in ,

NFT’lerin Geleceği 2022 – NFT Pazarı Büyümeye Devam Edecek Mi?

NFT’lerin geleceği 2022 yılında en çok merak edilenler arasında. Bu yazıda 2022 yılında NFT’lerdeki beklentiyi aktaracağız.

NFT’leri 2022 yılında neler bekliyor? NFT platformlarının performansı nasıl? NFT pazarı büyümeye devam edecek mi?  NFT’lerin geleceği 2022 yılında en çok merak edilenler arasında. Bu yazıda 2022 yılında NFT’lerdeki beklentiyi aktaracağız.

NFT Platformlarının Performansı 2022

TradingPlatforms.com ve DappRadar tarafından yayınlanan verilere göre, takas edilemez token”ın (NFT) satış hacmi geçen ay 4 milyar doları aştı. En iti NFT platformları arasında; OpenSea, Magic Eden, Axie Infinity ve CryptoPunks’ı sıralayabiliriz. Yalnızca OpenSea’deki satış hacmi 3 milyar doları aşmış durumda.

Polygon (MATIC) tarafından desteklenen OpenSea işlem hacmini, %20 oranında büyüttü. Solana (SOL) blok zincirinde barındırılan Solanart ve NBA Top Shot dahil olmak üzere diğer popüler  NFT pazarları, geçtiğimiz ay sırasıyla 53 milyon dolar ve 40 milyon dolar satış gerçekleştirdi. Bununla birlikte Fed’in bu yılın başlarında faiz oranlarını artırmaya yönelik ipuçlarının yanı sıra Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi amiral gemisi kripto para birimlerinin birkaç ayın en düşük seviyelerine düşmesi ışığında piyasadaki son gerileme ile birlikte sorular devam ediyor. Bu sorulardan biri de NFT alanındaki bu büyümenin sürdürülüp sürdürülemeyeceği.

NFT'nin geleceği 2022

NFT Pazarı Büyüme Devam Edecek Mi? 2022

Sektör için paza istihbaratı sağlayan bir kripto para birimi analitiği şirketi olan Messari’nin kıdemli araştırma analisti Mason Nystrom’a göre, NFT pazarı, son kripto para fiyatlarına rağmen 2022’de daha iyi bir konumda olabilir.

Mason Nystrom, “Kripto para piyasası Bitcoin ile oldukça ilişkili olarak yükselme ve düşme eğilimi gösteriyor. Kripto piyasalarındaki bu son düşüş şaşırtıcı derecede NFT pazarı hacimlerinde artışa neden oldu. OpenSea, hacimlerin devam etmesi halinde aylık hacim rekorunu kıracak gibi duruyor. Ocak ayında şimdiye kadar 2.3 milyar dolarlık NFT hacmi kaydedilmiş” dedi.

Bağımsız araştırma şirketi Fundstrat tarafından yayınlanan rapora göre NFT fiyatları, güçlü işlem akışı sergilemenin yanı sıra makro endişeler ve kripto satışları arasında “güçlü duruyor” gibi görünüyor. Raporda son yedi gün içinde Bored Apes taban fiyatlarının %9, Doodle’ların %47 ve World of Women’ın  aynı dönemde %56 arttığı belirtildi.

NFT pazar büyümeye devam edecek mi 2022

NFT’lerin Geleceği 2022

Nystrom, mevcut piyasa koşulları nedeniyle NFT’ler için yakın vadede kendini gösterebilecek volatiliteye rağmen, bu dijital varlıkların doğasının kripto pazarlarında fiyatların ayrışmasına yol açabileceğine inanıyor.

“NFT”ler, müzik, sanat, koleksiyon ürünleri, oyun varlıkları, fantezi sporları, finansal varlıklar ve daha fazlasını içerebilen oldukça geniş bir kategoridir. Bu nedenle, belirli bir dikeyde NFT ticaretinin büyümesi, diğerlerinin zaman içinde azalması veya dalgalanması mümkündür” dedi ve ekledi: “İleriye dönük olarak, sanat NFT’leri gibi bir varlığın genel kripto parasının ortasında iyi performasn gösterebileceği veya tam tersi şekilde kripto pazarlarında daha büyük bir ayrışma görmemiz mümkün.”

Yatırımcıların sabırsızlıkla bekleyebilecekleri büyük gelişmelerle ilgili olarak Nystrom, NFT alanını daha da genişletecek katalizörler olarak Ethereum Katman-2 ölçeklendirmesine ve Ethereum olmayan Katman-1 blok zincirinin büyümesine dikkat çekti. Ayrıca, gelişen sektör temellerini bulmaya devam ederken, NFT teknolojisinin yeni uygulamalarının büyümesini ve yaygınlaşmasını bekliyor.

“Bu mevcut varlıkların bazılarının değerlemelerinin daha makul seviyelere düşmesi mümkün olsa da, NFT oyunları büyük olasılıkla büyük bir yer kaplamaya devam edecek” dedi.

2021’in son çeyreği ve 2022’nin başları, fotoğraf ve müzik NFT’leri de dahil olmak üzere farklı varlık türlerine olan ilginin arttığını bizlere gösteriyor.

İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Airdrop ve Borsa Airdropları Nedir?

Metaverse’de Arsa Nasıl Alınır? Metaverse Arazi Yatırımı Nasıl Yapılır?

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Flux fiyat analizi 2022

Flux (FLUX) Coin 2022’de Yükselir Mi? FLUX Fiyat Analizi

Güncel Airdrop Listesi 2022

Güncel Airdrop Listesi ve Borsaları 2022