in , , , ,

2022 Yılına Damga Vuracak Metaverse Coin Projelerini Açıklıyoruz!

En iyi metaverse coin projelerini ve yatırım yapan şirketleri incelediğimiz yazımız sizlerle…

Metaverse başta Facebook başta olmak üzere bir çok önde gelen kuruluşun destekleri ile adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.2022 yılına giriş yapacağımız bu günlerde Metaverse Coin projeleri 2022 yılında da yatırımcılar tarafından en çok konuşulacak konulardan biri olacağa benziyor. Peki “en iyi metaverse coin projeleri hangileri?”  “2022 yılında hangi Metaverse coin projelerine yatırım yapmalıyız? 2022 yılında hangi “Metaverse coin projeleri yükselişe geçecek?” gibi soruların tüm cevaplarını bu yazımızda cevaplar arayacağız…

Metaverse Coin Projeleri Nelerdir? ve Neler Yapılabilir?

Metaverse; başka bir deyişle sanal evren, uzmanlar tarafından geleceğin interneti de olarak yorumlanan bir çok geniş bir dijital dünya. Kullanıcılar bu dünyada bir arazi satın alabiliyor, NFT sergileri düzenleyebiliyor ürettiği dijital içerikleri satışa çıkartabiliyor veya bu sanal dünya için tasarlanan oyunlara sanal gerçeklik gözlükleri gibi ekipmanlar kullanarak dahil olabiliyor. Metaverse aracılığı ile dahil olduğumuz bu sanal evrende tasarlanan oyunlar aracılığı ile çalışabiliyor, etrafta gezinebiliyor, diğer insanlar ile etkileşim kurulabiliyor.

Metaverse Coin Projeleri Yatırımı Yapan Şirketler Hangileri?

Dünyanın önde gelen kuruluş ve şirketlerinin de ilgisini çekmeye başaran Metaverse dünyasına yapılan yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Facebook’un ses getiren hamlesinin ardından bir çok büyük şirket Metaverse dünyasına ilk yatırımlarında bulundu.

Son olarak ise Nike NFT olarak ayakkabı üreten RTFKT Studios’u satın alarak Metaverse dünyasına hızlı bir giriş yaptı.

Metaverse Coin Projeleri Hangileri? 2022
Nike metaverse anlaşması.

Metaverse dünyasına yatırım yapan dünyaca ünlü başlıca şirketler;

1.Facebook

2.Nike

3.Nvidia

4.Morgan Stanley

5.Immersion

6.Roblox

7.Auto

8.Unity

Metaverse Coin Projeleri Nelerdir?

Metaverse coin projeleri, Kripto dünyasında en çok konuşulan konulardan biri olmaya devam ediyor. 2022 yılına yaklaştığımız bu günlerde metaverse projelerine olan ilgi gerek büyük şirketlerin yatırımları gerekse dijital dünyada gördüğü yüksek ilgiden dolayı sayısı bir hayli artmış durumda.

AXS, MANA, ve SAND gibi başlıca  metaverse coin projelerinin önde geldiği bu grupta 100’e yakın coin projesi bulunuyor.

En İyi Metaverse Coin Projeleri Hangileri?

Nft Coinler Neler

Günümüz itibari ile en çok tercih edilen 5 Metaverse Coin projesi ;

1.Axie Infinity (AXS)

2.Decentralant(MANA)

3.The Sandbox (SAND)

4.Enjin Coin (ENJ)

5.Illuvium(ILV)

1.Axie Infinity (AXS)

Axie NFT Oyunu
Axie infinity ana sayfasına ilerlemek için görsele tıklayınız.

2018 yılında Vietnam’da kurulan Axie Infinity, BlockChain tabanlı olarak geliştirilmiş bir Metaverse oyunudur. Oyun içerisinde kullanımı sağlanan token’ın ismi ise AXS’dir. Oyın Etherium BlockChain zincirine geliştirilmiş olup, oyun içerisindeki Axie olarak adlandırılan dijital yaratıkların her biri benzersiz birer token özelliği taşımaktadır.

