in , , ,

Ethereum Madenciliği Gelirleri 2022 Yılına Girerken Bitcoin’i Geçti!

Ethereum Madenciliği Gelirleri 2022 Yılına Girerken Bitcoin Madenciliği Gelirlerini Tekrar Geçti!

Ethereum Madenciliği Gelirleri 2022 Yılına Girerken Bitcoin Madenciliği Gelirlerini Tekrar Geçti. 2022 Yılana girerken 2021 Kasım ayı verileri Ethereum madencilik gelirlerinin, Bitcoin madencilik gelirlerinden daha iyi bir düzeyde olduğunu gösteriyor. Bakalım 2022 yılı Bitcoin ve Ethereum madenciliği bazında nasıl geçecek?

The Block Research’ün paylaştığı grafiğe göre, Kasım ayı boyunca Ethereum Madenciliği Gelirleri 2021 Ekim ayına göre %11,8 oranında bir artışla 1,99 milyar dolar gelir elde ederken, Bitcoin madencileri, Ekim ayına oran %2’lik bir düşüşle 1,69 milyar dolar gelir elde etti. Oluşan bu fark dolar kuru bazında 1,18 kat daha fazla gelir anlamına geliyor. Ethereum 2022 yılında da popüler bir coin olacağa benziyor.

Ethereum Madenciliği Gelirleri 2022 Yılında da Artacak!

Ethereum Madenciliği Gelirleri 2022 yılında POS & POW sisteminin değişmesi ile birlikte de artacağa benziyor. Alınan duyumlara göre, daha önce birkaç defa ertelenen ve yaz aylarına doğru  gerçekleşmesi planlanan Ethereumdaki Proof of Work (POW) & Proof Of Stake (POS) sistemi değişimi sonrasında ETH değerleri artacağından, blok başına olan gelir azalsa dahi ethereum değeri yükseleceği beklendiğinden bu gelirlere de pozitif olarak yansıyacak.

Ethereum Madenciliği Ekran kartlarını da etkileyecek mi?

Madencilik gelirleri 2022 yılında da artacağından dolayı. Ekran kartı fiyatlarında da düşüş beklenmiyor. Nvidia ve AMD gibi büyük üreticilerin bile talep hızına yetişemediği piyasa koşullarında, stockçuluğun da eklenmesi ile fiyatlar gün geçtikçe artıyor. Bu durumdan en çok etkilenen oyuncular ise sosyal medyada şikayetlerini dile getirseler de madenciler gelirlerin düzenli olarak artmasından çok memnun.

Ethereum Madenciliği Gelirleri 2022 Yılında MH başına ne kadar olacak?

Ethereum Madenciliği önümüzdeki yıl da Ethereum (ETH) kullanımının artması ile artacağa benziyor. Ethereumdaki Proof of Work (POW) & Proof Of Stake (POS) sisteminin de yer değiştirmesi ile birlikte gelirler yine pozitif olarak etkilenecek. Bu bağlamda 2022 Yılı ilk ve ikinci çeyrekte 1MH başına aylık gelir +1,9$ olması bekleniyor. (Elektrik harcamaları dahil değildir.) Bu da 1000Mh ‘lık gücü olan bir Ethereum (ETH) Mining sisteminin aylık olarak, elektrik giderleri hesaplanmaz ise +1900$ lık bir gelir bırakacağını gösteriyor. Ethereum Madenciliği Gelirleri 2022 yılında bu şartlarda devam eder ise ve (Yaklaşık olarak) 3000Watt elektrik harcadığını varsayar isek, 216$’lık bir fatura bizi bekliyor olacak. Yani 2022 yılında ortalama olarak 1000MH 3000Watt ‘lık güce ve elektrik harcamasına sahip bir ethereum madencisi 1685$ gelire sahip olacak.

Ethereum Madenciliği Gelir Hesaplama Sitesi

Ethereum madenciliği gelirleri 2022 güncel verileri ile WhatToMine sitesinden Ethereum (ETH) hesaplamaları yapmak için tıklayın!

Bitcoin ve Ethereum’u Duymayan Kalmadı. Peki Arasındaki Farkları Biliyor Musunuz?

BTC ve ETH kritpo para borsasının en büyük ikilisi olarak biliyoruz ve onların başlattığı sanal para  akımıyla birlikte çok değil sadece iki üç sene içerisinde yeni blockchain ve alt kriptolar gelişerek kripto dünyası, en büyük pazarlardan biri haline geldi. Bu yazımızda BTC vs ETH 2022, aralarındaki fark ve önemlerinden bahsettik. Bu özel yazımızı okumak için tıklayın!

Written by Larissa Uyar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kripto Para Hakkında Bilinmeyenler 2022 Ne İşe Yarar?

Kripto Para ve Doğru Bilinen Yanlışlar!

Binance Noel İçin 100 Bin Kripto Hediye Kartı Verecek