in , ,

Rusya Devlet Başkanı Putin’den Kripto Para Açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kripto paraların tehlikeli bir yatırım aracı olduğunu düşünüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bitcoin ve alternatif dijital varlıkların yatırımcılar için yüksek risk taşıdığını ifade etti.

Putin, Rusya’da katıldığı “Rus Çağrısı” yatırım forumunda dijital varlıklar hakkında düşüncelerini dile getirdi. Putin‘e göre kripto para birimleri oldukça değişken ve bu da onları riskli bir yatırım aracı haline getiriyor:

Hiçbir şey tarafından desteklenmiyorlar, oynaklık muazzam, bu yüzden riskler çok yüksek. Bu büyük risklerden bahsedenleri de dinlememiz gerektiğine inanıyoruz

SkyBridge Capital CEO’su Anthony Scaramucci, kısa süre önce BTC‘yi Amazon ile karşılaştırarak e-ticaret devinin de il zamanlarında istikrarsız olduğunu ancak şuan en etkili şirketlerden biri olduğunu hatırlattı.

Rusya Kripto Paralara Yasak Uygulayacak Mı?

Putin, kripto para birimlerini eleştirirken bunların gelecekteki para sisteminin bir parçası olma olasılığını ise reddetmedi.

Elbette bazı ülkelerde, bazı ekonomilerde kripto para birimleri giderek daha yaygın kullanılıyor. Belki de gelecek bu. Ama bu sürecin nasıl gelişeceğini yakından izlememiz gerekiyor.

Putin, ülkesinin güney komşusu Çin kadar ileri giderek dijital varlıklara yasak getirme niyetinin olmadığını açıkladı. Ülke ekonomisine zarar vermeyecek düzenleme unsurları uygulanacak.

Rusya’ya gelince, ülkemizde gelişen gerçeklere göre hareket edeceğiz. Düzenlemenin bazı unsurları olmalı, ancak ekonomik aktiviteyi kısıtlayacak olanlar değil.

 

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Hazine ve Maliye Bakanı İstifa Etti

Snoop Dogg Sandbox Metaverse Dünyasında Yerini Alıyor