 AXS Coin 2022’de yükselecek mi?

Axie Infinity (AXS) günümüz itibari ile metaverse proje tabanlı coinlerde piyasa değeri olarak en üst sıralarda bulunan projelerin başında geliyor. 2022 yılının sonlarına doğru güçlü ses getiren AXS’nin 2022 yılındaki geleceği merak konusu olmaya devam ediyor.

AXS, Metaverse evreninin ilk oluşumlarından olması ve bu güne kadar izlediği haritaya bakılırsa 2022 yılında da yatırımcıların ilgisini çeken coinlerden biri olmaya devam edecek gibi duruyor. Yatırım tavsiyesi olmamak ile birlikte trend yükselişleri ve metaverse dünyasındaki gelişmeler takip edilerek AXS coin 2022 yılında da portföylerde yerini alabilir.

Axs Coin bu güne kadarki en yüksek değeri $164.90 olarak fiyatlanmıştır.

2.Decentralant(MANA)

MANA Metaverse Projeleri
Decentranland ana sayfasına ilerlemek için görsele tıklayınız.

2017 yılında oluşturulmuş bir proje olan Decentraland, ortak bir sanal dünyayı işletmek için küresel bir kullanıcı ağını teşvik etmeyi amaçlayan Ethereum üzerinde çalışan bir yazılımdır .

Decentraland kullanıcıları, bu sanal dünyada keşfederken, etkileşim kurarken ve oyun oynarken dijital gayrimenkul alıp satabilir.

Decentraland’deki operasyonları iki farklı türde token yönetir.

Bunlar:

  • LAND – Dijital gayrimenkulü temsil eden arazi parsellerinin sahipliğini tanımlamak için kullanılan, değiştirilemez bir belirteçtir.( NFT )
  • MANA – LAND satın alımlarının yanı sıra Decentraland’ da kullanılan sanal mal ve hizmetleri kolaylaştıran bir kripto para birimidir.

MANA Coin Projeleri 2022’de Yükselecek Mi?

Diğer Metaverse coin projelerinde olduğu gibi MANA Coin’ in 2022’deki geleceği büyük merak konusu. Mana coin gerek 2021 yılı içerisinde yaptığı yükseliş trendleri ile gerekse adından çok sık söz ettirmesi ile 2022 yılında da bu anlamda başı çekecek projeler arasında yer alıyor.

Yatırım tavsiyesi olmamak ile birlikte 2022 yılında da Metaverse dünyasında meydana gelen gelişmeler göz önünde bulundurarak satın alma işlemleri gerçekleştirilebilir.

Mana Coin bu güne kadarki en yüksek değeri $5.2240 olarak fiyatlanmıştır.

3.The Sandbox (SAND)

En iyi NFT projeleri
The Sandbox ana sayfasına ilerlemek için görsele tıklayınız.

Sandbox, 2011 yılında oyun şirketi Pixowl tarafından yaratılan Etherium BlockChain tabanlı bir oyun platformudur. Bu ağın tokeni SAND coin’dir.

Şirketin CEO’su Arthur Madrid ve COO’su Sebastien Borget ikilisi, bu projenin başındaki isimlerdir.

Sandbox, içerisinde; oyunlar tasarlayabilir, NFT sergilerine katılabilir, diğer insanlar ile etkileşimde kurabiliriz.

Sandbox ayrıca OpenSea üzerinde en çok NFT satışı gerçekleştiren oluşumlardan biridir.

SAND Coin 2022’de Yükselecek Mi?

2021’in son aylarında oldukça hareketli bir grafik sergileyen SAND Coin’ in 2022 de izleyeceği trend merak konusu.Yatırımcıların ilgisini çekmeyi başaran SAND coin metaverse platformlarının da artması sonucu ciddi bir rekabet içerisine girmiş durumda. Metaverse evrenleri arasında ses getiren bir platforma sahip olan SandBox’a ait coin’in yeni yılda da proje ve duyurular takip edilerek, yatırım tavsiyesi olmamak ile birlikte portföylerde yerini alabileceği uzmanlar tarafından da belirtiliyor.

