in ,

Coinbase Borsasına Şok Saldırı!

Güvenlik Tehdidi, Hizmet Duraklatıldı ve Geri Yüklendi, Site Kilitlenmesi

Büyük kripto borsası Coinbase , bildirilen bir güvenlik açığı, bir hizmetin duraklatılıp yeniden başlatılması ve başarılı bir Super Bowl reklamının ardından sitesi çökmesiyle dalgalı bir hafta sonu yaşadı.

Beyaz şapkalı takma adlı bir bilgisayar korsanı olan Tree of Alpha, Cuma günü Coinbase’e “Potansiyel olarak piyasayı bombalayan” bir güvenlik açığı bildirdi. Borsa tepki vermekte hızlıydı ve perakende gelişmiş ticareti devre dışı bıraktı.

Cuma gecesi geç saatlerde Coinbase, hizmeti yeniden etkinleştirdiklerini duyurdu. “Müşteri fonları güvende ve etkilenmedi” dedi .Coinbase Borsasına Şok Saldırı!

Her şey nasıl oldu ki, Tree of Alpha ilk olarak Twitter’a 18:00’de haberi duyurmak için gitti ve Coinbase’deki biriyle doğrudan bir hat istedi. Bir HackerOne raporu sunduğunu söyledi.

HackerOne, sorunları gönderme karşılığında beyaz şapkalı bilgisayar korsanlarına ödüller sunan bir güvenlik açığı koordinasyonu ve hata ödül platformudur.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, beyaz şapkalı hacker’a, borsanın konuyu araştıracağını söyleyerek yanıt verdi. “Tree of Alpha harikasın – ekibimizle birlikte çalıştığın için çok teşekkür ederim. Kripto topluluğunun birbirine yardım etmesine bayılıyorum!”

Tree of Alpha’nın ilk tweet’inden iki saat sonra Coinbase Support resmi Twitter hesabı, teknik nedenlerden dolayı yeni Gelişmiş Ticaret özelliğini durdurduklarını duyurdu. “Bu hizmet erişilebilir olmaya devam edecek, ancak şu anda yeni sipariş verilemiyor. Mevcut siparişler sadece iptal modunda” diye ekledi.

Coinbase , geçtiğimiz Kasım ayında gelişmiş ticaret özelliğini başlattı . Bu özellik, yatırımcılara ticaret kararlarında yardımcı olmak için etkileşimli grafikler, gelişmiş emir türleri ve emir defterleri gibi bazı araçlar sunan Coinbase Pro ile karşılaştırılabilirŞu an itibariyle, özellik yalnızca sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanılabilir.

Bu arada Coinbase, Super Bowl reklamının uygulamaya o kadar çok trafik getirmesinden sonra çöktüğü için sorunlarla da karşılaştı.

Daha önce bildirildiği gibi , ABD’deki Super Bowl sırasında reklam yayınlamak için toplam beş kripto ticaret platformu ve merkezi olmayan özerk bir organizasyon ( DAO ) ayarlandı.

Coinbase’in reklamı, tarandığında izleyicileri Coinbase’in tanıtım web sitesine getiren 60 saniyelik renkli, zıplayan bir QR koduydu. Yeni kayıtlara sınırlı süreli 15 USD değerinde ücretsiz Bitcoin promosyonu sundu.

Birçok kişi reklamın “harika” olduğunu düşünürken , bazıları bunun “şimdiye kadarki en kötü Super Bowl reklamı” olduğunu belirtti .

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Rap Ve NFT’yi Buluşturan Büyük Proje! Cryptorapperz Projesi Nedir?

2022 Yılında Ses Getirecek NFT Projesi! The Underground NFT Projesi!

Güney Kore Devlet Varlık Fonu ‘Dolaylı Olarak’ Coinbase Hisselerini Satın Aldı

Written by Arthur Kalk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Bybit Borsası, Red Bull Racing ile Rekor Anlaşma Sağladı!

Bybit Borsası, Red Bull Racing ile Rekor Anlaşma Sağladı!

Mini Myth NFT Projesi Nedir?

Mitoloji İle NFT’yi Birleştiren Dev Proje! Mini Myth Projesi Nedir?