in ,

Biden’dan Kripto Yürütme Emri , Kripto Topluluğu İkiye Bölündü!

Kripto Topluluğu, Biden’ın Kripto Yönetici Emriyle Bölündü

ABD Başkanı Joe Biden’in “Dijital Varlıkların Sorumlu Gelişimini Sağlama” başlıklı bir  kripto para yasası Yürütme Emri yayınladıktan sonra, Amerikalı kripto tüccarları ve yatırımcıları yeni bir dizi düzenlemeyle karşı karşıya kalacak gibi görünüyor. Belge, kripto sektörü için daha katı ve  bazılarına göre  daha tutarlı düzenlemeler çerçevesi oluşturmaya çalışıyor.

Ancak bazıları ABD kripto para yasası “ayık” olarak nitelendirerek ve sektöre yeni bir meşruiyet getireceğini ve adalet ruhu katacağını iddia ederek emri yerine getirirken, diğerleri belgenin kilit alanlarda eksik olduğunu iddia ediyor. Bazıları, merkez bankası dijital para birimlerine ( CBDC’ler ), çoğu zaman henüz var olmayan tokenlere çok fazla odaklandığını iddia ediyor .

Belgede , hükümetin “ABD’nin küresel finansal sistemdeki ve teknolojik ve ekonomik rekabet gücündeki liderliğini güçlendirmesi” gerektiği, “ödeme yeniliklerinin ve dijital varlıkların sorumlu bir şekilde geliştirilmesini” içeren bir önlem olduğu açıklanıyor .

Ayrıca, çok sayıda devlet kurumunu, sektörün nasıl yönetileceğine ve müşteri koruma protokolleri oluşturulacağına ilişkin önerileriyle yöneticiye rapor vermeye ve 90-180 gün içinde rapor talep etmeye çağırıyor.

Kongre üyesi Tom Emmer ,kripto para yasası, blok ve kripto zinciri sektörlerinde “yeniliği teşvik etmek için bir strateji geliştirmemizin zorunlu olduğunu” belirtmek için Twitter’a gitti. Ancak, gözlemciler “satır aralarını okurlarsa”, ademi merkeziyetçilikten açıkça bahsedilmediğini fark edeceklerini iddia etti.

Ayrıca, CBDC raporlamasına “en yüksek aciliyeti” yerleştirmenin sorunlu olduğunu açıklayarak CBDC odağına da değindi. Emmer yazdı:

“Açık, izinsiz ve özel olmayan potansiyel bir Birleşik Devletler CBDC’sinin herhangi bir sağduyu analizi, fikrin tamamen başlangıçsız olduğunu ve Amerikalılar için bir kötülük olduğunu aydınlatacaktır.”

Kripto baskı grubu Coin Center da, merkezin Araştırma Direktörü Peter Van Valkenburgh ile meselelere olumlu bir dönüş yaparak , siparişin “sonuçta” siparişin “iyi şeyler” olduğunu iddia ederek söz sahibi oldu. Kırışıklıkların “eğitim ve bilgilendirme” ajansları tarafından düzeltilebileceğini iddia etti, ancak “Yapmayı sevdiğimiz şey bu” dedi.

Merkezin başkanı Jerry Brito da aynı derecede olumluydu ve emrin “ciddi yetkililer kriptoya ayık bir bakış attığında” tepkilerinin “saçlarını ateşe vermek değil, bunun yerine [bir] olarak tanımak olduğunu daha fazla doğrulama” olduğunu açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri’nin bariz riskleri azaltırken teşvik etmek ve öncülük etmek isteyeceği bir yenilik.”

Ama herkes aynı ilahi sayfasından şarkı söylemiyordu.

Blockchain Derneği Politika Başkanı Jake Chervinsky, emri “iyi bir başlangıç” olarak nitelendirirken, gönderisinin altındaki birçok kişi aynı fikirde değildi.

Biri siparişi “hiçbir şey burger” olarak adlandırırken, bir diğeri siparişteki “politika dilinin” kendisine “ters tepki” verdiğini iddia etti.

Diğerleri, bir yorumla CBDC odağı hakkında şüphelerini dile getirdi :

“Birleşik Devletler, gücün ademi merkeziyetçiliği üzerine kuruldu. Bir dijital para biriminin merkezileştirilmesi, hayatınızı hükümetin yönetmesinden hoşlanmayan insanlar için kötü bir şey.”

Bu arada Gensler de tartışmaya girerek “önemli kamu politikası hedeflerine ulaşmak için hükümetteki meslektaşlarıyla işbirliği yapmayı” dört gözle beklediğini yazdı .

Yine de bazıları, SEC’in geleneksel finans alanında kızartmak için daha büyük balıkları olduğu görüşündeyken, onun duygularından açıkça etkilenmedi.

Diğerleri, SEC’in ABD merkezli fintech firması Ripple’ın yöneticileriyle devam eden yasal mücadelesine atıfta bulunarak ironiyi artırdı .

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin'den Ukrayna'ya Ethereum Desteği!

Vitalik Buterin’den Ukrayna’ya Ethereum Desteği!

LimeWire NFT Pazar Yeri Olarak Yeniden Diriliyor!