in ,

2022 Dogecoin Fiyat Tahmini ve Teknik Analizi

Dogecoin (DOGE), 2022’de nasıl bir performans gösterecek. 2022 Dogecoin fiyat tahmini ve Teknik Analizi

Dogecoin (DOGE), 2022’de nasıl bir performans gösterecek? Bu yazımızda 2022’de Dogecoin’i fiyat tahminini ve teknik olarak inceleyeceğiz. Yazımıza geçmeden önce  bu yazının bir yatırım tavsiyesi içermediğini ve yurtdışı kaynaklı bir inceleme yazısı olduğunu belirttikten sonra yazımıza geçebiliriz.. Keyifli okumalar.

Dogecoin (DOGE) Aralık 2013’te Reddit şaka parası olarak piyasaya sürüldü. Ancak piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra, madeni para ana akıma girdi ve birkaç kullanım senaryosu oluşturdu. En eski kullanımları arasında çevirimiçi ödeme ve hayır kurumları bulunmaktadır.

Yıllar geçtikçe DOGE, 2020 itibariyle en önemli kripto varlıklarından biri ve en büyük meme coin haline geldi.  Piyasa değerine göre ilk 10 kripto varlığın arasına girdi. Birçok kripto kullanıcısı için Dogecoin bir liman umut kapısı. Bu yazımızda Dogecoin’in 2021’deki fiyat performansını ve 2022 beklentilerini ele alacağız.

DOGE fiyat tahmini 2022

Dogecoin (DOGE) 2021 Performansı

Dogecoin 2021’de örnek teşkil edecek bir performans sergiledi. 2021 DOGE için en iyi yıl olduğunu söylemek doğru olur. Yılın başında DOGE 0,005685 dolardan işlem görüyordu. Şubat ayına kadar, madeni para 0,034 dolara ulaştı ve daha sonra Mayıs ayının başında 0,7376 dolara kadar çıktı.

Ancak DOGE’nin fiyatı yükselse de yükseliş eğilimi uzun sürmedi. Bir aydan fazla bir süre sonra, madeni para değerinin büyük bir kısmını kaybetti. Aralık 2021 itibariyle DOGE 0,18 dolar civarında işlem gördü ve Mayıs ayında kaydedilen tüm zamanların en en yüksek seviyesinin %70’inden fazlasını kaybetti.

DOGE geçen yılın başındaki fiyatlara kıyasla 2021’de büyük karlar elde etti.

Dogecoin’in Bu Performansının Nedeni Ne?

En Etkili faktör, Aralık 2020’den beri yükselişte olan kripto para piyasasıdır. Bitcoin yarılanmasından sonra BTC ve tüm kripto para piyasası bir yükseliş koşusu başlattı. Bununla birlikte, Bitcoin’in değerini üçe katlamayı başardığı 2021’in başında daha büyük bir yükseliş adımı gerçekleştirdi.

Bitcoin (BTC) büyük ölçüde katkıda bulunurken, etkileyiciler ve fenomenler tarafından sağlanan dış destek DOGE’nin büyümesini genişletti. Elon Musk ve Snoop Dog, DOGE’nin fiyatlarını etkileyen iki büyük fenomen arasında yer alıyor.Attıkları Tweetler, Dogecoin üzerinde muazzam bir artışa yol açtı.

Ayrıca, Dogecoin’deki büyümeye büyük ölçüde katkıda bulunan bir diğer faktör, kullanım durumlarındaki artıştır. 2021’de birden fazla şirket ve platform DOGE’yi ödeme şekli olarak kabul etti. İlk aylarda Dallas Mavericks, bilet satın almak için DOGE kullanımını kabul etti. Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, “DOGE insanların işlemler için kullandığı tek kripto paradır.”  tweetini atmıştı.

Son olarak Dogecoin en büyük hayran kitlesine sahip kripto ağlarından biridir. Resmi Dogecoin Twitter sayfasının 2,7 milyonluk büyük bir takipçi kitlesi var. Aynı zamanda Reddit’teki en popüler kripto paradır.

Dogecoin tarihi zirvesine ulaşır ulaşmaz %70’in üzerinde değer kaybetti. Elon Musk sosyal medya üzerinden oldukça fazla eleştirildi ve insanlar onun bir pompala ve boşalt planı yürüttüğünü iddia etti. Ancak 2022’nin başı itibariyle Musk hala DOGE’yi desteklemeye devam ediyor.

2022’de Dogecoin’i (DOGE) Neler Bekliyor? 2022 Dogecoin Beklentisi

DOGE topluluğu içinde 2022’de madeni parayla ilgili çok fazla pozitiflik var. Kripto piyasası gelecek yıl daha da büyüyecek ve bu Dogecoin gibi kriptolarda fark edilecek. 2021’de kripto para, bir ödeme seçeneği olarak geniş kurumsal kabulden yararlandı. Aynı durum 2022’de de DOGE’yi destekleyen daha fazla perakendeci mağaza ve borsa ile devam edecek gibi duruyor.

Tesla 2021’de Dogecoin ile büyük ölçüde bağlantılıydı. Bazı yatırımcılar Elon Musk’ı, Tesla için bir ödeme alternatifi olarak kabul etmeye ikna etmeye çalıştı.

2021’in ortalarında bazı DOGE meraklıları, yeni bir kullanım örneği önerdi. Bu, DOGE’nin günlük aktivitelerdeki alaka düzeyini arttıracaktır. Elon bu fikri sevmişe benziyor ama fikir hala araştırıyor. Meraklılar, 2022’deki kullanım durumu hakkında daha fazlasını görmek isteyecektir.

Halihazırda DOGE katili mevcut (Shiba Inu). Bununla birlikte, 2022’de kripto piyasası Floki gibi daha fazla meme coine ev sahipliği yapabilir. Bu durumda, DOGE daha fazla rekabetle karşı karşıya kalabilir.

Beklenen tüm gelişmeler göz önüne alındığında, 2022 Dogecoin için muhtemelen daha önemli bir yıl olacak. Sorun şu ki, yukardaki gelişmeler Dogecoin’in fiyatını nasıl belirleyecek.

2022 Dogecoin Fiyat Tahmini ve Teknik Analizi

Bazı uzmanlar, 2022’nin ortalarında DOGE’nin 1 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Diğerleri, fiyatın önümüzdeki beş yıl içinde 1,5 dolara kadar çıkmasını bekliyor.

Teknik göstergelere göre DOGE şu anda 200 günlük hareketli ortalamasının altında işlem görüyor. Madeni paranın gelecek yıl yaşayacağı büyük gelişmeler nedeniyle, uzun vadede kolayca daha iyi performans gösterebilir.

Madeni paranın 2022’de muazzam bir seviyeye ulaşması için topluluk desteği toplamaya devam etmesi gerekiyor.

Sonuç olarak, Dogecoin’in 2022’de daha da yükselmesi bekleniyor. Yatırımcılar işlerin nasıl gelişeceğini görüp yatırım yapması gerekmektedir.

İlginizi Çekebilecek Yazılar:

2022’de Takip Etmeniz Gereken Altcoinler

CryptoBusy 2022 Ocak Ayında Yükselişe Geçebilecek Coinleri Açıkladı

Written by aykutoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

2022 yapay zeka hisseleri

En İyi Yapay Zeka Hisse Senetleri 2022

BTC Hash Rate Gücü

BTC 2022 Yılında Hash Rate Gücü En Yüksek Seviyesine Ulaştı!