in ,

Microsoft’un Devasa Metaverse Hamlesi!

Microsoft’un Devasa Metaverse Hamlesi! Microsoft oyun devi Activision Blizzard’ı satın almaya hazırlanıyor.

Microsoft’un Devasa Metaverse Hamlesi! Microsoft oyun devi Activision Blizzard’ı satın almaya hazırlanıyor. Bu hamle Microsoft’un metaverse adımlarını hızlandıracak mı? Microsoft’un metaverse planları neler?

Microsoft Activision Blizzard’ı Satın Alıyor

Microsoft oyun ve metaverse alanında gücünü arttırma hamlesinin bir parçası olarak oyun devi Activision Blizzard Inc.’i 69 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor.

Activision Blizzard, Call of Duty, Overwatch, Candy Crush, World of Warcraft ve Tony Hawk’s Pro-Staker gibi ikonik oyun serilerine ev sahipliği yapıyor. Anlaşmanın ardından oyunlar, Microsoft Xbox’ın 25 milyon abonesi olan Game Pass platformuna eklenecek.

Microsoft’tan 18 Ocak’ta yapılan duyuruya göre, firma Activision Blizzard’ı hisse başına 95,00 dolara ve 68,7 dolar değerleme karşılığında satın alacak. Microsoft, Riot Games sahibi Tencent ve Playstation geliştiricisi Sony’nin arkasından en büyük üçüncü oyun şirketi olacak.

Microsoft’un Devasa Metaverse Hamlesi!

Microsoft yetkilileri, satın almanın mobil, PC, konsol ve bulut oyunlardaki büyümesini destekleyeceğini ve ayrıca metaverse için yapı taşı olacağını belirtti. Microsoft CEO’su ve başkanı Satya Nadella şunları söyledi:

Oyun, günümüzde tüm platformlarda eğlencede en dinamik ve heyecan verici kategoridir ve metaverse platformlarının geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacaktır.

Satın almanın bir parçası olarak Microsoft, Blizzard CEO’su Bobby Kotick’in anlaşma gerçekleşene kadar görevde kalacağını ve ardından görevi Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer’a  devredileceğini belirtti.

Spencer, bir Xbox blog gönderisi aracılığıyla anlaşmayı memnuniyetle karşıladı ve şirketin bulut oyunlarını mümkün olduğunca çok cihazda erişilebilir. hale getirmek için çalıştığını vurguladı. Bununla birlikte oyun topluluğunun bazı bölümlerinden tepki gören sektörler olan metaverse veya NFT’lerden bahsetmedi. Spencer:

Activision Blizzard’daki fantastik franchise’lar, bulut oyun planlarımızı hızlandıracak ve dünya çapında daha fazla yerde daha fazla insanın telefonları, tabletleri, dizüstü bilgisayarları ve zaten sahip olduğunuz diğer cihazları kullanarak Xbox topluluğuna katılmasına izin verecek.

Microsoft’un Metaverse Planları

Kasım ayında Nadella, Microsoft’un metaverse planlarını “Teams” hizmetine ve “Dynamics 365 Connected Spaces” adlı bir ürüne yükseltme yaparak ilk kez açıkladı. Teams için “Mesh” yükseltmesi, bu yıl metaverse’de buluşmak için kişileştirilmiş dijital avatarlar ve sürükleyici alanlar sunacak.

Nadella, o sırada insanların Microsoft’un metaverse özelliklerini Xbox oyun konsollarıyla entegre etmesini “kesinlikle bekleyebileceklerini” belirtti, ancak herhangi bir somut plan veya özel ayrıntı açıklamadı.

Spencer Kasım ayında NFT’lerde gerçekleşen deneylerin eğlenceden daha ziyade sömürücü olduğunu hissettiğini belirtti. Spencer, Xbox Mağazası NFT’leri destekleyecek olsaydı, şirketin her türlü kötü davranışı veya içeriği aktif olarak ayıklayacağını kaydetti.

Wall Street Journal, geçtiğimiz hafta Microsoft’un artırılmış gerçeklik ekibinden 100 çalışanın Meta’ya (Facebook) katılmak için şirketten ayrıldığını bildirdi.

İlginizi Çekebilecek Diğer Metaverse Yazıları:

1 Doların Altındaki En İyi Metaverse Coinleri 2022 

2022’de Dikkat Edilmesi Gereken 3 Siber Güvenlik Kripto Parası

Hiç Tereddüt Etmeden Alınabilecek En İyi 3 Metaverse Hisse Senedi

Metaverse’de Arsa Nasıl Alınır? Metaverse Arazi Yatırımı Nasıl Yapılır?

Ankara Metaverse Evrenindeki 4. Şehir Oldu!

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Radio Caca (RACA) 2022’de Yükselir Mi? RACA Coin Fiyat Analizi

Başkan Erdoğan, Para Birimi Bitcoin Olan El Salvador Başkanı Nayib Bukele ile Görüşecek!