in , , ,

Aeternity (AE) Nedir? Madenciliği Nasıl Yapılır? 2022 Gidişatı Nasıl Olacak?

Aeternity (AE) projesiyle ilgili tüm detaylar ve 2022 gidişatı yazımızda…

Aeternity (AE) coin geniş bant aralılklı işlemlere, işlevsel akıllı sözleşmelere ve merkezsiz uygulamalara olanak sağlayan etkili, şeffaf ve derecelendirilebilir hizmetleri kullanıcılarıyla buluşturan bir Blockchain teknolojisidir. Aeternity Nedir ?

Aeternity (AE) Coin Nedir?

Aeternity (AE) Coin daha önce benzerine rastlanılmamış derecede etkili, şeffaf ve derecelendirilebilir hizmetleri kullanıcılarıyla buluşturmayı hedefleyen yeni bir Blockchain teknolojisi şeklinde tanımlanabilir. Yenilikçi token Aeternity (AE) geniş bant aralığına sahip işlemlere, tamamen işlevsel akıllı sözleşmelere ve merkezsiz uygulamalara olanak sağlamaktadır.

Proje, akıllı sözleşmelerin ve DApp’lerin ölçeklenebilirliğini artırmaya odaklanıyor. Akıllı sözleşmeleri zincir dışına taşıyarak ölçeklendirmeyi gerçekleştirir. Aeternity (AE) üzerindeki akıllı sözleşmeler, blok zinciri üzerinde çalışmak yerine, sözleşmelere dahil olan taraflar arasında özel devlet kanallarında yürütülür.

Aeternity (AE) Coin, onu diğer akıllı sözleşme ve DApps platformlarından ayıran birkaç başka özellik içerir. Özellikle, akıllı sözleşmelerde kullanılmak üzere dış kaynaklardan veri getiren merkezi olmayan bir Oracle makinesi içerir. Ayrıca, platform içinde çeşitli oylama ve doğrulama amaçları için tahmin pazarlarını kullanır.

Uzun süredir kripto meraklısı ve Vitalik Buterin’in ilk çalışma arkadaşı Yanislav Malahov tarafından kurulan Aeternity (AE) Coin, piyasa değeri açısından dünyanın en iyi 40 projesine hızla yükseldi. Ethereum bünyesinde de görev alan Malahov, daha sonra kendi kripto parasına odaklanmış ve mevcut ürün bu şekilde ortaya çıkmıştır. Ürünün dikkat çekici bir diğer özelliği ise verileri korumasıdır. Bunu yaparken yüksek bir güvenlik kullanmaktadır. Bu şekilde verilerin kaybolması gibi bir durum ortaya çıkmaz. Aeternity (AE) Coin, temel olarak diğer coinlerin eksiklikleri üzerine eğilmiş ve bu anlamda son derece iyi çalışan bir sistem oluşturmuştur.

Sembolü AE olarak tanımlanmıştır. Aeternity (AE) Coin, şu an sanal para piyasasında 400 milyon coin dolaşım arzına sahipken; Aeternity’nin maksimum dolaşım arzı 536 milyon coin’dir. Sınırlı azından dolayı gelecekte şimdiki değerinin çok daha üzerinde olacağını söyleyebiliriz.

Aeternity coin nedir? 2022

Aeternity Coin (AE) Özellikleri Nelerdir?

Aeternity Coin (AE) özellikle kullanıcısına en hızlı aktarımları yaparken bunları güvenli bir şekilde yapmayı hedefleyen bir sistemdir. Bu sayede akıllı sözleşmeler kullanan sanal paraların yaşattığı problemlerin çözülmesi için üretilmiştir. Düzenli olarak piyasalarda ismini hatırlatan 2017 yılından beri hayatımızda olan bir teknolojidir. Teknik olarak bakıldığı 4 temel özelliğe sahiptir bunlar;

  • Birinci olarak Benzersiz Yönetim adı verilen Unique Governance sistemidir. Tamamen kendine has geliştirilmiştir.
  • İlişkisel Veri tabanı Yönetim Sistemleri kullanılmasına teşvikte bulunan başlıca 2.ci niteliktir.
  • Counsensus yani fikir birliği özelliği
  • Kamu Kurumları için geliştirilmiş olan başlıca işletim sistemidir

Bu özellikler uygulama üzerinde son derece söz sahibi ve sistemi sistem yapan niteliklerdir.

