in

Elon Musk’dan Dogecoin Açıklaması

Elon Musk, Time Magazine verdiği röportajda DOGE’yi övmeye devam etti

Elon Musk’ın Aralık 2021’de yaptığı son açıklama gündeme bomba gibi düştü. Time Dergisi tarafından “2021 Yılın Kişisi” seçildikten sonra Time Magazine verdiği röportajda Bitcoin ile Dogecoin’i karşılaştırdı.

Elon Musk Aralık 2021 Son Dakika Açıklaması Ne?

Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin’in (DOGE) Bitcoin’e (BTC)  göre günlük ödemelerde daha iyi olduğunu ifade etti.

Elon Musk “Bitcoin işlemsel para birimi için iyi bir alternatif değil. Aptalca bir şaka olarak oluşturulmuş olsa da Dogecoin işlemler için daha uygun. Dogecoin ile yapmış olduğumuz toplam işlem akışı, tıpkı günlük işlemler gibi, Bitcoin’den çok daha büyük bir potansiyeldir” dedi.

Musk, Bitcoin’in bir değer deposu olarak daha uygun olduğunu vurgularken, Bitcoin’in işlem hacmi düşük ve işlem başına maliyetinin yüksek olduğunu ifade etti.

Elon musk ve dogecoin

Tesla Ne Kadar Bitcoin’e Sahip?

Elon Musk, Bitcoin’i bir ödeme aracı olarak eleştirmesine rağmen  Tesla, bu yılın başlarında Bitcoin’i (BTC) kısa bir süreliğine ödeme yöntemi olarak kabul etmişti. Şirket, Bitcoin madenciliği ve işlemleri için hızla artan fosil yakıt kullanımı nedeniyle Bitcoin’i ödeme aracı olarak kullanmaktan vazgeçmişti. Buna rağmen Tesla 1.5 milyar dolarlık BTC aldıktan sonra bilançosunda hala önemli miktarda Bitcoin tutmaya devam ediyor.

Bitcoin Ve Dogecoin’in Günlük İşlem Hacmi Ne Kadar?

Elon Musk Bitcoin işlem hacminin düşük olduğunu ifade ederken veriler bunun tam tersini söylüyor. CoinGecko verilerine göre haberimizin yazıldığı şuan itibariyle Bitcoin’in günlük işlem hacmi 32 milyar dolarken Dogecoin’in günlük işlem hacmi 5 milyar dolar.

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

En güvenilir kripto para siteleri hangileri? 2022

En Güvenilir Kripto Para Borsaları Hangileri? 2022

300 bin dolarlık NFT maymun

300.000 Dolarlık NFT Maymun OpenSea’de 3.000 Dolar’a Satıldı!