in ,

Taraftar Tokenlerine 350 Milyon Dolardan Fazla Para Harcandı

Hızla büyüyen Fan Token Endüstrisine şimdiden milyonlarca dolar harcandı.

BBC’nin haberine göre Dünya’nın en büyük futbol kulüpleri 2022 yılına girerken taraftar token’larından büyük bir gelir elde etmiş durumda.

Taraftar Token’larına Ne Kadar Para Harcandı? 2022

BBC News tarafından yapılan araştırmaya göre taraftar token’larına 350 milyon dolardan fazla para harcandığı tahmin ediliyor.

Futbol Takım Token’larında Zirvede Kimler Yer Alıyor? 2022

Habere göre Avrupa’nın çeşitli liglerinde mücadele eden 24 futbol kulübü taraftar token’larını çıkarttı veya çıkarmayı planlıyor. Bu kulüplerin sekizi en prestijli lig olarak kabul edilen İngiltere Premier Lig’de yer alıyor.

Bu kulüplerin çoğu kulübe özel kripto para birimleri olan taraftar token’ları çıkarırken, Manchester City gibi bazı kulüplerde NFT satışı gerçekleştiriyor.

En Çok Taraftar Token’ı Satılan Platform Neresi? 2022

Taraftar token’larının ticari merkezinde ise Socios bulunmakta. Socios’un BBC’ye verdiği bilgilere göre  platform üzerinden bugüne kadar  270 milyon ile 300 milyon dolar değerinde token satışı gerçekleşmiş durumda. Doğrudan kulüplere ne kadar para aktarıldığı ise bilinmiyor.

En Çok Satılan Taraftar Token’ları Hangileri? 2022

En fazla satışı gerçekleştirilen tokenler ise şöyle:

  1. Lazio,
  2. Manchester City,
  3. Santos,
  4. Porto

Piyasaya sürüldüklerinden beri en fazla değer kaybeden tokenler ise yine;

  1. Lazio ve
  2. Manchester City tokenleri oldu.

Taraftarlar, Token’lar Hakkında Ne Düşünüyor?

Birçok futbol taraftarı, taraftar tokenleri hakkında endişelerini dile getiriyor. West Ham United taraftarı Sue Watson, BBC’ye verdiği demeçte: ” Kripto piyasası hakkındaki bilgilerim en azından kabataslak ve muhtemelen kripto piyasasında tüccar olmayan çok sayıda sıradan futbol taraftarının temsilcisiyim” dedi.

Futbol yazarı Martin Calladine, “Bazı insanlar bundan çok para kazanacak ama bu kesinlikle sokaktaki ortalama bir futbol taraftarı olmayacak” dedi.

Ünlü Taraftar Token Sahipleri Kimler? 2022

NFT dünyası ve taraftar tokenleri kendilerine spor camiası içerisinde yer bulmuş durumda. Tom Brady, Rob Gronkowski ve Stephen Curry de dahil olmak üzere Amerika Birleşik Devletlerinin en büyük yıldızlarından bazıları bu yeni dünyaya öncülük ediyor.

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

bitcoin 2022 tahminleri

Bitcoin 2022 Tahminleri… 2022 Yılında Kaç Doları Görebilir?

Ethereum’da ki Dev Balinanın Ne Aldığını Biliyor Musunuz?