Aeternity (AE) Coin Geleceği 2022 (Aeternity Nedir)

Blockchain teknolojisini mevcut sistemlere uyarlamak isteyen kullanıcıların karşılaştığı problemlerin başında akıllı sözleşmelerin ölçeklenmesi sorunu gösterilebilir. Aeternity (AE) Coin akıllı sözleşmelerin “zincir dışında” yönetilmesine imkan vererek bahsi geçen sorunun çözülmesini sağlıyor. Bu sayede akıllı sözleşmelerin çok daha rahat ölçeklenebilir olmalarına olanak veriliyor. Akıllı sözleşmelere yönelik duyulan ihtiyacın küresel bazda her geçen gün gittikçe arttığını göz önünde bulundurursak Aeternity (AE) tarafından getirilen bu yeniliğin ne denli büyük bir önem arz ettiğini idrak edebiliriz.

Nesnelerin interneti (IoT), finansal teknoloji, oyun, bankasız bireyler ve daha niceleri için tasarlanan Aeternity (AE) önemli bir yeniliğe imza atıyor. Aeternity’nin sağladığı akıllı sözleşmeler zincir dışında bulunan “bölge kanallarında” bulunuyor. Böylece kullanıcıların güvenlikleri sağlanıyor ve daha hızlı işlem yapabilmeleri mümkün hale geliyor. Sözü geçen akıllı sözleşmeler bulundukları bölgeleri hiçbir şey ile paylaşmadıklarından paralel bir şekilde işlem görebiliyor.

Aeternity (AE) Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Aeternity (AE) Coin madencilik esnasında CuckooCycle algoritmasını kullanmaktadır. Yeni nesil 30xx ve 30xx TI  kartlar ile verimli bir şekilde madenciliği yapılabilmektedir. Madencilerin gözdesi olan getiri olarak en üst sırada olan Ethereum (ETH) madenciliği kadar getirisi olmasa da Ethereum yeni zorluk bombası ve ETH 2.0 güncellemesinin ardından , madenciliğinin popüler olacağı düşünmekteyim. 2miners ve Woolypooly havuzlarında solo olarakta madencilik yapılabilmektedir. Aeternity solo blok ödülü iste 81 Aeternity (AE)’dir.

Aeternity (AE) Coin Nereden ve Nasıl Satıl Alınır?

Aeternity (Ae) Coin bir çok global borsada listelenmekte ve AE/USDT, AE/BTC, AE/ETH gibi işlem çiftleriyle alınıp satılabilmektedir. Listelendiği başlıca uluslararası ise; Gate.io, Huobi ve OKX’tir.

KriptoHaber: (AE) Aeternity Coin Nedir? Yazımıza Benzer Diğer Haberler:

En Ucuz Bitcoin Madenciliğinin Yapıldığı Ülke Hangisi?

Bitcoin Düşüyor Mu? 2022’de Yükselecek Mi?

2022 Kripto Para Gelişmeleri Neler? 

 

Written by Ahmet Burak Demir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Ripple davayı kazanabilecek mi? Ripple ne kadar? Alım fırsatı geldi mi?

Ripple Coin İçin SEC Davası Umduğundan İyi Gidiyor

Avax Coin Sahipleri Piyasa Koşullarında Ne Yapmalı? Grafiklerdeki Düşüş Nasıl Yorumlanıyor?

Avax Coin Sahipleri Piyasa Koşullarında Ne Yapmalı? Grafiklerdeki Düşüş Nasıl Yorumlanıyor?