in , ,

Kazakistan’da Kripto Madenciliği Geçici Süre ile Durduruldu!

Kazakistan kripto madenciliği enerji arzının 24 Ocak’tan ay sonuna kadar durdurulacağını söyledi.

Yerel endüstriden üç kişinin CoinDesk’e verdiği demeçte, Kazakistan kripto madenciliği enerji arzının 24 Ocak’tan ay sonuna kadar durdurulacağını söyledi.

Ulusal şebeke operatörü KEGOC’den 21 Ocak tarihli ve CoinDesk tarafından görülen bir not, 24 Ocak’tan 31 Ocak gece yarısına kadar “dijital madencilikle uğraşan kişilere planlanan elektrik arzının tamamen iptal edildiğini” söyledi.

Kazakistan'da Kripto Madenciliği

Kazakistan’da Kripto Madenciliği Neden Durduruldu?

Kazakistan’ın enerji şebekesi kapatıldı özellikle kış aylarında elektrik talebini karşılamakta zorlanıyor. KEGOC, enerji durumu düzelirse sınırlamaları geri almayı düşüneceğini söyledi. Kazakistan’da Kripto Madenciliği 2022

KEGOC Sistem Hizmetleri ve NES Geliştirme Genel Müdürü Bekhzan Mukatov tarafından imzalandı ve 196 elektrik üretim, iletim ve enerji ticareti şirketine gönderildi.

KEGOC Salı günü yaptığı açıklamada, Orta Asya enerji sistemindeki “önemli bir acil durum dengesizliğinin” Kazakistan’ın Kuzey-Doğu-Güney 500 kilovolt (kV) enerji nakil hattında bir elektrik dalgalanmasına yol açmasının ardından büyük bir iletim hattının bağlantısının kesilmesinin daha da kötü sonuçlara yol açmasından dolayı olduğunu söyledi.

Reuters’in bildirdiğine göre, aynı gün Kazakistan ve komşu Özbekistan ve Kırgızistan’daki büyük şehirlerde de elektrik kesintileri yaşandı.

Cambridge Üniversitesi Alternatif Finans Merkezi’nden alınan verilere göre, Kazakistan Ağustos 2021’in sonunda dünyadaki Bitcoin madenciliğinin yaklaşık beşte birine ev sahipliği yapıyordu.

Ancak yerel madenciler, mevcut kıtlık sırasında elektrik kesintiler ile karşı karşıya kaldılar. Bazı madenciler, özellikle hükümetin tüm yeni kripto madenleri için 100 megavatlık bir enerji limiti önerdiği göz önüne alındığında, işlerini büyütmek için denizaşırı ülkelere bakmaya başladılar bile!

KriptoHaber: Launchpad Hakkında Daha Fazla İçerik

Avalaunch Launchpad nedir? Katılım şartları nelerdir?

Oxbull Launchpad nedir? Katılım şartları nelerdir?

BSCPAD Launchpad nedir? Katılım şartları nelerdir?

 

Written by Argi Dünyası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Coinlist Platformu Nedir? Nasıl Üye Olabilirim? Ön Satış Şartları Nelerdir?

Coinlist Platformu Nedir? Nasıl Üye Olabilirim? Ön Satışlara Nasıl Katılırım?

Kalao (KLO) Coin Nedir? Kalao Pazarından NFT Nasıl Alınır?

Kalao (KLO) Coin Nedir? KLO NFT Pazarı Nedir?