in , ,

Bitcoin ve Ethereum’u Duymayan Kalmadı. Peki Arasındaki Farkları Biliyor Musunuz?

İki babanın arasındaki farklar neler?

BTC ve ETH kritpo para borsasının en büyük ikilisi olarak biliyoruz ve onların başlattığı sanal para  akımıyla birlikte çok değil sadece iki üç sene içerisinde yeni blockchain ve alt kriptolar gelişerek kripto dünyası, en büyük pazarlardan biri haline geldi. Bu yazımızda BTC vs ETH 2022, aralarındaki fark ve önemlerinden bahsettik

Bitcoin ve Ethereum kripto para borsasında kullanılan iki farklı kripto para birimidir dijital para birimleri arasında en çok tercih edilen ve yatırım yapılan yüksek bir kar oranına sahiptirler. Farklı açılardan benzerlikleri olduğu kadar avantaj olarak değerlendirilebilecek farklılıkları da bulunur.

BTC vs ETH farkları neler? bitcoin ethereum farkları

Bitcoin ve Ethereum Arasındaki Farklar Nelerdir? 2022

Bitcoin Madenciliğinin Ethereum’dan Farkları Neler?

Bitcoin ve Ethereum farkı bu iki kripto para birimi ayrı ayrı açıklandığında daha iyi fark edilecektir. Bitcoin belirli bir merkezi bulunmayan anonim bir yapısal para birimidir. Yapılan her türlü işlemde şeffaflık sunarak güvenilir bir ortamda kayıt işlemi oluşturur. Burada yapılan tüm işlemleri herkes anında görebilir.

Blockchain zincirini kullanarak bir adres defteri üzerinden işlemlerini gerçekleştirir. Kripto para cüzdanı olarak adlandırılan bu bu sistem blok alt tabanı ile çalışır. Yapılan her türlü işlem bu defterlere kaydedilir. Herhangi bir şekilde geriye dönük işlem yapılmasına izin verilmez. Güvenilirliği sağlayabilmek için özel olarak üretilmiş ve her kişinin kişisel olarak kullanabileceği bir anahtar sistemi ile şifreleme yapılır. Bu bitcoin üzerinden işlem yapan kişilerin dijital imzası olarak kabul edilir.

Ethereum Madenciliğinin BTC’den ve Diğer Kriptolardan Farkı

Bitcoin ve Ethereum farkları yapılacak yatırımlara temel oluşturuyor. Ethereum kripto para biriminin kurucusu Vitalik Buterin’dir. Ethereumun piyasalara çıkışı ile beraber blockchain adı verilen kripto para birimlerini aktif olarak kullanılabildiği bu sistem ile yeni yazılımlar oluşturabilmeyi hedeflemiştir. Diğer kripto para birimlerinde olduğu gibi Ethereum üzerinden kazanç sağlayabilmek para transferi yapabilmek alım ve satım işlemleri yapabilmek için üretim alanına katılmıştır. Merkeziyetsiz bir yapıda işlem yapılması ile beraber açık kaynak kod sistemine de sahiptir.

Bitcoin ve Ethereum madenciliği doğrudan yatırım yapabilmeyi sağlamaz. Bu anlamda Ethereum blok zinciri ne kullanarak işlem yapmayı destekleyen yatırım şirketleri üzerinden satın alım işlemi gerçekleştirilebilir.

Bitcoin ve Ethereum Hakkındaki Yorumlar

Bitcoin ve Ethereum yorumları bu alanda yatırımda bulunmak isteyen kişilere olumlu gelişmeler vadediyor. Her iki coin birimi de farklı kesimler tarafından işlem yapılarak popüler hale getirilmiştir. Uzun vadede kazanç sağlanabilecek koin birimleri olarak görülmeye devam ediyor.

Bitcoin ve Ethereum ayrımı yatırımcılar tarafından da fark edilmektedir. Piyasalardaki hareketliliğe bakıldığında bitcoin’e olan yatırımların daha çok yapıldığı ve ilgi çektiği görülür. Ethereum ise bitcoinin ardından popüler olarak kullanılan bir para birimi olarak görülmektedir.

Bitcoin vs Ethereum 2022 Arasındaki Farklar Neler?

Bitcoin vs Ethereum (BTC vs ETH) dendiğinde en net cevap kripto para birimleri içerisinde en yüksek yatırım hacmine sahip tokenler olduğu söylenebilir. Aralarındaki farklar hereki kripto para birimine yatırım da bulunan kişileri olumlu ve olumsuz gelebilecek farklı özellikler sunar. Kripto para yatırımlarında yapılan her işlemden bir ücret kesintisi yapılır. Ethereum üzerinden yapılan işlemlerde kesintiler daha düşükken; Bitcoin de bu rakamlar daha fazladır. Bitcoin blockchain veritabanı üzerinden dijital olarak para alım satım işlemlerini belirli adres defterlerine kaydederek şeffaf bir şekilde işler. Ethereum bu süreç akıllı kontrat adı verilen sözleşme üzerinden yapılır. Kendine özel bir program dili vardır. Komut dosyalar aracılığı ile işlemler gerçekleşir.

Bitcoin ile Ethereum arasındaki fark yapılacak olan işlemlere de bir yönlendirme niteliği taşır. Ethereum para birimi kullanılarak yapılan işlemlerde blok süresi yaklaşık olarak 14 saniyeye bulabilmektedir. Bu oran Bitcoin üzerinden değerlendirildiğinde en az 10 dakikayı bulabilir.

Kripto para piyasasında dengeli bir dalgalanma herkesin isteyeceği bir durumdur. Ethereum üzerinden yapılan madencilik işlemlerinde ara ara görülen dalgalanmalar tutarlı bir seviyede ilerlerken Bitcoin’de bu daha büyük hamlelerle kendini gösterir.

Ethereum Madenciliği Gelirleri 2022 Yılına Girerken Bitcoin’i Geçti!

Ethereum Madenciliği Gelirleri 2022 Yılına Girerken Bitcoin Madenciliği Gelirlerini Tekrar Geçti. 2022 Yılana girerken 2021 Kasım ayı verileri Ethereum madencilik gelirlerinin, Bitcoin madencilik gelirlerinden daha iyi bir düzeyde olduğunu gösteriyor. Bakalım 2022 yılı Bitcoin ve Ethereum madenciliği bazında nasıl geçecek? Yazının tamamını okumak için tıklayın!

Written by Argi Dünyası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kripto ticaretine yeni başlayacaklar 2022

Yeni Başlayanlar İçin Kripto Para Ticaretine Giriş

Double Spending Çift Harcama Nedir 2022 Yaşanabilecek problemler

Double Spending (Çift Harcama) Hakkında Ne Biliyorsunuz?