in , , ,

Ada Coin Geleceği Ne Gösteriyor!

Ada Coin İle İlgili Bu Makalemizde Ada Coin Nedir? Ada Coin Geleceği Ne Gösteriyor? Ada Coin Grafik Analizi Gibi Konulara Değiniyoruz…

Yükseliş trendinde olan ve popülerliği artan Ada Coin geleceği bu kapsamda yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Kripto dünyasında popüler altcoinlerden olan Ada Coin, uzmanlara göre uzun zamandır taşıdığı sessizliği 2022 yılı içerisinde bozabilir.

Ada Coin Nedir?

Cardano ekibi tarafından geliştirilen Ada Coin, projenin kripto para birimi olarak kullanılıyor. Ethereum eski kurucu ortağı olan Charles Hoskinson tarafından 2017 yılında hayata geçirilen Cardano, blok zincirine dayalı ve yeni bir ekosistemi amaçlayan kripto ağıdır. ETH’dan ayrıldıktan sonra Hoskinson özellikle BTC’nin yavaş olması, güvenlik açısından sorunlar çıkarabilmesi ve ETH’un da ölçeklendirme zorlukları gibi etmenler ile yeni bir blok zinciri oluşturmak istedi. BTC ve ETH’un benzer yapıda olmayan iş kanıtı protokolü olan Cardano, enerji verimliği üzerine odaklanmıştır.

Ada Coin geleceği iyi görünen kripto paralar arasında. Cardano sadece bir kripto para birimi olarak değil aynı zamanda günlük yaşamda pek çok kişi tarafından kullanılan finansal uygulamaların da yürütülmesini sağlayacak teknolojik bir platform olarak öne çıkar. Platform, sistemi içerisinde kolay şekilde güncelleme yapabilmek, yumuşak çatallanmalar ile yükseltme yapılabilmesini kolay hale getirecek olan bloklar halinde inşa edilmiştir. ADA’yı kontrol edecek temel katmanın tamamlanması sonrasında akıllı sözleşmeleri, gelecekte yapılacak ticaret ve işlerin desteklenecek dijital yasal anlaşmaları ele alarak ayrı bir hesaplama katmanın da oluşturulması söz konusudur. Cardano, merkezi olmayan ancak bunun yerine de blok zincir üzerinde çalışacak merkezi olmayan uygulamaları ya da dApps hizmetlerini de yürütmeyi hedefliyor. Yzımızın devamında Ada Coin geleceği ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ada coin nedir

Ada Coin Yorumları Neler?

Ada Coin yorumları uzmanlar açısından özellikle son dönemlerde fiyat açısından karmaşık değerler içeriyor. Bunda ise projenin altyapısının ve geliştirmek istediği ekosisteminin oldukça önemli olmasına karşılık fiyat açısından beklenen yükselişin tam olarak sağlanamaması etkili oluyor. Birimin yorumlarını en çok etkileyen değerler fiyatlar olarak öne çıkıyor. Yaptığı kurumsal anlaşmaların da etkisi ile Ada Coin’in geçen yıl fiyatlarında önemli yükselişler olduğu görülüyor.

Ada Coin fiyatları kapsamında Ocak ve Şubat 2021 tarihinde yükseliş yaşandığı görülüyor. Özellikle Şubat 2021 tarihinde yüzde 279 oranlık yükselme Ada Coin’in fiyatlarını önemli ölçüde arttırmıştı. Bunun yanında fiyatının bu kadar yükselmesi yatırımcılar tarafından da birimin popüler hale gelmesinde etkili olmuştu. Ancak bu artış sonrasında stabil bir çizgiye girmeye çalıştığı görülüyor. Ufak kayıplardan sonra ise Ağustos 2021 tarihinde birim yüzde 110 oranında yine yüksek bir artış kaydetmişti.

Bu yükseliş sonrasında Ada Coin geleceği Şubat 2022 tarihine kadar devam edecek olan geri çekilme evresine girdiği görülüyor. Her ne kadar kayıpları düşük olsa da Ada Coin, Ağustos 2021 tarihinden Şubat 2022’nin sonuna kadar kayıplarını telafi etmeyi başaramadı. Bu durum ise Ada Coin yorumcuları için birimin istenilen desteği alamadığı için düşüş yaşadığına dönük yorumlara sebep oldu. Ancak etkileyici sayılacak bir projeye sahip olduğu için uzmanlar, ilginin daha fazla artması ile birlikte birim fiyatlarında da önemli artışlar yaşanabileceğinin altını çiziyor.

Ada Coin Geleceği

Ada Coin Fiyatları Nasıl Etkileniyor?

