in , , ,

Firo Coin (FIRO) Nedir? Madenciliği Nasıl Yapılır? 2022 Yılı Gidişatı Ne olacak?

Firo Coin (FIRO) projesiyle ilgili tüm detaylar ve 2022 gidişatı yazımızda…

Firo Coin (FIRO), daha fazla gizlilik sağlamak amacıyla geliştirilmiş kripto para birimidir. İlk olarak Zcoin adı ile piyasa çıkan ve ardından Firo Coin (FIRO) olarak anılan kripto para birimi, Zerocoin (Zcoin) protokolünün ilk kez uygulandığı kripto para birimidir. Firo Coin Nedir? Firo Coin (FIRO) Nedir? Madenciliği Nasıl Yapılır? Firo Coin 2022 Yılı Gidişatı Ne olacak?

(FIRO) Firo Coin Nedir?

Firo Coin Nedir? Eskiden Zcoin olarak bilinen Firo, kullanıcılarının madeni paraları yönetmelerine ve adından işlem geçmişi olmayan yepyeni coin birimlerini kullanabilmelerine izin veren gizlilik odaklı kripto para birimidir. Firo Coin (FIRO), geliştirme aşamasında güvenilir kurulumu gerektirmeden, sadece standart kriptografik varsayımlar üzerinden yüksek anonimlik kümelerini destekleyen Lelantus gizlilik protokolünü açığa çıkaran kripto para birimidir.

Emtia donanımı üzerinden madenciliği teşvik etmek amacıyla hızlı doğrulama ve hafızayı zorlaştırma amaçlarını temel alan Proof-of-Work algoritması ile MTCP geliştirilmesini sağlamıştır. Madencilik işlemlerinde bloklarda %51 oranında ek koruma altına alır. Firo Coin (FIRO), Tor/ i2P gibi herhangi bir harici hizmete gerek duymadan, kripto para işlemlerinin başlangıç Ip’sini gizler ve bu işlem için Dandelion++ modelini kullanılır. Firo Coin Nedir? sorusunun ayrıntılarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Firo (FIRO) Coin Nedir? Madenciliği Nasıl Yapılır?

Firo (FIRO) Avantajları Nelerdir?

  • Firo Coin (FIRO) kendi yazılımı ile uyumlu olan kripto para cüzdanlarında saklanabilir.
  • Gizlilik esaslı yapısı olduğu için, bütün işlemleri hiç olmamış gibi saklar ve bunları dışa vurmazken yüksek güvenlik sağlar.
  • Her kripto para birimi gibi kendi yazılımı olan cüzdanından 7/24 transfer yapma imkanı sunar.
  • Madencilik işlemlerinde ASIC makinelere ihtiyaç duymadan GPU ile kazım işlemi yapılabilir.
  • Tüm transfer işlemleri sırasında Bitcoin’den (BTC) çok daha düşük transfer ücretiyle gönderim sağlanır.
  • Firo’nun blok oluşturma hızı oldukça yüksek olduğu için yapılan transfer, alım-satım veya takas işlemlerinde hız avantajı sağlar.
  • Kripto para yakım işlemlerinde etkili bir model kullanma avantajı sağlar.
  • Fiyat dalgalanmalarında yüksek kayıpları önlemek için kendi için ayrılmış olan 100.000 dolarlık rezerv bulundururken, bu rezerv ile kullanıcılarını yüksek dalgalanmadan korunma avantajı sunar.

 

Firo Coin Protokolü Nedir?

Firo Coin Nediri anlamak için Firo Coin protokolünü inceleyeceğiz. Firo Coin (FIRO) protokolü, gizlik ve takip edilemez işlem özelliklerini temel olan “Sigma” protokolüdür. Firo, 30 Temmuz 2019 tarihinde sahte gizlilikli madeni paraların arzının şişirilmesini önleyen yüksek güvenlikli “Sigma” protokolüne geçiş sağlayarak, Zerocoin protokolünden çıkmıştır. Hala kripto para dünyasından süre gelen imajı ile Zcoin olarak da anılsa da bu aşma ardından adı Firo olarak değişmiştir.

