in , , , , ,

BTC 2022 Yılında Hash Rate Gücü En Yüksek Seviyesine Ulaştı!

BTC Hash Rate Gücünün Artması BTC Madencilik Gücünün De Arttığını Gösteriyor.

BTC Hash Rate Gücü

BTC Hash Rate Gücü (Kazım Gücü), 2022 yılında 208 milyon TH/s ile tüm zamanların en yüksek küresel hash rate gücüne tanık oldu. Bu, Temmuz 2021’deki 58.4 milyon TH/s hash rate gücüne oranla önemli bir gelişme!

Bitcoin (BTC) 2022 Yılı Hash Rate Gücü En Yüksek Seviyesinde Mi?

Bitcoin ağındaki bilgi işlem gücü ile birlikte, BTC madencilerinin coğrafi olarak yer değiştirmesi ve yeni madencilik ekipmanlarının madenciler ile bulşması sonra BTC Hash Rate Gücü gözle görülür seviyede arttı. 2022 yılı ile birlikte deyim yerindeyse BTC Hash Rate Gücü bir patlama yarattı.

BTC Hash Rate Gücü Daha Önce Ne Zaman En Yüksek Seviyesine Ulaşmıştı?

Glassnode’un verilerine göre küresel hash rate oranı şuan 208 milyon terahash seviyelerinde seyrediyor. Blockchain.com’un verilerine göre, bir önceki tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşma oranı 15 Nisan 2021’de 198,5 milyon terahash ile olmuştu. Bu veriler, bitcoin’in 2021’de Çin’in kripto para birimleri üzerindeki çok aşamalı baskısına karşılık gelen hash rate oranındaki düşüşü azalttığını gösteriyor.

Bitfury’ye göre, toparlanmanın büyük bir kısmı, yeni nesil ekipmanın çevrimiçi hale gelmesinden kaynaklanıyor. 

btc hash rate gücü

Çin Hükumetinin Baskıları Sonucu Neler Olmuştu?

Nisan 2021 yılında Çin hükumeti, madencilerin enerji kullanımlarını incelemeye başladı ve kripto para madenciliği hakkında daha fazla bilgi toplamak için veri merkezlerine bildirimler gönderdi. Bu durum BTC Hash Rate Gücü oranının darbe almasına sebebiyet verdi. Mayıs 2021 tarihinde Çin, bankaların kripto paralar ile hizmetler sunulmasını ve madencilik faaliyetlerini baskılayıcı bir sistem başlattı. Bu durum ise, BTC Hash Rate Gücü (Kazım Gücü’nde) istikrarlı bir düşüşe sebebiyet verdi ve 21 Temmuz 2021’de 58,4 milyon terahash/s ile tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı. 

15 Nisan 2021’deki BTC Hash Rate Gücü‘nün 62 bin dolarlık fiyat zirvesi sonrası, küresel hash oranındaki bir artışı mevcuttu. Ancak, Toronto merkezli Hut 8 Mining Corp’tan Jason Zaluski, “Çin’in madenciliği yasaklaması yalnızca coğrafi bir kaymaya yol açtı… Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere diğer ülkelere yönelik bu hareketi pozitif olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Peki Hash Rate Gücü Neden Önemlidir? Bitcoin (BTC) Hash Rate Gücünün Artması Nasıl Bir Fayda Sağlar?

Hash rate gücü, bitcoin ağına ne kadar bilgi işlem gücünün katkıda bulunduğunu ifade eder. Bir işlem doğrulandığında, bir bloğun parçası olarak blok zincirine kaydedilir. Bir bloğun hash edilmesi (kazılması), işlemlerin geçerli olmasını sağlar. Bitcoin almak için bir madenci, blokta bulunan işlem verilerinin düzeltilmiş bir sürümünü içeren bir bloğun başlığını başarılı bir şekilde “kazım” yapmalıdır. Daha fazla madeni para çıkarıldıkça kazım oranı daha karmaşık hale gelir; dolayısıyla daha yüksek bir hash oranı (daha fazla bilgi işlem gücü), bir madencinin bir bitcoin ödülü alma olasılığını artırır. Hash oranlarının hesaplamaları kesin değildir ve sonuç olarak, hash oranlarını değerlendirirken haftalar veya aylar gibi daha uzun zaman dilimlerine odaklanmak daha iyidir. Hash oranı, ağın güvenliğini belirlemede önemli bir rol oynar. Ağda ne kadar çok bitcoin madenciliği yapmak isteyen olursa, ağ o kadar güvenli hale gelir.

BTC ile ilgili ilginizi çekebilecek tüm haberler için tıklayın!

Written by Larissa Uyar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

DOGE fiyat tahmini 2022

2022 Dogecoin Fiyat Tahmini ve Teknik Analizi

Apple Metaverse Alemine mi Giriyor?

Apple Metaverse Alemine Giriyor Mu?