadan yapabilir. ”

Daha sonraki bir yorumda Taher, söz konusu 100 USD’nin tahvilin başlangıç ​​değerine atıfta bulunduğunu açıkladı.

 

El Salvador Ve Bitcoin

Bukele yönetiminin yarı resmi sözcüsü Diario El Salvador ayrıca ülkenin maliye bakanı Alejandro Zelaya’nın şunları söylediğini bildirdi :

“Bitcoin tahvillerinin avantajı, kripto para biriminde ve bitcoinde ödeme kabul etmeleridir. Bu, bir sermaye piyasasına erişim sağlar. Tüm bu nakit akışlarından yararlanmak ve bu tür parayı almak satış olasılığını artırıyor.”

Zelaya, erişim’in demokratikleşeceği için teklifin daha değerli olduğunu da sözlerine ekledi.

Bukele ve Hükümeti İhracın Artıracağından Emin

Bukele ve hükümeti, uluslararası kripto savunucuları için bir vergi cenneti kentinin inşasını finanse etmek için kullanılacak olan ihracın yaklaşık 1 milyar ABD doları artıracağından emin.

Bununla birlikte, bazı sosyal medya tabanlı gözlemciler, bazı hükümetlerin vatandaşlarının tahvillere erişimini engellemeye çalışabileceklerini belirttiler – ancak Lightning Network aracılığıyla BTC ödemesi kabul edilirse , böyle bir yasağın uygulanması zor olabilir.

Bu arada El Salvador, Taher’in hükümetin “küçük ve mikro işletmelere düşük faizli bitcoin kredileri sağlamak” üzerinde çalıştığını da açıkladığını bildirdi.

Taher ayrıca “küçük bitcoin kredilerinin” bankada olmayanlara “dijital paraya erişim sağlayacağını ve bir kredi geçmişi oluşturmalarına yardımcı olacağını” açıkladı. El Salvador ekonomisinin “küçük işletmeleri güçlendirerek güçleneceğini” heyecanla karşıladı.

Yetkililer ayrıca “mikro ve küçük işletmelere” odaklanacak böyle bir kredi sisteminin devlet tarafından işletilen ChivoBTC cüzdan ve uygulamasının aparatıyla çalışacağını iddia etti.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

2022’de Bitcoin’e Yatırım Yapmak Doğru Mu?

Bitcoin 38 Bin Dolara Düşer Mi?

Avalaunch Yeni Rekor Geldi! Hangi Coin 166.9X Yaptı?

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

Bitcoin Madenciliği

Polonyalı Madenci, Bitcoin Madenciliği İçin Güneş Panelleri Kullanarak Bu Teknolojiyi Ticarileştiriyor ve Evini Isıtıyor

iPhone Telefonlarda Kripto İle Ödeme Özelliği Geliyor!