Ada Coin fiyatları son dönemlerde düşüş grafiğinde olmasına karşılık uzmanlar projenin verimlilik yanlısı tarafları ile birlikte ilerleyen süreçte artış yaşanabileceğine işaret ediyor.Bu da Ada Coin geleceği için iyiye işaret. Ada Coin’in en büyük avantajı Cardano’nun gerçekleştirmek istediği proje detaylarında öne çıkıyor. Yenilikçi bir anlayış ile hayata geçirilmiş olan Cardano, pozitif küresel değişimin sağlanması için ihtiyaç duyulan araç ve teknolojileri sunmayı hedefliyor. Projenin ölçeklenebilirlik, sürdürülebilirlik, uyum içinde çalışması gibi detaylara odaklanması ekosisteminin de genişlemesine fırsat tanıyor. Özellikle çift katmanlı mimari ile tasarlanmış kendi blok zincirini de kullanması uzmanlara göre birimin gücünü ortaya çıkarmak açısından önemli değerler taşıyor. Ada Coin arz miktarı da 45 milyar adet ile sınırlı olduğundan ilerleyen dönemlerde bu sayı azaldıkça fiyatların artması da mümkün olacak. Şimdilik dolaşımda olan miktarın 32 milyar civarında olduğu da göz önünde tutulduğunda yorumcular Ada Coin’in ilerleyen süreçte önemli kazanımlar elde etmesi için herhangi bir engel olmadığını ifade ediyor.

Kripto piyasalarının en gözde isimlerinden olan Ada Coin, bu bakımdan dünyada da en çok yatırım yapılan birimlerden birisi olmayı başarıyor. Ayrıca Cardano’nun farklı ülkeler arasında finansal prosedürlerin yürütülmesi için ülkeler nezdinde anlaşmalara imza atması da ADA’yı güçlü kılan etmenler arasında yer alıyor. Uzmanlar Ada Coin geleceği hakkında şu avantajlardan ötürü yatırımcılarının önemli kazançlar elde edebileceğine işaret ediyor;

  • Düşük maliyete sahip olması,
  • Madencilik için tüm kullanıcıların imkâna sahip olması,
  • Ölçeklenebilir yapıda olması,
  • Erişilebilirlik,
  • Cüzdan özelliği taşıması gibi özellikler birimi güçlü kılıyor ve benzeri altcoinlerden de ayrılmasına fırsat tanıyor.

Ada Coin Yorum

Ada Coin Geleceği Neler Vaat Ediyor?

Ada Coin geleceği açısından bahsedildiği şekilde Cardano projesinin yeni bir ekosistem geliştirmeye çalışması, ülkeler arasındaki finansal işlemleri alışılmış yolların dışında yüksek güvenlikli şekilde yapılabilmesini sağlamak gibi detaylar ile birlikte analistlere göre parlak görülüyor. Birimin performansına bakıldığında ise 2021’nin ortasından 2022’nin ilk aylarına kadar uzun süreli yatay performans çizdiği görülüyor. Sonrasında ise yükseliş eğilimine girerek performansını korumayı başardığı da görülüyor. Mart 2022 itibariyle, piyasalarda oluşan genel olumlu havanın da etkisi sayesinde birim, kayıplarını telafi etmeye başladığı grafiği çiziyor. Uzmanlar ise Ada Coin’in güçlü altyapısı ile birlikte olağanüstü durumlar haricinde yatırımcıları için üzüntü yaratmayacağının altını çiziyor. Aynı zamanda Cardano’nun da sürekli olarak kendisini yenileyen proje dahilinde olması yine birimin öne çıkmasında yardımcı olabilir.

Bazı uzmanlar ise Ada Coin’in yeni ekosistem geliştirme aşamasında istediği seviyelere, engelleri aşamadığı halde gelemeyeceğini ve bu durumun ise projenin sürdürülebilir olmasında olumsuz etki yaratacağını ifade ediyor. Bu yüzden Cardano projesinin verimliliğinin ölçeklenebilir olmasının beklenmesi tavsiye ediliyor. Ancak buradaki risk, verimliliğin kanıtlanması halinde mevcut Ada Coin fiyatlarının çok yüksek olması olarak öne çıkıyor. Bu da yatırımcılar için risk alabilecekleri durumu yaratıyor.

ADA Coin Alışverişi İçin %10 Komisyon İndirimli Binance Linkimiz;

Tıkla Üye Ol: Binance

ADA Coin Alışverişi İçin %40 Komisyon İndirimli Gate.io Linkimiz;

Tıkla Üye Ol: Gate.io

KriptoHaber: Ada Coin Geleceği Yazımıza Benzer Makaleler için;

Hot Coin’in Geleceği!

Enjin Coin (ENJ) Nedir? ENJ’nin 2022 Gidişatı Ne Olacak?

Bitcoin Oyun Teorisi Nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Firo Coin Nedir? Madenciliği Nasıl Yapılır? 2022'de Yükselecek Mi?

Firo Coin (FIRO) Nedir? Madenciliği Nasıl Yapılır? 2022 Yılı Gidişatı Ne olacak?

Chiliz Coin Geleceği! Chiliz Coin Yorum ve Grafik Analizi! Chiliz Coin Fiyatı!

Chiliz Coin Nedir? Chiliz Coin Analizi!