in ,

Facebook ve Instagram’da NFT Yaratma ve Satma Çalışmaları Başladı!

The Financial Times tarafından büyük bir iddia ortaya atıldı!

The Financial Times’ın raporuna göre, sosyal medya şirketi olan Meta, kullanıcıların Facebook ve Instagram’da NFT’ler oluşturmasına, sergilemesine ve satmasına izin verme planları üzerine çalışmalarını başlattı. Facebook ve Instagram üzerinden NFT satışı yapabilecek miyiz?

Şirket bu tür araçları piyasaya sürerse, NFT’ler için bugüne kadarki en büyük ana destek gösterisi olacak ve halen tartışmaya açık olan bu varlıkların dijital dünyadaki yerini sağlamlaştırabilecek.

Facebook ve Instagram Üzerinden NFT Satışı Başlayacak Mı?

FT’ye göre planlar “erken bir aşamada ve henüz kesin olmamakla birlikte değişebilir.” Facebook ve Instagram’daki ekiplerin, kullanıcıların NFT’leri profil resimleri olarak göstermesine izin verecek bir özellik hazırladığını ve kullanıcıların yeni NFT’leri basmasına izin verecek bir prototip üzerinde çalıştığını söylüyor. Meta’daki diğer kişilerin “kullanıcıların NFT’leri alıp satması için bir pazar yeri başlatmayı” tartıştığı bildiriliyor. Facebook ve Instagram üzerinden NFT satışı yapabilecek miyiz?

Facebook ve Instagram’da NFT Yaratma ve NFT Satışı Ne Zaman Başlayacak?

Bu planların tam olarak ne kadar ilerlediğini söylemek imkansız, ancak Meta liderlerinden gördüğümüz NFT’lere ilk ilgi gösterisi değil. Instagram şefi Adam Mosseri geçen Aralık ayında şirketin “aktif olarak NFT’leri araştırdığını ve onları daha geniş bir kitle için nasıl daha erişilebilir hale getirebileceğimizi” söyledi. Facebook ve Instagram üzerinden NFT satışı yapabilecek miyiz?

Facebook ve Instagram üzerinden NFT Satışları Başlayabilir!

NFT’ler veya karşılıksız tokenler, son aylarda diğer yerleşik web platformlarıyla destek kazanıyor. Twitter bu tür blok zinciri destekli öğeleri sergilemenin yolları üzerinde çalışırken Reddit, kullanıcılar için kendi NFT avatar koleksiyonunu başlattı.

NFT’ler spekülatif değerleri (fiyatlar şok edici bir hızla yükselir ve düşer) ve güvenlik eksikliği nedeniyle çok alay konusu olsa da, mevcut teknoloji devleri bu sektöre para yatırmayı seçerse NFT varlıkları daha önemli hale gelecektir.

NFT Nedir?

NFT özünde, blok zincirindeki benzersiz bir adres aracılığıyla JPG veya GIF gibi dijital bir öğenin sahipliğini talep etmenin bir yoludur. Ve bu varlıkların merkezi olmayan bir mülkiyet biçimi içerdiği iddialarına rağmen, meşruiyetleri mevcut çevrimiçi platformlardan tanınmaya dayanmaktadır. Twitter veya Instagram, sigara içen bir şempanzenin JPG’nizi kopyalayıp yapıştırmasına izin veriyorsa, bunun gerçekten kime ait olduğunu kim söyleyebilir? Ancak şirketler, NFT’lerin belirttiği gibi mülkiyet haklarını uygulamaya başlarsa, meşru dijital varlıklar haline gelebilirler (en azından bu platformlarda).

Meta için NFT’leri benimsemek, şirketin metaverse olarak adlandırdığı şeyde daha büyük bir etkiye sahip olmasına yardımcı olabilir – 1990’larda ve öncesinde yüzen VR evrenlerinin vaatlerine benzer, birbirine bağlı sanal dünyaların belirsiz bir konsepti. Bu varlıklar üzerindeki kontrolü aynı anda merkezileştirirken NFT’lerin değerini ve önemini potansiyel olarak artırabilir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Bitcoin Haberleri:

En Ucuz Bitcoin Madenciliğinin Yapıldığı Ülke Hangisi?

Bitcoin’in 42 Bin Dolara Düşmesinin Temel Nedenleri

Bitcoin Düşüyor Mu? 2022’de Yükselecek Mi?

2022 Kripto Para Gelişmeleri Neler? 

Written by Argi Dünyası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Robinhood kripto cüzdanının temel özellikleri

Roobinhood Kripto Cüzdanının Beta Programı Yayınlandı!

ethpad

ETHPAD Ön Satış Platformu Katılım Şartları Nelerdir?