in ,

Elidor, ”Dedim Olabilir” Kampanyasını NFT Projesine Dönüştürüyor

Elidor, gündem olan kampanyası ”Dedim Olabilir” ile NFT dünyasına adım atıyor!

Elidor, gündem olan kampanyası ”Dedim Olabilir” ile NFT dünyasına adım atıyor! Dr. Elanur Yılmaz’ın sosyal medya üzerinden yıllar önce yarım kalan #DedimOlabilir etiketiyle paylaştığı resmi, Kadıköy Meydanı’nda dev bir duvar resmi olarak tamamladı. Yılmaz tweeti’nde #DedimOlabilir etiketini kullansa da küçükken çizdiği resme ”Pembe saçlı kız olur mu?” tepkisini alınca yaptığı resimden uzaklaştığını ve yarım bıraktığını açıklamıştı.

Resmin NFT versiyonu TOG yararına satışa çıkarak hayalleri peşinden koşan birçok kadına destek olacak.

Elidor’un Ebrar Karakurt ile yaptığı dikkat çekici ”Dedim Olabilir” kampanyasıyla gözleri üzerine çekmeye devam ediyor. Twitter’da kampanya etiketini kullanan ve çocukken çizdiği resmi, “Pembe saçlı kız mı olur?” denince nasıl yarım bıraktığını anlatan Elanur Yılmaz adlı genç kadının hikâyesini bir duvar resmi ile tamamlıyor. Bugün başarılı bir bilim insanı olan Dr. Elanur Yılmaz’ın yaklaşık 25 yıl önce yarım bıraktığı “pembe saçlı kızlar” resmi mural sanatçısı KienArt’ın yorumuyla Kadıköy Meydanı’nda mutlu bir anıya dönüştü.

”Dedim Olabilir” NFT olarak satışa çıkıyor…

Ayrıca KienArt ile birlikte duvarın dijital bir versiyonunu da tasarlayan Elidor, böylece Türkiye’de ilk kez bir hızlı tüketim markasını taşıyan NFT tasarımına da imza atmış oldu. “Dedim Olabilir/ I Said It’s Possible” adını taşıyan NFT, 22 Kasım- 5 Aralık 2021 tarihleri arasında Opensea’de açık artırma yöntemiyle satışa çıkacak. Satıştan elde edilen gelir ise Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Gençlik Bursları fonuna aktarılarak genç kadınlara hayallerine giden yolculuklarında destek olacak.

Dr. Elanur Yılmaz’ın tweet’ini fark eden Elidor, hikâyesi yarım kalan resmi tamamlamak için kendisiyle iletişime geçti. Gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra duvara aktarılması 6 gün sürdü. Elidor’un Elanur Yılmaz ile çalıştığı “Dedim Olabilir” duvar resmi 31 Aralık tarihine kadar Kadıköy Meydanı’nda olacak.

Written by Larissa Uyar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Bitcoin Yıl Sonuna Kadar 100.000 Doları Görebilir!

NFT Projesi Honey Bee Nasılmış?

The Honey Bee Club NFT Projesi ile Arıları Kurtarmaya Geliyor