in

Ethereum Bitcoin’den Daha İyi Bir Yatırım Mı?

Akademik araştırmalar, Ethereum’un Bitcoin’den daha iyi bir yatırım aracı olduğunu gösteriyor.

Dört Avusturyalı araştırmacı tarafından yürütülen son araştırmalar, Ethereum‘un Bitcoin‘den daha iyi bir yatırım aracı olduğunu vurguluyor. Araştırma raporunda “Ethereum, Bitcoin^den daha iyi enflasyona karşı korunma sağlıyor ve bu nedenle Ethereum, Bitcoin‘den daha üstün ve uzun vadeli yatırım güvencesi sağlayabilir.” ifadelerine yer verildi

Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, birçok uzman tarafından fayda açısından rakipsiz olarak tanımlanıyor. Akıllı sözleşmesi, merkeziyetsiz finans yapısı (DeFi) ve NFT’ler gibi birkaç blok zincir tabanlı projeye güç sağlamak amacıyla kullanılıyor.

Araştırma makalesine göre, Ağustos ayındaki son EIP-1559 yükseltmesi bu sonucun nedeni oldu. EIP-1559 yükseltmesi, dolaşımdaki 118.583.580 arzdan bir milyonun üzerinde ETH‘nin yakıldığını ve işlem ücretlerinin bir kısmının da yakıldığını gösteriyor

Raporda şu ifadelere yer verildi:

EIP-1559’dan bu yana Ethereum oluşturma oranı yıllık olarak ele alındığında, toplam Ethereum arzında beklenen artış sadece %0,98’dir Bitcoin’de ise bu oran %1,99.

Rapora göre günde yeni basılan 12.000 ETH‘nin işlem ücretlerinin yaklaşık %50’si yakıldı. Ekosisteme artan talep yüzünden daha fazla ETH‘nin yakılacağı belirtildi.

Ethereum Enflasyona Karşı Koruyor

Covid-19 pandemisiyle birlikte gelen yaygın para basımı, yakın zamanda ABD’de enflasyonun Ekim ayına kadar %6,2′ ye yükselmesine neden oldu. Bu dönemde Bitcoin, enflasyona karşı bir sığınak görevi gördü. ve bu nedenle kurumsal yatırımcılar arasında daha fazla ilgi gördü. Ancak araştırmalar Ethereum‘un daha iyi bir varlık yatırım aracı olduğunu ve kurumların ETH‘yi seçmeye başladığını belirtiyor.

Shark Tank yatırımcısı ve şu anda FTX borsası büyükelçisi olan Kevin O’Leary’ye göre Bitcoin “Sağlam para” olarak kabul edilirse Ethereum “Ultra sağlam para”dır.

21 milyon jeton arz talebi nedeniyle Bitcoin sağlam paraysa, Ethereum şimdi aynı faydadan yararlanıyor. Arz tabanı olmadığı için  ultra sağlam para… Ethereum geleneksel bir işletme gibi düşünülecek ve bir tür nakit akışı modeli kullanmak gibi analiz edilebilecek.

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Bitcoin borsalarında emir tipleri nasıl kullanılır?

Bitcoin Borsalarında Emir Tipleri ve Türleri Neler?

Kripto ticaretine yeni başlayacaklar 2022

Yeni Başlayanlar İçin Kripto Para Ticaretine Giriş