in , ,

Bitfarms Arjantin’de Mega Tesis Kuruyor

Bitfarms, Arjantin’de mega bir madencilik çiftliği kuracağını açıkladı.

Kanadalı kripto madencilik şirketi Bitfarms, Arjantin’de mega bir madencilik çiftliği kuracağını açıkladı.

Arjantin’in devlet kademeleri bu haberin ardından tesis inşasıyla ilgili düzenlemelerin detaylarını öğrenmek için harekete geçti. Şirketle yapılacak anlaşma ile devlet kurumlarının tesisi nasıl denetleyeceğinin detayları belli olacak.

Bitfarms’ın Arjantin’de kuracağı madencilik çiftliğinde 55.000 madencilik makinesi yer alacak. Tesisin enerjisi için ise özel bir enerji şirketi ile kilovat saat başına 2,2 cent oranında 210 megavat (MW) altyapı kapasitesi almak için sözleşme yapıldığı da açıklandı.

Şirketin Arjantin’i seçmesi ise tamamen ekonomik. Ülke uygun fiyatlı enerji temini sunuyor. Bu gelişmeyi takip edecek diğer şirketlerin de Arjantin’i hedefleri arasına alacakları öngörülüyor.

Türkiye de Madencilik İçin Uygun Olabilir!

Güneş, rüzgar ve yenilenebilir diğer enerji kaynaklarından bolca faydalanılabilineceği ve madencilik firmalarına verilebilecek vergi indirimleri de hesaba katılırsa, ülkemiz bu gibi büyük firmaların yatırımları için cazibe merkezi haline gelebilir.

Aynı zamanda kripto para madencileri, kripto para yatırımcıları ve kripto para borsalarının beklediği olumlu yöndeki regülasyonlar da ülkemizi ekonomik olarak güçlendirebilir. Bu gibi gelişmeler ülkeye ek vergi kalemlerinin yanı sıra ciddi bir döviz girişini ve piyasa hareketliliğini (ek yatırımları) de sağlayacaktır.

Written by aren

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Acun Ilıcalı da NFT Ekosistemine Atılıyor!

StormGain Cloud Mininge Büyük Bir Hediye Etkinliği ile Başlıyor!