in , , ,

300.000 Dolarlık NFT Maymun OpenSea’de 3.000 Dolar’a Satıldı!

The Board Ape Yacht Club’a Ait #3547 Numaralı 300.000 Dolarlık Bored Ape NFT maymun satıcının fiyatı OpenSea’de 75 ETH yerine 0,75 ETH olarak belirlemesi sebebiyle 297 Bin Dolar zarar ettirdi!

NFT dünyasında yaşanan gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Son aylarda giderek popülerleşen NFT satışıları, opensea başta olmak üzere birçok dijital kanal aracılığı ile gerçekleştirilmeye devam ediyor. Opensea‘de satılan NFT maymun görseli yaşanan olay sebebiyle NFT dünyasında büyük yankı uyandırdı.The Board Ape Yacht Club‘a Ait OpenSea‘de satılan NFT maymun, yatırım dünyasında “Şişman Parmak” adı da verilen hata sebebiyle satıcıyı büyük zarara uğrattı. Maxnaut‘un OpenSea‘de satışa sunduğu #3547 numaralı 300 bin dolarlık NFT maymun’un fiyatını, 75 ETH yerine 0,75 ETH olarak belirlemesi sebebiyle 297 Bin Dolar zarara uğradı.

“Şişman Parmak” Nedir?

Şişman Parmak (Fat Finger) borsalarda yatırımcıların bilgisayar ya da bir mobil cihazda yanlış bir tuşa basması sonucu gerçek fiyatın çok dışında bir fiyatlama ile satış gerçekleştirmesine veya yanlış miktarlarda alım satım yapmasına borsa literatüründe “fat finger” yani şişman parmak işlemi adı veriliyor.

Örnek vermek gerekirse yatırımcı 500 adet alım yapacağı bir ürün için fazladan bir sıfır ekleyerek çok yüksek miktarlarda alım yapabiliyor veya güncel olarak yaşanan Opensea’de satılan nft maymun’un 300 bin dolar yerine 3 bin dolar olarak listelenmesi ve satıcıya büyük zarar yaşatması gibi durumlarla sonuçlanabiliyor.

Maxnaut konu ile ilgili açıklaması!

@maxnaut konu ile ilgili olarak twitter üzerinden paylaşımda bulundu. Konu ile alakalı olarak “Bazen çuvallarsın, kötü bir satın alma işlemi yaparsın başarısız olursun, Etherium’ u yanlış cüzdana gönderirsin ya da şişman parmak ile listelersin. Bu olacak ancak bundan etkilenerek zihninizi meşgul etmesine izin vermek bundan iki kez etkilenmektir.” şeklinde konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Max ayrıca Cnet’ e verdiği demeçte, “Her gün pek çok öğe listeliyorum ve gerektiği gibi dikkat etmiyorum” dedi . “Parmağım fareye tıkladığında hatayı anında gördüm ancak ancak müdahale edemeden önce bir bot hesap 8 etherium üzerinde işlem sağlayarak işlemi gerçekleştirdi ve böylece 250.000 dolar gitti.” şeklinde yorumladı.

The Board Ape Yacht Club’a Ait #3547 Numaralı NFT’nin  güncel satış fiyatı ise 85 eth yani 329 bin dolar değerinde.

300 bin dolarlık nft maymun
OpenSea üzerinde görüntülemek için görsele tıklayınız

OpenSea Nedir?

OpenSea 2018 yılında kurulan ilk NFT platformlarından olma özelliğini taşıyor. OpenSea kullanıcıların NFT(Non-fungible token) olarak tasarlamış olduğu dijital eserler ve öğelerin sergilendiği online bir dijital pazar alanıdır.

OpenSea’ de kullanıcıların dijital varlıklarının mülkiyetleri BlockChain ağında saklanmaktadır. Bu varlıkların satışı ise yine bu ağ üzerinden dijital ortamda gerçekleşiyor. Etherium karşılığı alım satım işlemlerinin gerçekleştirildiği OpenSea’de yüzlerce NFT koleksiyonu bulunuyor.

OpenSea’de En Çok Değerli Satıcılar Hangileri?

OpenSea’de bugün itibari ile en değerli koleksiyonerlerin sıralaması;

1-Clone X

2-RTFKT – CloneX Mintvial

3-CryptoPunks

4-Bored Ape Yacht Club

5-Neo Tokyo Outer Identities

6-Sandbox

opensea en değerli satıcılar
OpenSea üzerinde görüntülemek için resme tıklayınız

 

OpenSea’de NFT Satışı Nasıl Yapılır?

Opensea'de NFT satışı nasıl yapılır? 2022

OpenSea hem ürettiğimiz dijital ürünlerimizi sergileyebileceğimiz bir platform hem de mevcut NFT ‘ler için alım satım işlemleri gerçekleştirebildiğimiz bir pazar alanı.

İki durumda da işlemleri gerçekleştirebilmemiz için öncelikle cüzdan bağlantısı yapmamız gerekiyor.

OpenSea üzerinden Metamask yardımı ile cüzdan bağlantı işlemi gerçekleştirildikten sonra artık mevcut NFT alım satımlarını yapmak için hazır hale geliyor.

OpenSea’de NFT Nasıl Yüklenir?

OpenSea mevcut NFT’lerin alım satım işlemlerinin yanı sıra kullanıcıların kendi üretmiş olduğu NFT’leri de ücretsiz bir şekilde sergilemesine olanak sağlıyor.

OpenSea üzerinden Collection Manager’a giriş yaparak burada cüzdan ile alakalı gerekli izinler veriyoruz. Daha sonra “Create Collection” seçeneği ile bir koleksiyon oluşturmamız gerekiyor. Bu sayede sergileyeceğimiz NFT’leri kategorize edebilir hale geliyoruz. Daha sonra üretmiş olduğumuz dijital ürünümüzü, ilgili; görseller, açıklamalar, cüzdan bağlantıları, fiyatlama seçenekleri ve paylaşım seçenekleri gibi düzenlemeleri yaptıktan sonra OpenSea üzerinde satışa sunabiliyoruz.

 

İlginizi çekebilecek diğer yazılar;

NFT oyunlar hakkında sıkça sorulan sorular neler?

En çok kazandıran NFT oyun projeleri hangileri?

Metaverse’de Sanal Arazi Nasıl Satın Alınır?

 

Written by İlker Yeter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Elon Musk'ın dogecoin açıklaması

Elon Musk’dan Dogecoin Açıklaması

Metaverse Coin Projeleri Hangileri? 2022

2022 Yılına Damga Vuracak Metaverse Coin Projelerini Açıklıyoruz!