in , ,

Bitcoin (BTC) Madenciliği Karbon Emisyonuna Dair Yeni Bir Rapor Yayımlandı

Bitcoin (BTC) madenciliği, çevreye verdiği zararla gündeme geliyor.

Bitcoin (BTC) madenciliği, çevreye verdiği zararla birçok kez gündeme geliyor. Dijital varlık yatırım şirketi olan CoinShares,sunduğu yeni raporunda, küresel finansal sistemle karşılaştırıldığında, Bitcoin (BTC) madenciliğinin karbon emisyonları üzerindeki etkisinin asgari seviyesinde olduğunu söylüyor.

Bitcoin (BTC) Madenciliği Karbon Emisyonuna Dair Yeni Bir Rapor Yayımlandı

Bitcoin (BTC) Madenciliği Karbon Emisyonu ‘Önemsiz’ Seviyede

Dijital varlık yatırım şirketi olan CoinShares, yakın zamanda yeni bir araştırma raporu yayımladı. Bitcoin (BTC) madenciliği ile ilgili raporda, madenciliğin çevreye verdiği zarardan bahsediliyor. CoinShares son raporuyla, Bitcoin enerji tartışmalarını yeniden biçimlendirmek istiyor diyebiliriz. Bitcoin (BTC) madencilik ağının 2021’de 41 megatonluk (Mt) Karbondioksit (CO2) emisyonundan sorumlu olduğu söyleniyor. Bu bizlere çok gibi gelse de aslında küresel karbon emisyonlarının %0,08’inden daha az. Bu bilgilerde CoinShares’e göre ‘önemsiz’ bir seviyede olduğunu belirtiyor. CoinShares, Galaxy Digital şirketinin 2019’daki tahminlerine de raporunda yer veriyor ve tüm finansal sistem için emisyonları 130 Mt olarak değerlendiriyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ise bunun 5,83 Mt’sinden sorumlu.

Çevreciler, Bitcoin’i fazla enerji tüketimi nedeniyle eleştirmeye devam ediyor. Burada bazı ülkelerin enerji tüketimiyle Bitcoin’in enerji tüketimi de kıyaslanıyor. Bitcoin madencilerinin kriptografik bulmacaları çözmek ve rekabette güçlenmek için donanımlı bilgisayarlar kullanması gerekiyor. Bu da yoğun enerji kullanımına sebep oluyor. Diğer yandan Bitcoin‘e yapılan enerji eleştirisi NFT tarafına da sıçramış durumda. Çoğu NFT, Ethereum blokchain’inde yayınlanıyor. Farklı bir coin ise madencilik gerektirmeyen, daha düşük enerji harcamalarına sahip Solana gibi Proof of Stake ağlarında basılıyor. CoinShares, NFT’leri ya da kriptoyu daha genel olarak ele almıyor. Ancak, Bitcoin üzerindeki baskının abartılı olduğunu ve enerji kullanımının çok yanlış anlaşıldığını düşünüyor. Ayrıca ağ, zamanla Bitcoin (BTC) oluşturmayı durdurmak için tasarlandığından dolayı madenciliğin güç tüketiminin de azalacağı tahmin ediliyor.

 

KriptoHaber: Bitcoin (BTC) Hakkındaki Diğer Yazılarımız İçin:

En Ucuz Bitcoin Madenciliğinin Yapıldığı Ülke Hangisi?

Bitcoin ve Kripto Para Madenciliği İçin En İyi Laptop’lar!

Bitcoin İşlem Ücreti Nedir? Bitcoin İşlem Ücretleri Nasıl Hesaplanır? 2022

 

 

 

 

 

 

Written by SevanY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Taraftar Token Yakımı neden gerçekleşir?

Kulüplerlerin Taraftar Token Yakımı Gerçekleştirildi!

CyberK ve kripto

CyberK İle Kripto Projesi Nasıl Yapılır?