in ,

Stake Ederek Para Kazanılır Mı?

Stake hakkında bilmeniz gerekenler…

Staking konusu özellikle son dönemlerde kripto para borsasının çok konuşulmasıyla yapılmaya başlanan bir durumdur. Kimine göre en başta karmaşık gelse de öğrenildikten sonra ve yapmaya başladıktan sonra insanların vazgeçemediği para kazanma yöntemidir. Aslında direkt olarak para kazanma yöntemi sayılmasa da dolaylı olarak para kazanmak mümkün olur.

Staking ile Para Nasıl Kazanılır?

Stake ile para kazanmak için öncellikle stake’in ne olduğunu bilmeli ve ona göre hareket etmeliyiz. Yazımızda stake konusunda bilmeniz gereken herşeye ulaşabilir ve stake edip etmemeye karar verebilirsiniz…

Staking Nedir?

Staking yapmak her kripto para için geçerli olan bir durum değildir. Stake yapmak için belirli sanal paralar bulunur. Bunların araştırması detaylı bir şekilde yapılarak hangi kripto parayı stake yapılacağına karar verilmesi gerekir. Stake kısacası belli bir kripto parayı birikim gibi tutarak onun üzerinden ödül kazanmak anlamına gelir. Yani kişiler belli bir miktar para yükleyerek aldıkları kripto paraları stake’e yatırdığı zaman her gün o miktarın bir kısmı ödül olarak verilmektedir. Fakat stake yapmanın en önemli kuralı kripto para başına verilen gündür. Örneğin 30 gün boyunca o parayı tutmak ödülleri kazandırır. Fakat bu 30 gün içerisindeki herhangi bir gün bozdurulduğu zaman ödül paraları kişiye verilmez.

Stake ile Para Kazanma 2022!

Staking İşleyişi

Stake nasıl yapılır konusu verilen ödülden faydalanmak isteyen yatırımcıların merak ettiği bir sorudur. Stake yapmak için üretilen kripto paraları öncelikle bilmek gerekir. Daha sonra bu coinlerin üretildiği ya da listelendiği kripto para borsalarına giriş yapılmalıdır. Kripto para internet üzerinden yapıldığı için stake işlemi de yine internet üzerinden yapılmaktadır. Bu uygulamalar içerisinde sanal paralar ile stake yapmak için özellikler bulunur.

Her uygulamanın stake işleyişi aynı olsa da stake yapmak için farklı tuşlara basılır. Uygulamaya özel staking nasıl yapılır sorusunun cevabı için o uygulamayı arama motorundan araştırarak bulmak gerekir. Aynı zamanda stake yapmak için de güvenilir bir uygulama olduğundan emin olunmalıdır. Sonuçta stake belirli bir süre boyunca bozdurulamayacağı için sorunlar ortaya çıkabilir.

Stake ile para kazanmak bir çeşit faiz türü de denilebilir. Kişinin aldığı coin stake yapmaya izin veriyorsa uygulama aracılığıyla kişiler varlıkların bir bölümünü stake’e yatırabilir. Böylece zamanla hem coinin fiyatı artar bu şekilde para kazanılır hem de faiz gibi coin üzerinden ödül verilir. Böylece 2 farklı yoldan daha yüksek meblağlar elde edilebilir.

Neden Staking Yapılır?

Stake yapmak kişilere para kazandırırken bunun için sanal borsacıların karının ne olduğu da merak edilir. Stake yapıldığı takdirde paranın değeri artar. Aynı zamanda kripto paralar için önemli olan blok zincirinin de devamlılığı sağlanır. Yatırımcılar da bu yöntemi kullanarak paralarını hemen bozmaz. Bu sayede uzun süreli yükselişlerde daha çok kara geçebilirler. Fakat para stake içerisindeyken düşüşler de gözlemlenebilir. Bu her coin için geçerli bir durum olduğu için her yatırımcının da stake için alması gereken bir risktir. Çok ani düşüşler olmadığı takdirde stake içerisinde olan ödüller kişiye yeniden yatırıldığı zaman aradaki zarar da kapatılacaktır.

Staking’in Avantajları Neler?

Stake bilgileri öğrenildikten sonra avantajları hakkında bilgi sahibi olmakta da fayda var. Bu sayede stake yapacak olan kişilerin aklındaki soru işaretleri tamamen ortadan kalkar. Uzun süreler boyunca kripto para borsası ile ilgilenen kişiler staking’i kullanarak çok yüksek meblağlara ulaşmıştır. Çünkü paranın işlevsiz bir şekilde beklemesindense ödül mekanizması sayesinde yatırılan para çok daha yüksek bir miktarda geri çekilebilir. Aynı zamanda stake yaparak desteklenen blok zincir projelerinin güvenliği de desteklenir. Bu sayede kripto paranın verimliliği ve değeri de artar.

Stake borsaları çok geniş olmasa da genelde güvenliği en yüksek ve hacmi en yüksek kripto paralarda çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Stake sadece eski paralar için de değil yeni çıkan kripto paraların güvenilir bir hale gelmesi ve değerinin yükselmesi için de yapılır. Yatırımcılar stake’i olan sanal paralara güvenilir ve uzun ömürlü gözüyle bakmaktadır. Stake sayesinde blok zincir saldırılarına karşı direnç gösterilmiş olur.

Staking Riskleri Neler?

Stake işlemleri her zaman para kazandırmayacağı gibi bazı riskleri de bulunmaktadır. Stake yapıldığı zaman bir süre bozdurmama ya da kilitleme işlemi olarak ‘vesting’ süreci gerekir. Bu sürede stake yapılan kripto para ani düşüşlere uğrayabilir. Kripto para borsasında paraların ne zamana artacağı ve ne zaman düşeceği her zaman tahmin edilemez. Stake yapılan kripto paranın değeri çok yükseldiği zaman vesting süreci yüzünden bozdurulmayabilir. Bu da stake işlemine dezavantaj sağlar. Bu nedenle hangi paranın stake yapılacağı detaylı araştırma gerektirir. Özellikle sert yükselişe ve düşüşe sahip olan paraların stake olarak yapılması çok önerilmez.

Stake Yapılacak Coin Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Stake ile para kazanmak isteyen kişilerin stake yapılacak coinleri seçerken ilk olarak hacminin büyük olduğu kripto paralara öncelik vermesi gerekir. Özellikle yeni çıkan coinlerin güvenliği tam oturmadığı için bazı problemler yaratabilir. Bununla birlikte stake yaparken ödül olarak ne kadar miktar verdiğine de dikkat etmek gerekir. Yüksek miktarda ödüller veren sanal paraları tercih etmek bu anlamda daha mantıklı olur.

Popüler ve güvenilir olan coinler daha düşük ödüller verir. Riskli paralar daha yüksek coin verdiği için daha kısa süreli vesting sürecinde bulundurmak önerilmektedir. Riskli paralar yüzünden erken stake bozmak durumunda kalınabilir. Bu konunun göz önünde bulundurulması gerekir. Bunun yanında düşük değere sahip, yüksek ödül veren sanal paralar erken aşamada daha yüksek kazançlar sağlatır. İlk defa stake yapacak kişiler için güvenilir coinlere yüksek meblağ yatırmaları önerilirken, riskli coinler için düşük meblağlarda stake yapılması önerilir.

Written by Kripto Egitim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Binance‘e Nasıl Üye Olunur?

Free cloud mining ücretsiz bulut madenciliği nedir?

Free Cloud Mining (Ücretsiz Bulut Madenciliği) Hakkında Her Şey Bu Yazıda!