in , ,

Güney Kore Hükümeti NFT’leri ve Metaverse’leri Sıkı Bir Şekilde Takip Ediyor!

Güney Kore hükümetinden önemli gelişmeler…

NFT’ler ve Metaverse Güney Kore hükümeti tarafından izleniyor. Dünyanın dört bir yanından gelen birçok rapordan sonra, hükümetler Metaverse ve NFT’lere doğru hareket etmeye başlıyor. Kullanıcıları ve reşit olmayanları bilgisayar korsanlığı ve dolandırıcılıktan korumak için Güney Kore önlemleri alındı.

Güney Kore Hükümeti NFT'leri ve Metaverse'leri

Güney Kore hükümeti, Finansal Denetim Sistemi (FSS) aracılığıyla, NFT ticareti ve Metaverse üzerindeki izlemeyi sıkılaştıracaklarını duyurdu. Bu, vatandaşlarını, özellikle de küçükleri, NFT’lerle ilgili yasa dışı faaliyetlere ve Metaverse platformlarında gerçekleştirilen cinsel tacize karşı korumak içindir.

Haber, kripto borsası V Global’in yöneticilerine karşı verilen 7 suçlu kararı takip ediyor. Bunlar, 52.000’den fazla yatırımcıyı 2 milyar dolara kadar dolandırmakla suçlandı. Güney Koreli savcılar, kripto suçlularına ağır cezalar verilmesiyle sonuçlanan sert cezaların altını çizdi. Nitekim V Global CEO’su bile 22 yıl hapis cezası aldı.

İnsanlar kripto alanındaki en son gelişmelere daha aşina hale geldikçe, daha fazla kullanıcı NFT’leri ve metaverse’i keşfediyor. Bu iyileştirmenin avantajları olmakla birlikte, birçok ülkede yasadışı faaliyetlerle ilgili birçok rapor dosyalanmaktadır. Örneğin, Hindistan, İngiltere ve ABD, NFT’ler ve Metaverse üzerindeki incelemeyi artırmaya başladı. Çin de bunu yapan ilk ülkelerden biriydi, ancak hala devam eden birçok faaliyet var. Bu tür önlemler, özellikle Metaverse’in hızlı büyümesiyle her geçen gün daha fazla zorunluluk haline geliyor.

Ayrıntılı olarak, NFT pazarı sanat hırsızlığı, halı çekme, intihal ve yıkama ticareti dahil olmak üzere birçok yasa dışı faaliyete tanık oluyor. Düzenleyiciler, bu tür platformların artan popülaritesi ile kullanıcı ve insan haklarını koruyan kural ve düzenlemelerin oluşturulmasını önemli görmektedir.

KriptoHaber: Diğer Haberlerimizi Okumak İçin:

Kurumsal Kripto Pazarının Geleceği Nasıl Olacak?

YouTube Eyes Metaverse, Blockchain, NFT Özellikleri Oluşturucu Programı 2 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Güney Kore Devlet Varlık Fonu ‘Dolaylı Olarak’ Coinbase Hisselerini Satın Aldı

Rusya Her Yıl 13 Milyar Dolar Kripto Vergisi Toplayabilir!

Written by SevanY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Birleşik Krallık Vergi Dairesi, Dolandırıcılık Davasında 3 NFT'ye El Koydu!

Birleşik Krallık Vergi Dairesi, Dolandırıcılık Davasında 3 NFT’ye El Koydu!

Binance Alpine Fan Token Ön Satış Katılım Detayları

Binance Launchpad’de Alpine F1 (ALPINE) Fan Token Satışı Başlıyor!