Ağustos 2019 tarihinde yeni ve teknolojik özelliklerini kazanması ve Firo adını alması ile birlikte, OVEX kripto para borsasına ardından seneler içinde Binance ve diğerleri gibi büyük kripto para borsalarına eklenmiştir. Bu alanlarda ise gizliliği öne alan, takip edilemez alım-satım ve takas işlemlerinin gerçekleştirilmesinde yatırımcılar tarafından kullanılır. Firo Coin nedir ve madenciliği nasıl yapılır ile konusunu bir sonraki başlıkta bulabilirsiniz.

Firo Coin (FIRO) Madenciliği Nasıl Yapılır?

Firo Coin (FIRO) Ethereum gibi GPU ile madenciliği yapılmaktadır. Elektrik tüketimi Ethereum ve diğer kazım yapılabilen coinlere göre biraz daha fazladır fakat kazım zorluğu ve coin fiyatı açısından yeni nesil Nvidia Ti serisi LHR (Low Hashrate) kartlarda daha avantajlı, getirisi USD bazında daha yüksektir. DAG dosyası 4.29 GB olduğundan 5 GB ve üstü ram kapasitesine sahip her kartla verimli bir şekilde madencilik faaliyeti yapılabilmektedir.

Firo coin

Firo Coin Nereden ve Nasıl Satın Alınır?

Firo Coin (FIRO) bir çok global borsada listelenmekte ve FIRO/USDT, FIRO/BTC, FIRO/ETH gibi işlem çiftleriyle alınıp satılabilmektedir. Listelendiği başlıca borsalar ise; Binance, Gate.io, Huobi, Bittrex ve Coinex’tir.

Sonuç ve Yorum:

Analistlerin genel kanısına göre Firo Coin, 2021 ilk yarısını değer kaybederek kapatacak olsa bile, orta-uzun vadede yükselme potansiyeline sahip bir kripto para birimidir. Bir altcoin birimi olarak kendisi ile aynı dönemde çıkan ve eriyerek piyasa içinde kaybolan altcoin birimleri yanında işleme uygun fiyat değerlerini korumuştur. Kripto para cüzdanlarında saklanabilme, cüzdanlar ile yapılan işlemleri açığa vurmama, düşük masraf ile 7/24 transfer edilebilme ve madencilik faaliyetlerinin sürdürülebilir olması gibi avantajları sunduğundan güvenilir bir altcoindir. Geleceği için olumlu düşünülen Firo Coin (FIRO) genel anlamada yükselen bir grafiğe sahiptir. Ancak bu token biriminin genel değeri BTC’de yaşanan dalgalanmaya bağlı durumdadır. Dolayısıyla yatırımcıların bu token projesine yatırım yapmadan önce gereken analizleri yapmaları tavsiye ediliyor. Makalemizde bulunan bilgiler yatırım tavsiyesi (YTD) değildir. Umarız yazımızda “Firo Coin Nedir?” sorusuna cevap bulabilmişsinizdir. Benzer yazılar için aşağıdaki linklere göz atmayı unutmayın.

KriptoHaber: Firo Coin Nedir? Yazımıza Benzer Diğer Bitcoin Haberleri:

En Ucuz Bitcoin Madenciliğinin Yapıldığı Ülke Hangisi?

Bitcoin Düşüyor Mu? 2022’de Yükselecek Mi?

2022 Kripto Para Gelişmeleri Neler? 

Written by Ahmet Burak Demir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Bittorent Yorum! Bittorent Grafik Analizi! Bittorent Geleceği Nasıl? 2022

Bittorrent Coin Geleceğinde Ne Gösteriyor?

Ada Coin Geleceği! Ada Coin Yorumları! Ada Coin Haberleri! Coin Analizi

Ada Coin Geleceği Ne Gösteriyor!