in , ,

Yield Farming Nedir ve Nasıl Yapılır?

Aklınıza takılan tüm sorulara cevap aradık…

Yield farming kripto para borsalarından elde edilen kriptoların daha üst seviyelere çıkabilmesini sağlayan kazançlı bir sistematiktir. Uygulanırken akıllı kontrat algoritmasından faydalanılır. Yield Farming Nedir?

Yield Farming nedir ne anlama geliyor?

Yield Farming Ne Demektir?

Yield farming nedir dendiğinde akla ilk gelen oldukça yaygın olarak kullanılan merkeziyetsiz finans işlemlerindeki artışın etkisiyle oluşmuştur. Yatırımcılar borç alıp verme modelini kullanarak bu sistemde yüksek kazançlar elde edebilir. Farming modeli kullanılarak kısa sürede yüksek bütçeli dolaşım da kullanılabilecek likidite sağlanabilir.

Yield Farming Nasıl Yapılır?

Yield farming nasıl yapılır konusunu bir örnekle daha net bir şekilde açıklamak mümkündür. Herhangi bir kripto para birimini ele alalım. Yatırım yapmak isteyen kişinin elinde bulunan 1000 BTC borç verme yöntemi ile belirtilen havuza katar. Burada para kitlenir. Kitlenen bu para karşılığında kişiye yeniden bir 1000 BTC verilir. Belirlenen bir vade süresi bulunur. Bu vade süresi tamamlandığında yeniden bu miktar 1000 BTC’ye dönüşür.

Bu ek faiz gelir elde edebilmeyi de sağlayacaktır. Süreç içerisinde elde bulunan kazanç dolar kuru karşısında değer kazanmışsa kur farkı göz önünde bulundurularak kişiye ödeme yapılır. Tüm bu işlemler akıllı sözleşme sayesinde gerçekleşir. Bunu yapabilmekte hayli karmaşık bir sistematiğe dayanır. Burada yatırım yapılan token karşılığında çok sayıda ödül alınabilir. Belirli bir aşama katetmiş ve süreçte profesyonel hale gelmiş olan kişiler gelir sağlamaya fayda sunan havuzlar arasında geçiş yaparak var olan yatırımı yükseltebilmektedir.

Yield farming ne demek konusu platform üzerinde yatırım yapacak olan kişilere fayda sağlıyor. Tamamen güvenilir bir platform üzerinden işlemler yürütülmektedir. Bunun sebebi ise borç alıp verme aşamasında kişilerin birbirini tanımamaları ve bu sistemin kişiye bir teminat sunması gerekliliğinden kaynaklanır. Burada yapılan her türlü işlem genellikle kaldıraçlı sistem modelini benimsemiş olan kişilerin tercih ettikleri bir yöntemdir. Geleneksel bankacılık sistemindeki vadeli mevduat hesabı işlemlerine benzeyen bir yapısı bulunduğu da söylenebilir.

Yield Farming Coin Nedir?

Yield farming, izne dayalı olmayan likidite protokolleri kullanılarak kripto para birikimleriyle ödüller kazanmanın yeni bir yoludur. Herkes, Ethereum üzerinde inşa edilmiş “para legolarından” oluşan merkeziyetsiz ekosistemi kullanarak pasif gelir elde edebilir.

Yield Farming coin kripto crypto

Yield Farming Nasıl Çalışır?

Yield farming coin karşılıklı olarak iki taraftan birinin veya her ikisinin borçlanma sistemi ile kripto para kullanmasına kaynak sunar. Farming sistemi aracılığı ile borç verildiğinde ortaya konan para belirli bir havuzda biriktirilir ve eklemenin hemen ardından kilit sistemi uygulanır. Bu süre zarfında borç olarak verilen coinlere ulaşım sağlanamaz. Piyasalardaki işlem hacmi ile içeride bulunan para artan faiz oranları üzerinden katlanır. Sürekli olarak para işletim halinde bulunur ve kazanç bu şekilde sağlanır. Tabii ki burada diğer modellerden farklı olarak sınırlandırılmış ve kilit altına alınmış olan coin miktarınca sistem tarafından belirli bir ödül tokeni verilir. Yatırımı yapılan para bu havuzda ne kadar bulunursa o miktarda gelir sağlanabilir.

Yield Farming Farkı Nedir?

Yield farming bitcoin sayesinde dolaşımda bulunan kripto paranın yatırım olarak değerlendirilebilmesinde kısa vadede daha çok kazanç sağlamayı destekler. Bu sistem sayesinde elde bulunan varlıklar sürekli işletimde bulunur. Bu sayede getiri daha da katlanır. Yield farming modeli kullanılarak merkeziyetsiz yapıya sahip olan defi projeleri başta olmak üzere maker ve compound ileride faydalanmaktadır.

KriptoHaber: İlginizi Çekebilecek Diğer Kripto Para Haberleri:

2022’de Bitcoin’e Yatırım Yapmak Doğru Mu?

Bitcoin 38 Bin Dolara Düşer Mi?

2022 Kripto Para Gelişmeleri Neler?

Written by Argi Dünyası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kripto Para Long Short Neler Oluyor?

Kripto Piyasasındaki Long & Short Pozisyon Nedir?

Bitcoin borsalarında emir tipleri nasıl kullanılır?

Bitcoin Borsalarında Emir Tipleri ve Türleri Neler?