in , , ,

Kripto Para Uzmanları, TBMM’de AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş ile Görüşecek

”Kripto yasa taslağını konuşuyoruz” başlıklı bir sohbete katıldığını belirtti.

Kripto para konusunda uzman isimlerle Meclis’te çarşamba günü bir araya geleceklerini bildiren Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sosyal medyada ”Kripto yasa taslağını konuşuyoruz” başlıklı bir sohbete katıldığını belirtti.

Mustafa Elitaş

Mustafa Elitaş’ın Kripto Para Yasa Taslağı ile İlgili Cevapları Neler?

Mustafa Elitaş, kripto para yasa taslağına ilişkin soruları yanıtladı. Elitaş, ”Platformda akşam bine yakın dinleyici, katılımcı vardı. Teker teker dinleme imkanımız yoktu. Bu yüzden içlerinden en iyi bilenlerin gelmesini söyledik. 5 kişi seçmişler. Çarşamba günü saat 13.30’da parlamentoda toplanacağız.” dedi. Elitaş, bu konuyla ilgili akademisyenlerinde bulunduğu, toplamda 8 kişilik bir heyetle görüşme yapılacağını vurguladı.

Kripto para sektörünün uzman isimleriyle yapılacak olan çarşamba günkü toplantının kendileri açısından iyi olacağını belirten Elitaş, ”Bürokrasinin hazırladığı teklifi, onların bize verdiği bilgiler çerçevesinde daha olgun, daha dolu dolu dinlemiş olacağız.” dedi.

”Yasal mevzuatın olması gerekiyor!”

Kripto para borsalarına en çok katılımcısı bulunan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu belirten Elitaş, diğer ülkelerin mevzuatlarının da değerlendirileceğini söyledi. Elitaş sözlerini şöyle sürdürdü:

”Çok hızlı gelişen bir platform. Yasal mevzuatın olması gerekiyor. İspanya’da, Belçika’da olduğunu söylediler. O ülkelerin mevzuatları da incelenecek. En azından oradaki mevzuatlarla ilgili yapılan eleştiriler nelerdir, onlar değerlendirilecek. İlk adım atanların, yaptıkları mevzuatı değerlendirirken ne gibi aksaklıklarla karşılaştıklarını görüp biz, onların görmüş oldukları engelleri aşmış olarak çıkaracağız diye düşünüyorum. Aslında böyle mevzuatlarda, bir kanun ortaya çıkarmak yerine, ikincil mevzuata bırakıp günün ihtiyaçlarına göre sürekli değişimi ortaya çıkarabilecek bir düzenleme yapmak doğrusudur.”

Bu tarz paylaşımların ülkeye katkıda bulunacağını düşünen Elitaş, ”Medeni bir şekilde tartışmanın olduğu, sadece konuyla alakalı, siyasetten ari bir vaziyette, meseleyi teknik düzeyde tartışmanın ülkeye çok büyük fayda sağladığını gördüm.” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

En Ucuz Metaverse Coinler 2022!

En Ucuz Metaverse Coin’leri Hangileri?

Tru Token Coin nedir?

TrueFi (TRU) Token Nedir? ve Nasıl Satın Alınır?