in , , , ,

Hindistan Kripto Para Birimlerine Yasak Mı Getiriyor?

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden olan Hindistan, kripto paralarla ilgili düzenlemeler ile gündemde. Söylentiler ülkede kripto paraların yasaklanacağı yönünde.

hindistan-bitcoin

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden olan Hindistan, kripto paralarla ilgili düzenlemeler ile gündemde. Söylentiler ülkede kripto paraların yasaklanacağı yönünde.

Hindistan hükümetinin bu konuda bir yasa taslağı hazırladığı haberleriyle geçen hafta başında ülkede kripto para fiyatları yüzde 20’ye yakın düşüşler görmüştü.

Hindistan borsasındaki Kripto para birimleri, hükümetin çoğu özel kripto para birimini yasaklayacak yeni bir yasa tasarısı açıklamasından sonra büyük bir düşüş yaşadı.

Hindistan’ın en büyük kripto para borsalarından biri olan WazirX , Bitcoin ve Ether’in her birinin fiyatının yüzde 10 düştüğünü söyledi.

İkinci bir kripto yatırımcısı, yoğun satış nedeniyle portföyünün değerinin Salı günü 34.000 rupiden (407 €) yaklaşık 22.000 rupiye (263 €) düştüğünü söyledi.

Bilgilerin hassas olduğu için ismini vermek istemeyen yatırımcı, “Gelecek çok belirsiz olduğu için satmayı düşünüyorum” dedi.

Hükümet, Salı günü geç saatlerde yayınlanan bir yasa ile, yalnızca belirli kripto para birimlerinin kullanımlarını tanınmasına izin verecek.

Bugün Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, söylentilere son verecek özel bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama kripto topluluğu için olumluydu.

Hindistan Maliye Bakanı, açıklamasında ülkede kripto paraların yasaklanması ya da ticaretinin engellenmesine yönelik herhangi bir açıklama yapmazken Bitcoin’in yasal bir para birimi olarak kabul edilmesinin söz konusu olmadığını da vurguladı. Yapılan bu açıklama, kripto paralarla ödeme yapılmasının yasak olduğu ancak kripto para ticaretinde bir sorun olmadığına dair haberleri doğrulamış oldu.

Hindistan Maliye Bakanı’ndan yasaklamayla ilgili bir ifade kullanmadı

Başbakan Narendra Modi geçen hafta kripto paranın genç nesiller için bir risk oluşturduğu ve Yanlış ellere geçerse gençlerimizi mahvedebileceği konusunda uyardı.

Hindistan Maliye Bakanı’nın daha önceki yorumlarına bakarsak kripto endüstrisinin gelecek vadeden bir teknolojiye sahip olduğunu dolaylı yoldan kabul ettiğini anlayabiliriz.

Açıklamalara rağmen Hindistan’da belirsizlik devam ediyor

Hindistan’da 20 milyon kripto kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. Bu yatırımcıların ticaret hacminin ise 5,4 milyar dolar olduğu düşünülüyor ve Hindistan’da hızla büyüyen bir kripto ticaret faaliyeti var. Bu yönden bakıldığında da kripto düzenlemeleri ilgili çalışmalara daha çok önem verildiği düşünülüyor.

Hindistan Merkez Bankası (RBI) ise kripto paralara sıcak bakmayan bir kurum. Hindistan Merkez bankası, geçmiş zamanda bankaların kripto para borsaları ve kullanıcılarıyla faaliyetlerini bitirmeye çağırmıştı. Fakat 2020 yılında Hindistan Yüksek Mahkemesi, kripto işlemlerinin yasaklanmasının iptali yönünde karar vermişti.

Written by Nirvana Barkacin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

binance ceo'su cz

Binance CEO’su Token Listelemeleri için Anahtar Faktörü Açıkladı

bddk kripto para

BDDK ‘dan Bankalara Kripto Para Uyarısı