in , , , ,

Kripto Para Madenciliğinin Yeni Dünya Merkezi Olabilir!

İspanya Yeni Tasarı İle Kripto Para Madenciliğinin Dünyadaki Yeni Merkezi Olabilir.

Başta Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) olmak üzere 2022 yılına gelene kadar özellikle son iki yılda kripto paralara ve kripto para madenciliğine karşı artan ilgi, devletler tarafından da dikkat çekmeye başlamış durumda. Geçtiğimiz günlerde Türk hükümetindeki gelişmelerin ardından son olarak da İspanyada Vatandaşlar partisinden Kongre üyesi Maria Munoz, İspanya’yı kripto paralara ve madenciliğe yatırım yapmak için güvenli ve tercih edilesi bir yer haline getirmeyi sağlayacak önerilerde bulundu. İspanya’da Kripto Para Madenciliği 2022

ispanya 2022 Yılında Kripto Para Madenciliğine Girmeye Hazırlanıyor

İspanyol Milletvekili’nin 2022 YılındaKüresel Bitcoin Madencilik Merkezi Planı

İspanya Vatandaşlar partisinden Milletvekilleri Kongresi üyesi Maria Munoz, yazılı olarak kripto paralar ve madenciliği ile alakalı 3 adet öneri ve soru iletti. Munoz hükümete, Dünyadaki madencilik gücündeki son düşüşün İspanya’daki kripto para birimi endüstrisi üzerindeki etkisinin farkında olup olmadığını sordu. Ardından hükümetin Kazakistan’daki internet ve elektrik kesintileri ile bağlantılı olarak ülkelerinden kaçmak zorunda kalabilecek kripto para madencilerini (yatırımcıları) kendi ülkelerine çekmeyi planlayıp planlamadıklarını ve bu konuda nasıl bir plan izleneceğini sordu.

Yazılı önerisinin ardından Munoz yerel Bitcoin madencilik endüstrisinin ne kadar verimli bir enerji planı olduğunu da sorularına ekledi.

Diğer yandan Munoz’un son tweet’i Twitter’da sert yorumlar ile karşılaştı. Avrupa Parlamentosu üyesi Ernest Urtasun, Kripto Para madenciliğinin doğaya zarar verdiğini iddia ederek son girişimini “kötü bir şaka” olarak nitelendirdi.

Kripto Para Madenciliği Doğaya Zararlı Mı?

Evet madencilik kripto paralar için çok kıymetli bir onay mekanizması. Ve Kripto Para madenciliği yeni bloklar keşfederken ve transferleri onaylarken ciddi miktarda elektrik harcıyor ve karbon salınımı meydana getiriyor. Fakat geleneksel yöntemlerde bunun karşılığı nedir? Bankalar arası transfer… Para transferlerinin gerçekleşmesi için banka binaları, çalışanlar, binalar dolusu elektronik ekipman ve bunların üretim ve tedarik giderleri, çalışanların ulaşımı vs. derken tüm bunların karbon salınımı bir günde binlerce işlemi onaylayabilecek bir ekran kartının üretimi ve çalışması sırasındaki karbon salınımından daha az olamaz diye düşünüyoruz. Dolayısı ile Kripto Paralar ve Kripto Para madenciliği eğer geleneksel ekonominin yerine geçer ise doğa dostu olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Paypal Kendi Stablecoin'ini üretiyor 2022

PayPal, Kripto İşi Büyüdükçe Kendi Sabit Coin’ini Yaratmayı Hedefliyor!

2022 Shiba Inu (SHIB) fiyat beklentisi

Shiba Inu (SHIB) Coin 2022’de Yükselir Mi? SHIB Fiyat Analizi