in , ,

Kripto Piyasasındaki Long & Short Pozisyon Nedir?

Bilinmeyenleri anlattık…

Kripto piyasalarında pozisyonlar kripto para borsasında yükselen ve düşen fiyatlar üzerinde yapılan yatırımlara denmektedir. Her iki terimin oluşumu yapılacak işlemlerde belirlenmiş zamanlamaya göre oluşum gösterir. Bu elde edilmek istenen kazanç ve kayıp oranlarının istendiği yönde bilinçli olarak yönlendirilmesini sağlar. Kelime anlamı olarak Long; uzun, Short ise kısa demektir. Uzun pozisyon açmak “longlamak”, kısa pozisyon açmak ise “shortlamak” olarak geçer. Long Short Nedir?

Kripto Para Long Short Neler Oluyor?

Kripto Piyasasındaki Long Pozisyon Ne Demektir?

Long Açmak Ne Demek?

Long pozisyon aracılığı ile işlem yapmak isteyen bir yatırımcı anlık olarak var olan fiyatın yükselmesini hedefleyerek bu işlemi tercih eder. Böyle bir tercihte bulunulduğunda işlemin sürekli artması beklenir. Aktif olarak alım-satım işlemi yapılmadan oluşturulan bir pozisyondur. Çeşitli vadeli işlem ürünleri üzerinden işlem yapabilme fırsat sunan borsa alanlarında yapılabilir. Öngörülü bir şekilde yaklaşıldığında fiyatlarda yükseliş olacağı tahmin ediliyorsa long pozisyon tercih edilir.

Kripto Piyasasındaki Short Pozisyon Ne Demektir?

Short Açmak Ne Demek?

Short pozisyon aracılığı ile işlem yapan bir yatırımcı anlık olarak yapılan yatırımın sürekli olarak düşmesini bekler. Fiyatta yaşanacak düşüş ile kazanç elde edilecektir. Öngörülü bir şekilde yaklaşım geliştirildiğinde özellikle kripto para para alanında profesyonelleşmiş yatırımcılar açılan pozisyonların direnç kaybedeceğini ve seviyede düşüş yaşanacağını ön görüyorlarsa short pozisyonu tercih ederler.

Kripto Piyasasındaki Long & Short Pozisyon Sistemi Nasıl Çalışır?

Long pozisyon yapımı belirli bir sistematiği içinde barındırır. Piyasalara bakıldığında kripto para fiyatında bir artış olacağı öngörülüyorsa bu pozisyon tercih edilmelidir. Özellikle ilerleyen günlerde de bu artışın yaşanacağı düşünülüyorsa kullanmak gerekir.

Short pozisyon almak istendiğinde dikkat edilmesi gereken nokta seçilen kripto para biriminin fiyatında bir düşme beklenmesi şartıdır. Piyasalardaki iniş ve çıkışlar doğru bir şekilde analiz edilerek kısa pozisyon işlemi açılabilir. Bu anlamda fiyatların oluşan direnç seviyesini kırması beklenir. Aşağı yönlü bir hareket başladığım fark edildiğinde short pozisyon almak doğru bir karardır.

Her iki kullanımında tek bir amacı vardır ki kâr elde edebilmektir. Uzun veya kısa pozisyonlarda çalışma sistematiği yatırımcıların her anlamda kazanç sağlaması üzerine kurulmuştur. Tüm bu pozisyon açma süreçlerinde önemli olan kripto para borsasında yapılan teknik analizleri detaylıca takip edebilmektir. İleride kâr elde edileceği öngörülerek bu işlemler uygulanır. Güncel olarak piyasaların takip edilmesi bu anlamda önemlidir.

Kripto Paralar Long Nasıl Açılır?

Kripto Piyasasındaki Long & Short Pozisyon Farkı Nedir?

Kripto pozisyonları tercih edilirken dikkat edilmesi gereken nokta piyasalardaki dalgalanmalardır. Her iki kavram birbirinin tam zıttı yönde olduğu için karar verirken iyice düşünmek ve doğru adımlar atabilmek önemlidir. Kavramlara dış gözden bakıldığında yalnızca çıkış noktalarında kâr elde edilmez. Short pozisyon kullanılarak da iniş noktalarında da kar elde edebilmek mümkün hale gelir. Burada her iki işlemde de dikkat edilmesi gereken kriterler genel olarak kripto para borsası etkileyen faktörlerin tespit edilmesidir. Bu önemli yatırımcıların yaptıkları bir açıklama olabilmekle beraber yüksek oranda tek bir kripto paraya yapılan yatırım da tercih edilme sebebi olabilmektedir. Yapılan yatırımlarda ki en önemli fark long pozisyon da daha çok para biriminde yükseliş beklenirken short pozisyonda daha çok para biriminde düşüş beklenir.

Written by Argi Dünyası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Akıllı Kontrat Smart Contracts nedir ve nasıl çalışır?

Akıllı Kontratlar (SmartContract) Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yield Farming nedir ne anlama geliyor?

Yield Farming Nedir ve Nasıl Yapılır?