Sand Coin bu güne kadarki en yüksek değeri $7.5926 olarak fiyatlanmıştır.

4.Enjin (ENJ)

Metaverse Coin Projeleri
Enjin ana sayfasına ilerlemek için görsele tıklayınız.

Enjin ; BlockChain altyapısı ile oyun ürünleri üreten bir metaverse kuruluşudur. Şirketin kripto parası sembolü ENJ olan Enjin Coin’dir. Enjin coin şirketin kurucu ortağı olan Vitek Radomski tarafından yaratılmıştır. Şirket 2009 yılında kurulmuş olmasına karşın Enjin Coin çıkışı 2017 yılında ortaya çıkmış 2018 yılında piyasalara sürülerek işlem görmeye başlamıştır.

Enjin Coin 2022’de Yükselecek Mi?

Metaverse coin projeleri arasında özellikle son dönemlerde yakaladığı yüksek ivmeli tırmanışlar ile adından sıkça söz ettiren Enjin Coin’in 2022 yılındaki geleceği mevcut yatırımcılar ve potansiyel yatırımcılar için büyük önem arz etmekte.

2018 yılında piyasaya sürüldükten sonra 2021 yılına kadar sabit fiyatlar ile gelen Enjin Coin 2021 yılında büyük bir yükseliş gerçekleştirerek bu güne kadarki en yüksek değeri olan $4.4993’a kadar yükseldi. Yeni yılda da uzmanlar tarafından yükselişinin devam etmesi beklenen Metaverse dünyası  projelerinden olan coin için güncel yenilikler, açıklamalar ve iniş-çıkış trendleri takip edilerek yatırımlar arasında yerini alabilir.

5.Illuvium(ILV)

Metaverse Coin Projeleri Hangileri? 2022
Illuvium ana sayfasına ilerlemek için görsele tıklayınız.

Illuvium, Ethereum Blockchain’i üzerine kurulmuş bir Metaverse oyundur. Kieran Warwick ile Aaron Warwick Kardeşler tarafından 2020 yılında kurulmuştur.

Etherium Blockchain ağı üzerine kurulmuş bu oyun ilk AAA oyunu olma özelliğini taşımaktadır. Illuvium (ILV) oyunu içerisinde kullanılan para birimi simgesi ise ILV ‘dir.

AAA Oyun Nedir?

AAA oyunları, orta büyüklükteki veya büyük bir yayıncı tarafından üretilen ve dağıtılan video oyunları için kullanılan ve genellikle daha yüksek geliştirme ve pazarlama bütçelerine sahip olan gayrı resmi bir sınıflandırmadır.

ILV Coin Yükselecek Mi?

Metaverse coin projeleri arasında fiyat olarak en yüksek rakama sahip bu coin mevcut durumda $1.066,83 fiyatı ile işlem görmeye devam ediyor. Bu güne kadarki en yüksek rakamına baktığımızda ise  $1908.22 gibi çok yüksek rakamlara eriştiğini görebiliyoruz.

2022 yılında da Metaverse piyasasındaki artan rekabet sebebiyle temkinli hareket etmekte trendleri takip ederek alım satım işlemlerinde kontrollü hareket edilmeye özen gösterilmeli.

 

İlginizi Çekebilecek Benzer Yazılar;

Metaverse’de Sanal Arazi Nasıl Satın Alınır?

Snoop Dogg SandBox Metaverse Dünyasında Yerini Alıyor!

300.000 Dolarlık NFT Maymun OpenSea’de 3000 Dolar’a Satıldı!

 

Written by İlker Yeter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

300 bin dolarlık NFT maymun

300.000 Dolarlık NFT Maymun OpenSea’de 3.000 Dolar’a Satıldı!

stake etmek

Stake Etmek Nedir? Staking İle Nasıl Para Kazanılır?