in , ,

Ravencoin (RVN) Nedir? Madenciliği Nasıl Yapılır? 2022 Gidişatı Nasıl Olacak?

Ravencoin (RVN) projesiyle ilgili tüm detaylar ve 2022 gidişatı yazımızda…

Ravencoin (RVN), varlıkların eşler arasında verimli bir şekilde transferini sağlamak amacıyla oluşturulmuş, orijinalinde Bitcoin’in hard fork kodunu kullanarak geliştirilmiş bir kripto para birimidir. Ravencoin Nedir?. Bitcoin blockchani ve ERC-20 protokollerine alternatif olarak üretilmiştir. Kurucuları Bruce Fenton, Tron Black ve Joel Weight’tır.

Ravencoin (RVN) Nedir?

Ravencoin (RVN), belirli bir işlevi verimli bir şekilde ele almak için tasarlanmış, kullanım durumuna özgü bir blok zinciri uygulamayı amaçlayan dijital bir eşler arası ( P2P ) ağıdır. Bitcoin kodunun bir çatalı üzerine inşa edilen Ravencoin (RVN), 31 Ekim 2017’de duyuruldu ve 3 Ocak 2018’de adil bir lansmanla madencilik için ikili kodlar yayınladı: ön madencilik, ICO veya masternod yoktur. Ravencoin (RVN) teknik raporu Bruce Fenton, Tron Black ve Joel Weight tarafından yayınlandı.

Ravencoin (RVN)’nin adı, George RR. Martin tarafından yazılan ünlü roman dizisi Game Of Thrones serisinin “Buz ve Ateşin Dansı” serisinde yer alan ve hayal ürünü bir kıta olan Westeros’taki posta kuşlarından almaktadır.

Ravencoin’in kısa adı RVN’dir ve maksimum arzı 21 milyar olarak belirlenmiştir.

Ravencoin (RVN), Bitcoin ile benzer bir mekanizmaya ve fikre sahip. Ancak farklı bir hash algoritması vardır. Güvenliği öncelik olarak gören Ravencoin (RVN), kullanıcıların bu ağ üzerinde dijital varlık yaratmalarına ve ticaretini sürdürmelerine zemin hazırlayan yenilikçi projelerden biri olarak görülüyor.

Ravencoin (RVN) Nedir?

Ravencoin (RVN)’nin Avantajları Nelerdir?

Bitcoin (BTC) kodunun bir çatalı olarak Ravencoin (RVN), dört önemli değişiklik içeriyor: değiştirilmiş düzenleme programı (5.000 RVN’lik blok ödülüyle bu ödül 10 ocak 2022 tarihinde 2500 RVN’ye indirilmiştir), blok süresi bir dakikaya düşürüldü, madeni para arzı 21 milyarda (BTC’den on kat daha fazla) sınırlandırıldı ve bir madencilik algoritması (KAWPOW, daha önce sırasıyla X16R ve X16RV2) ASIC donanımının neden olduğu madenciliğin merkezileştirilmesini azaltmayı amaçladı ve bu sayede GPU madenciliğine de olanak sağlamaktadır.

Ravencoin (RVN), varlık transferi ve blok zinciri üzerinden ticaret sorununu çözmeyi hedefliyor. Önceden, bir kullanıcı Bitcoin (BTC) blok zincirinde bir varlık oluşturduysa, biri yaratıldığı paraları takas ettiğinde yanlışlıkla yok edilebilirdi.

Ravencoin (RVN) tokenleri, ağ içinde dahili para birimi olarak tasarlanmıştır ve Ravenchain’de token varlıkları yayınlamak için yakılmalıdır. Ravencoin protokolünün planlanan gelecek sürümleri, entegre mesajlaşma ve oylama sistemlerini destekleyecek.

Ravencoin Ağı Nasıl Güvende Tutulur? (Ravencoin (RVN) Nedir?)

Ravencoin (RVN), Bitcoin’in bir çatalı olduğundan, ademi merkeziyetçilik ve matematiğin gücüyle korunur. 6 Mayıs 2020’de X16R ve X16RV2’nin yerini alan KAWPOW adlı bir çalışma kanıtı madenciliği algoritması kullanır. Bu, güvenliği sağlamakla kalmaz, ASIC dirençli olacak şekilde tasarlanmıştır.

Kullanılan X16r algoritma grubu başlangıçta her bir madencilik bloğu için 16 farklı karma algoritma kullanır, ancak bunların kullanılma sırası her blok için farklıdır ve önceki bloğun özetinin son 8 baytından türetilir. Her döngüyü uyarlama gerekliliğinin ASIC’lere CPU ve GPU’lara göre herhangi bir avantaj sağlamadığı düşünülüyordu. Sonunda, bunun için ASIC’ler oluşturuldu ve Ravencoin, ProgPow’un biraz değiştirilmiş bir versiyonu olan, tamamen farklı bir algoritma olan KAWPOW’a geçmek zorunda kaldı; bu, kendisi Ethash’ın evrimi ve GPU’larda madencilik için optimize edildi.

Bu, ön madencilik olmadan adil dağıtım taahhüdü ile birleştiğinde, hiçbir bireyin veya kuruluşun% 51’lik bir saldırı girişiminde bulunmaya veya herhangi bir tür yapay piyasa fiyatı oluşturmaya çalışmak için yeterli hash gücüne sahip olmamasını veya olamayacağını garanti ettiği anlamına gelir.

Ravencoin (RVN) Madenciliği Nasıl Yapılır?

Ravencoin (RVN) Ethereum gibi GPU ile madenciliği yapılmaktadır. Elektrik tüketimi Ethereum ve diğer kazım yapılabilen coinlere göre biraz daha fazladır fakat kazım zorluğu ve coin fiyatı açısından yeni nesil Nvidia Ti serisi LHR (Low Hashrate) kartlarda daha avantajlı, getirisi USD bazında daha yüksektir. DAG dosyası 3.32 GB olduğundan 4 GB ve üstü ram kapasitesine sahip her kartla verimli bir şekilde madencilik faaliyeti yapılabilmektedir. Elektrik tüketiminin fazla olması ekran kartlarının biraz daha fazla ısınmasına neden olduğundan madencilik faaliyeti yapılırken kart sıcaklıklarına dikkat etmekte fayda vardır. Ayrıca argoritması kodlanmış ASIC cihazlarla da Ravencoin (RVN) madenciliği yapılabilmektedir.

Ravencoin (RVN) Nereden ve Nasıl Satıl Alınır?

Ravencoin (RVN) bir çok global borsada listelenmekte ve RVN/USDT, RVN/BTC, RVN/ETH gibi işlem çiftleriyle alınıp satılabilmektedir. Listelendiği başlıca uluslararası ise; Binance, Gate.io, Huobi, Bittrex, Coinex ve Okex’tir.

KriptoHaber: (RVN) Ravencoin Nedir? Yazımıza Benzer Diğer Haberler:

En Ucuz Bitcoin Madenciliğinin Yapıldığı Ülke Hangisi?

Bitcoin Düşüyor Mu? 2022’de Yükselecek Mi?

2022 Kripto Para Gelişmeleri Neler? 

Written by Ahmet Burak Demir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

spx coin

Swipe (SXP) Coin Nedir?

Yükseliş Trendi Başladı Mı?

Bitcoin İçin Kritik Hafta