in , , , ,

Cortex Coin (CTXC) Nedir? Cortex’in 2022 Yılı Gidişatı Ne olacak?

Cortex (CTXC) projesiyle ilgili tüm detaylar ve 2022 gidişatı yazımızda…

Yakaladığı yeni ATH ve madencilik faaliyetlerinin artmasının ardından dikkatleri üzerine çeken Cortex (CTXC) Coin, kripto para uzmanlarının da dikkati çekti. CTXC Coin geleceği, projesi ve önümüzdeki yıllara ilişkin durumu ile ilgili bilgileri yazımızda bulabilirsiniz. Cortex Coin Nedir?

Cortex Coin (CTXC) Nedir?

Yapay zeka (AI) modellerini destekleyen açık kaynaklı, eşler arası ve merkezi olmayan bir blockchain platformu olarak öne çıkan Cortex, yerel token olarak CTXC kullanmaktadır. Akıllı sözleşmelere modellerin kolayca entegre edilmesini sağlayan token, yapay zekanın demokratikleşmesi hedeflerine ulaşmayı yakın görünmektedir.

İnsanlığın geleceğinin yapay zeka ve makine öğrenimi üzerine olduğunu ifade eden uzmanlar,CTXC Coin’in bu anlamda gelecek vaat ettiğini ifade ettiler.Yapay zekanın giderek daha hayatımıza daha fazla entegre olmayı sürdürdükçe CTXC Coin’in bu gelişmenin etkisi ile büyümeye devam etmesi beklenmektedir.

 

Cortex Coin Nedir

Cortex Coin’in İşleyişi! 2022

Cortex (CTXC), modellerin akıllı sözleşmelere kolayca entegre edilebileceği ve yapay zekayı etkinleştiren merkezi olmayan uygulamalar (DApp’ler) oluşturulabileceği yapay zeka demokratikleşmesine ulaşmak için açık kaynaklı bir yapay zeka platformu sağlar.

Dünyanın her yerinden makine öğrenimi alanında çalışan araştırmacılar, eğitimli ilgili veri modellerini Cortex akıllı çıkarım çerçevesinin depolama katmanına yükleyebilir. Ardından, yapay zeka modellerini kullanmak isteyenler, modüller aracılığıyla çıkarımlar yapabilir ve karşılığında bu modüllerin sağlayıcılarına ödeme yapabilir.

Cortex blok zincirinin temel teknolojisi Cortex Sanal Makinesidir (CVM); CVM, Ethereum Sanal Makinesi’nden (EVM) taşınır ve yapay zeka çıkarımı için eklenen katmanlarla EVM ile geriye dönük uyumludur.

Cortex Coin Arzı ve Madencilik Faaliyetleri! 2022

Toplam token arzı 299 milyondur. Dolaşımdaki arzı ise 187 milyondur. Bunun 150 milyonu yani yüzde 50,03’ü CTXC madencileri için ödül olarak kullanılacak. 74 milyonluk kısmı yani yüzde 24.95, projenin temeli için ayrılmış durumda. Bu toplam rakam, ödüllerin yüzde 0.93’ünü, proje pazarlamasının yüzde 9.01’ini ve Cortex Lab için yüzde 15.01’ini içeriyor.

Cortex madencilik ödülü, Bitcoin’deki yarılanma programına benzer şekilde her 4 yılda bir yarıya indirilir. Toplam madencilik ödülü 150.000.000 Cortex’tir ve toplam 299.792.458 CTXC üst sınır sağlar. Cortex’in madencilik süreci 20 yılı aşkın bir sürede gerçekleşecek.

Cortex Coin GPU ile madenciliği yapılabilmektedir. Ethereum’a göre daha kolay blok bulma şansınız vardır fakat  kullanmış olduğu algoritma nedeniyle %7-%8 aralığında elektrik tüketimini arttırmaktadır. Yaptığı pumplarla ve zorluk seviyesinin diğer coinlere göre düşük olmasından dolayı birçok madenci Cortex Coin madenciliğine geçiş yapmıştır.

Cortex Coin Nereden ve Nasıl Satın Alınır? 2022

Cortex Coin Binance, Bithumb, Huobi, MEXC, OKEx, CoinEx gibi  kripto para platformlarında USD, USDT, BUSD ve BTC işlem çiftleriyle alınıp satılabilmektedir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Bitcoin Haberleri:

En Ucuz Bitcoin Madenciliğinin Yapıldığı Ülke Hangisi?

Bitcoin’in 42 Bin Dolara Düşmesinin Temel Nedenleri

Bitcoin Düşüyor Mu? 2022’de Yükselecek Mi?

2022 Kripto Para Gelişmeleri Neler? 

 

Written by Ahmet Burak Demir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

5 Comments

kripto para meslekleri

Yükselişteki Kripto Meslekleri: En Çok Talep Edilen İşler

League of Kingdoms nasıl oynanır?

League of Kingdoms nasıl para kazanılır? Nasıl oynanır? Loka Coin Nedir?